Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Έτσι πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη - Ο... διαφορετικός Ολυμπιακός, το δίλημμα στην ΑΕΚ


Έτσι πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη - Ο... διαφορετικός Ολυμπιακός, το δίλημμα στην ΑΕΚ
Ολυμπιακός εναντίον ΑΕΚ την Κυριακή στις 19:30 και όλα δείχνουν ότι Οσκαρ Γκαρθία και Μανόλο Χιμένεθ έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. 
Στην κορύφωσή της βρίσκεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο Όσκαρ Γκαρθία όλα δείχνουν πως θα παρατάξει μία από αρκετά ως πολύ διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. 
Όλα δείχνουν πως ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε θα αγωνιστεί από την αρχή στο πλευρό του Αλεξί Ρομαό στο κέντρο. Ντιόγκο Φιγκέιρας δεν υπάρχει για τα δεξιά, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είναι ιατρικά μεν έτοιμος αλλά έχει να αγωνιστεί τρεις εβδομάδες, συνεπώς είναι πιθανό να πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκιγιόμ Ζιλέ, που έχει παίξει στο παρελθόν αρκετές φορές στην καριέρα του τη θέση. Όσον αφορά στα στόπερ, ο Αλμπέρτο Μποτία είναι πιθανό να εκτοπίσει τον Παπέ Σισέ από την ενδεκάδα και να είναι ο παρτενέρ του Μπιόρν Ένχελς. Ο Λεονάρντο Κούτρης δύσκολα χάνει τη θέση του αριστερού μπακ, καθώς ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο πέλμα. 
Όσον αφορά στην επίθεση, ο Κώστας Φορτούνης φαίνεται πως θα παίξει από την αρχή, πιθανότατα αντί του Μάρκο Μάριν, με τον Φελίπε Πάρντο να παίζει δεξιά και τον Κέβιν Μιραλάς αριστερά. Φυσικά ο Σίλβιο Προτό θα είναι στο τέρμα και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στην επίθεση.
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το… τοπίο για το σχήμα της ΑΕΚ στο ντέρμπι.
Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει κάνει focus στο ματς από το Σάββατο και μετά, όταν η Ένωση επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη όλα τα χαρτιά του, αν και φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις για αρκετά από τα ερωτηματικά που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες. 
Ένα κλασικό θέμα που υπάρχει φέτος πριν από τις αναμετρήσεις της Ένωσης, είναι αν θα πάει με τρεις στην άμυνα ή με τετράδα ο Ισπανός τεχνικός. Φαίνεται ότι καταλήγει στο δεύτερο σενάριο, καθώς πρόκειται και πάλι να προσαρμοστεί στο αγωνιστικό πλάνο του αντιπάλου. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει παίξει στην Ελλάδα με τριάδα στην άμυνα με Χάσι, Λεμονή, αλλά ούτε με τον «φρέσκο» Όσκαρ Γκαρθία και η λογική λέει πως δεν θα συμβεί ούτε την Κυριακή στο Φάληρο. 
Έτσι, ο 54χρονος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του με δύο στόπερ και δύο πλάγιους μπακ στο Καραϊσκάκη. Δοκιμή δεν έκανε την Πέμπτη και έτσι δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά ποια θα είναι η ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ωστόσο, κάποιοι παίκτες έχουν το προβάδισμα. 
Ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά θα είναι ο Μπακάκης, δεξιά ο Γκάλο και τον Βράνιες με έναν εκ των Τσιγκρίνσκι-Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Σιμόες και Γαλανόπουλος θα είναι στον άξονα. Ο Αραούχο θα είναι στην κορυφής της επίθεσης και ο Λιβάγια θα είναι από πίσω του (στον γνωστό του ρόλο) ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με τη γραμμή κρούσης. Μεσοεπιθετικά παίζονται δύο θέσεις, με τους Χριστοδουλόπουλο-Μπακασέτα, Λόπες και Μασούντ να είναι οι παίκτες που τις διεκδικούν.