Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Την τιμή και το συμφέρον δεν μπορούμε να τα βάλουμε στο ίδι σακούλ Ελληνική Παροιμία ι

 Το βάρος της αλήθειας δεν είναι για όλους τους ώμους ενώ το ψεύδος είναι ελαφρό και πάει σε πολλούς πάρα πολλούς όπως το έτοιμο φόρεμα 
Ευάγγελος Παπανούτσος 
Δύσκολα συγχωρεί ο Θεός τον Ψεύδορκο
                                                 Πολύβιος 

Ποινικά αδικήματα κατά την Απονομή Δικαιοσύνης
Ψευδορκία και πρόκληση σε ψευδορκία
110 -. (1) Όποιος γνωρίζει ότι προβαίνει σε ψευδή κατάθεση σε δικαστική διαδικασία ή για το σκοπό έναρξης δικαστικής διαδικασίας, που αφορά σε ο, τιδήποτε ουσιώδες για ζήτημα, το οποίο είτε εκκρεμεί είτε σκοπεύεται να εγερθεί στην πιο πάνω διαδικασία, είναι ένοχος πλημμελήματος , το οποίο καλείται ψευδορκία.
Είναι αδιάφορο κατά πόσο-
- Η κατάθεση δόθηκε με όρκο ή με οποιαδήποτε άλλη νόμιμη διαβεβαίωση, ή
- Οι τύποι και η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επαγωγή του όρκου ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δέσμευση αυτού που καταθέτει να πει την αλήθεια, αν συναίνεσε στη χρήση τους, ή
- Η ψευδή κατάθεση δόθηκε προφορικά ή γραπτά, ή
- Το Δικαστήριο ήταν συγκροτημένο κανονικά ή συνήλθε στον αρμόζοντα τόπο, αν αυτό ενεργεί πράγματι ως Δικαστήριο στη διαδικασία κατά την οποία δόθηκε τέτοια κατάθεση, ή
- Αυτός που καταθέτει ήταν ικανός μάρτυρας ή όχι, ή κατά πόσο η κατάθεση ήταν αποδεκτή σε αυτή τη διαδικασία.
(2) Όποιος προκαλεί άλλο να διαπράξει ψευδορκία, την οποία αυτός που έχει προκληθεί πράγματι τη διαπράττει, κατά συνέπεια τέτοιας πρόκλησης, είναι ένοχος πλημμελήματος, το οποίο καλείται πρόκληση σε ψευδορκία.
Ποινή ψευδορκίας
111. Όποιος διαπράττει το ποινικό αδίκημα της ψευδορκίας ή της πρόκλησης σε ψευδορκία, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τα επτά χρόνια.
Απόδειξη ψευδορκίας
112. Κανένας δεν δύναται να καταδικαστεί για ψευδορκία ή για πρόκληση σε ψευδορκία αποκλειστικά και μόνο με βάση τη μαρτυρία ενός προσώπου ως προς το ψευδές οποιασδήποτε κατάθεσης για την οποία υπάρχει ισχυρισμός ότι είναι ψευδής.

Γνωρίζω ότι δεν μπορείτε να βγάλετε λογικά συμπεράσματα, Μα να έχετε υπομονή και όταν εκραγεί μηχανισμός θα θυμηθούμε τα λόγια  του Πλάτωνα 
"Να αποδίδεις δικαιοσύνη και με λόγια και με έργα,Δεν ταιριάζει στον ενάρετο άνθρωπο να αδικεί ούτε φίλους του ούτε κανέναν άλλο. 

Ήρθε η ώρα να βγάλω μάσκες και να παρουσιάσω πρόσωπα που χρόνια αμέτρητα με την θρασύτητα τους κινούσαν τα νήματα.  Υπόσχομαι ότι θα  αναγκάσω κάποιους ευαίσθητους να μεταδημοτεύσουν και να μη το αναφέρουν στα επιχειρήματα τους.