Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ένα μπλοκ που γλύφει την εξουσία και γελοιοποιεί τους θεσμούς.




Κάποιοι και μάλιστα νέοι άνθρωποι  έχουν παρεξηγήσει την έννοια της ενημέρωσης. Και νομίζουν ότι μπορεί να κάνουν παιχνιδάκια σε βάρος του αθλήματος του ποδοσφαίρου για να έχουν καλές δημόσιες σχέσεις με την εξουσία. Που αυτό σημαίνει πολλά .Και επειδή εμείς είμαστε πάντα απέναντι στην εξουσία την οποία  δεν την έχουμε ανάγκη  παίρνουμε θέση όχι με λάσπη και συκοφαντία αλλά με στοιχεία. Βέβαια μας οδηγούν συχνά ενώπιον της δικαιοσύνης και μας καταδικάζουν ερήμην  αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Γιατί υπηρετούμε τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Αγωνίσου για την αλήθεια αγωνίσου για την δικαιοσύνη ο Χριστός είναι δίπλα σου. 

Ακούμε συχνά φράσεις όπως: Αυτός ο άνθρωπος έχει άποψη ή… ντύσιμο με άποψη ή περιοδικό με άποψη, και άλλες παρόμοιες.
Έτσι όπως προβάλλεται και διατυπώνεται η λέξη μέσα στις φράσεις που είδαμε, φαίνεται πως αν κάποιος ή κάτι έχει σήμερα άποψη, διαφέρει· είναι κάτι ξεχωριστό.
Η λέξη είναι σύνθετη: αποτελείται από το όνομα όψη και την πρόθεση από
Άποψη, κυριολεκτικά, είναι το σημείο από το οποίο βλέπουμε ή παρατηρούμε κάτι. Αυτός λοιπόν που έχει άποψη διαφοροποιείται, ξεχωρίζει, επειδή έχει έναν δικό του τρόπο να βλέπει τα πράγματα. Δεν ακολουθεί το μαζικό ρεύμα της εποχής

Και το μπλοκ που γελοιοποιεί την δημοσιογραφία έχει την επωνυμία Άποψη κατ ευφημισμό. 

Γιατί ποιος αλήθεια θα δεχόταν την δήλωση του κ. Μπεθάνη   του νεκροθάφτη της Κορίνθου και δεν θα επαναστατούσε" Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητριάδη, ο πρόεδρος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, μιλά για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν στην Κόρινθο, ότι δεν πρόκειται η ομάδα να αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα, ακόμα δίνει απαντήσεις και για τη σύγκρουση με παράγοντες της πόλης και πολλά - πολλά άλλα τα οποία και αξίζει να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί"

Και την δήλωση του άλλου νεκροθάφτη κ. Τσιχριτζή την οποία συνοδεύει και ένας τίτλος 

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΜΕ ΜΠΕΘΑΝΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ
   
Κλείνοντας την συνέντευξη δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω το πώς βλέπει την προσπάθεια πού γίνεται στην ομάδα της  Κορίνθου. Βλέπω με θαυμασμό την αγωνιστική πορεία της ομάδας και παρακολουθώ τις προσπάθειες πού κάνει ο Μπεθάνης πού δείχνουν την ευτυχή κατάληξη της φετινής χρονιάς και ελπίζω να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια .Δηλώνω ευθαρσώς ότι η Κόρινθος είναι τυχερή πού την ανέλαβε ο Μπεθάνης γιατί χωρίς αυτόν δεν ξέρω ποιο θα ήταν το παρών της και πολύ περισσότερο το μέλλον της

Αποστόλης Λιβανός - Η ήρεμη δύναμη

Συνέντευξη στον Κώστα Φύριο


Σχολιασμός Νικηφόρου 

Οι δυο νεκροθάφτες της Κορίνθου έπρεπε να βρουν και έναν τελετάρχη και αυτός ήταν το μπλοκ που νομίζει ότι έχει την δυνατότητα να διασύρει την ομάδα της Κορίνθου παρουσιάζοντας αυτούς που την διέλυσαν στην κυριολεξία να κάνουν κριτική. 

Αλλά αυτό το μπλοκ είχε και την ιδέα να; αναδείξει τολυς καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά και τους καλύτερους διαιτητές αλλά και τους καλύτερους προπονητές.
Και εκλέκτορες ήταν οι αρχηγοί των ομάδων οι προπονητές και οι δημοσιογράφοι. 
Οι αρχηγοί των ομάδων κυμαίνονται και δεν μπορούμε να πούμε ότι πάντα είναι οι ίδιοι. Οι προπονητές είναι γνωστοί Και οι δημοσιογράφοι και αυτοί αναρίθμητοι Και θα ήθελα να σταθώ σε δυο επιλογές. 


Καλύτερος Διαιτητής Α1 Κορινθίας 2013-14: Γιάννης Νεοφυτιάδης


Για 2η συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε καλύτερος διαιτητής της Α1 Κορινθίας ο Γιάννης Νεοφυτιάδης, ο οποίος συγκέντρωσε την προτίμηση των περισσότερων από τους προπονητές, αρχηγούς και δημοσιογράφους, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων της χρονιάς.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

 Αν και ο κ. Μπριάκος ο φίλος του κ. Νεοφυτιάδη τον ανέβασε στην δεύτερη εθνική κατηγορία δεν τον όρισε παρά ελάχιστα παιχνίδια να σφυρίξει γιατί ήταν βέβαιος ότι θα τον σφυρίξουν. Στα τοπικά παιχνίδια που διαιτήτευσε δεν έχει να μας παρουσιάσει και την καλύτερη εικόνα . Και εκεί στην Στιμάγηκα γλύτωσε το ξύλο επειδή ήταν πιο γυμνασμένος από τον κ. πρόεδρο των διαιτητών που λόγω κιλών τον πρόλαβαν και τον χειροτόνησαν Δικαιολογημένα όταν θυσιάζεσαι για την ομάδα του κ. Επειδής την Θύελλα Κ. Διμηνιού


Καλύτερος Προπονητής Α1 Κορινθίας 2013-14: Θοδωρής Λεκουσιώτης (Θύελλα Πετρίου)


Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος και γενικότερα της σεζόν, στην Α1 Κορινθίας ήταν η Θύελλα Πετρίου. Κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα, με ένα αρκετά περιορισμένο ρόστερ, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας.
Σχολιασμός  Νικηφόρου

Τον κ. Θόδωρο Λεκουσιώτη δεν τον γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλά γνωρίζω τον προπονητή του Π Α Ο Λουτράκι τον κ. Μεσολόγγι που στάθηκε απέναντι στον Αλέξη Αλεξανδρή  τον γνωστό διεθνή παίκτη και τώρα προπονητή και τον νίκησε. Και έρχεται ένα μπλοκ που βγάζει τους νεκροθάφτες της Κορίνθου σωτήρες και βραβεύει όχι  τον Μεσολόγγι αλλά τον Λεκουσιώτη γιατί η ομάδα του τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα και ήταν φιναλίστ στο κύπελλο.
Και μου έκανε εντύπωση που πήγα στην Αθήνα και βρήκα τον φίλο μου τον Μίσθο και να μου ζητάει να του πω πόσα σπίρτα έχει ένα κουτί.
Και όταν του απάντησα να πάρουμε ένα κουτί και να τα μετρήσουμε με κοίταξε στα μάτια και μου είπε. « είσαι ο πρώτος που μου δίνεις σωστή απάντηση γιατί με σέβεσαι. Ενώ οι άλλοι μου λένε ένα αριθμό για να γελάσουν μαζί μου.»  Το παράδειγμα σημαίνει ότι όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αλλά όλοι επίσης μας κρίνουν. Ακόμα και ο Μίσθος που των θεωρούμε πειραγμένο. Αν δεν μπορείτε κύριοι του μπλοκ να υπηρετήσετε την ενημέρωση κάνετε κάτι άλλο που να μη γελοιοποιεί  τον αθλητισμό και τους σωστούς εργάτες του

Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει  ή  είμαστε όλοι μια όμορφη ατμόσφαιρα. 


Πληροφορήθηκα στη σεμνή αυτή τελετή που παραβρέθηκαν οι της ένωσης με τους παρατρεχάμενους  της εκτός από τους βραβευθέντες δεν ήταν κανένας άλλος. 
Πληροφορήθηκα ότι μεταξύ αυτών που έδωσαν τα βραβεία ήταν και ο αρχιφύλακας κ. Αθανάσιος Ιατρού γνωστός σωματοφύλακας του κ. Τσιχριτζή. 
Επίσης είναι αυτός που επικεφαλής τραμπούκων έκανε τα επεισόδια στη γενική συνέλευση της ένωσης. Είναι ο γυμνασίαρχος ( παρατηρητής τάξεως) που στον αγώνα Θύελλας Κ. Διμηνιού με την Κόρινθο 06 άφησε να γίνει το παιχνίδι αν και υπήρχαν ανηρτημένα δυο πανό υβριστικά εναντίον της πόλεως της Κορίνθου και των Κορινθίων. Επίσης χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα ήταν παρών στα επεισόδια πουν έγιναν στον αγώνα Π Α Ο Λουτράκι -- Ολυμπιακού Λουτρακίου
Υπάρχει και σχετική καταγγελία.  Ξέχασα όμως ο κ. Ιατρού έχει στο ενεργητικό του μια τεράστια επιτυχία. Καταδίκασε τον Νικηφόρο σε δώδεκα μήνες φυλάκιση ερήμην.  
Χειριστές του μπλοκ άποψη 
Να μελετήσετε καλά τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκης και αντέχετε να συνεχίσετε το ξεδιάντροπο λιβάνισμα. 
Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;