Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Χρειάζεται να είσαι σοφός για να χειριστείς ένα ψέμα. Ο βλάκας καλύτερα να παραμένει ειλικρινής. Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας

 Αντιγράφω αυτούσιο το δημοσίευμα του Λουτράκι μπλοκ για να καταλάβετε πως οι μάγειροι στο κύριο επάγγελμα πάνε να το μεταφέρουν και στην δημοσιογραφία.  

Γράφει το Λουτράκι μπλοκ. 

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014


Πρώτη επιτυχία για Γκιώνη η αναβολή της αίτησης πτώχευσης για το ΣΠΑ


Σύμφωνα με ποστ του Γιώργου Παπαγεωργίου στο fb...


Τα πρώτα καλά νέα της μετά Λογοθέτη εποχής και ίσως η πρώτη 'επιτυχία' μετά τις εκλογές, του νέου Δημάρχου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη.... 
Αναβλήθηκε τελικά για τα μέσα Οκτωβρίου 2014 η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε την αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει ο εργολάβος του SPA κατά της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε..
Η Ανώνυμη εταιρεία του Δήμου, έχει πλέον ελπίδες να επιβιώσει.

Σχολιασμός Νικηφόρου 

Κάπου έχω διαβάσει κάτι που νομίζω ότι σήμερα εδώ πάει πολύ καλά αρκεί φίλη δημότισσα και φίλε Δημότη να το μελετήσεις καλά για να καταλάβεις σε τι χέρια έχει πέσει η ενημέρωση σου. 
Διαβάζω " ...ο άνθρωπος που λέει την αλήθεια με το πνεύμα της φιλαλήθειας έχει μάτια διαυγή σαν τον ξάστερο ουρανό. Όποιος λέει ψέματα και μελετάει σκοτεινούς σκοπούς έχει μάτια θολά και πολλές φορές αλλήθωρα" 

Θολό σημαίνει αυτός που δεν δίνει την εντύπωση του λαμπερού του καθαρού 

Αλληθωρίζω  σημαίνει  δείχνω ενδιαφέρον και για κάτι που δεν είναι απολύτως αποδεκτό  


Και ερχόμαστε στο δημοσίευμα του Λουτράκι μπλοκ που αυτό θα το ζήλευε και ο Μινχάουζεν .Πολεμάνε οι αυτοσχέδιοι δημοσιογράφοι τον Κώστα Λογοθέτη γιατί δεν μπορούν να τον εκβιάσουν επειδή είναι πεντακάθαρος αλλά όμως ρομαντικός και δεν θα κατέβει στο επίπεδο αυτών που εκλιπαρούν να δημοσιεύσουν την φωτογραφία σου με τις ευχές για να πάρουν το πενηντάρι και αν δεν τους το δώσεις σε βάζουν στην σκοπευτική διόπτρα. Θα κατέβω όμως εγώ. 
Καταγγέλλω το Λουτράκι Μπλοκ ότι με το δημοσίευμα του προσπαθεί να ηρωοποίηση τον λαοπρόβλητο κ. Γκιώνη ενώ δεν είχε και ούτε μπορούσε να έχει καμία θέση στο παιζόμενο έργο. 
Γιατί ο λαοπρόβλητος αρνήθηκε να γίνει πρόεδρος της Α Ε Λουτράκι. Στη δίκη ήταν ο κ. Λογοθέτης ο δήμαρχος που είναι πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας μαζί με τους δικηγόρους του Δήμου. 
Θα ήθελα να πρότεινα στον λαοπρόβλητο κ. Γκιώνη να μελετήσει καλά τα λόγια του Σάμιουελ Τζόνσον που υποστηρίζει ότι " ...αν συνηθίσω έναν υπηρέτη να λέει ψέματα για λογαριασμό μου δεν θα μάθει να λέει ψέματα και για λογαριασμό του;" 
Και αυτά τα έχεις υποστεί λαοπρόβλητε κ. Γκιώνη από έναν άλλο σημερινό υπηρέτη που στις εκλογές του 2010 έγγραφε ψέματα; για ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ 
Και επειδή έχω μάθει να γράφω ονόματα και διευθύνσεις σας λέω ποιος ήταν ο τότε υπηρέτης που έγγραφε ψέματα για λογαριασμό του και τώρα για σένα. 
Μα  είναι ο κ. Σπύρος Γιαλοψός κουμπάρος του άλλου υπηρέτη που γράφει σήμερα  ψέματα για την αφεντιά σου και μάλιστα πάει να σε κάνει και ήρωα. Και δεν γνωρίζει ( αλλά που να το μάθει) ότι δυστυχισμένη είναι η χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες . Να θυμηθείς όμως κατά τον Τζόσον αν χρειαστεί θα γράψει και για τον εαυτό του ψέματα που όμως θα είναι σε βάρος σου . 
Αλλά όπως γνωρίζω στον πνευματικό σου επιτελείο λαοπρόβλητε κ. Γκιώνη έχετε τον λόγιο ( η καλαματιανή και όχι περαχωρίτιοσα αλεπού) που θα σου τα εξηγήσει μια και ήταν και αυτός υπηρέτης σε δυο αφεντάδες ( Γιωτάκης - Παύλου) και προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ του συγγραφέα Κάρολου Γκολτόνι  ( που έγραψε το περίφημο έργο υπηρέτης δυο αφεντάδων) και να γίνει αυτός υπηρέτης τριών 
Αλλά θα ήθελα να ρωτούσα τον κουμπάρο του κ. Γιαλοψού που νομίζει ότι θα αποτελέσει το συμπλήρωμα στην ενημέρωση των δημοτών του δήμου γιατί σιωπά στα δικά μου γραφόμενα. 
Που τα επαναφέρω και πάλι 
Θεωρείτε σωστό υπάλληλοι κυλικείου να έχουν ετήσιες αποδοχές 27.625 ευρώ η μία και η άλλη 27.000 ευρώ; 
Να νοικιάζονται μικροφωνικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για πέντε μέρες και ο δήμος να πληρώνει 40.000 ευρώ; 

Επίλογος 

Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ των πραγμάτων αισχύνη.
μτφρ: είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα