Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 


Δεν ξέρω πόσα χρόνια πέρασαν, αλλά θυμήθηκα και πάλι τον Κυριάκο. Όχι τον Κουλή Μητσοτάκη, δεν θα ασχοληθώ σήμερα μαζί του. Ο Κυριάκος είναι ο συμμαθητής μου ο Κυριάκος, για λίγες ώρες πρόεδρος του 15μελους στο Γυμνάσιο.Μαζί με τον Κυριάκο θυμήθηκα και την υπεύθυνη καθηγήτρια της τάξης μας. Ήταν η φιλόλογος μας, μια κοντή γεματούλα κυρία με γυαλιά παπαγάλου, κόκκινα μαλλιά και με καταγωγή από την Κρήτη, μια γυναίκα που ακόμα και σήμερα δεν θέλω να θυμαμαι.
Ήταν λοιπόν λίγο πριν τις εκλογές για το δεκαπενταμελές του Γυμνάσιου. Ο Κυριάκος για μια εβδομάδα κέρναγε, εμάς τα αγόρια της τάξης, μπέργκερ, στο κατάστημα αμερικάνικης πολυεθνικής που υπήρχε απέναντι από το σχολικό συγκρότημα. Μπέργκερ απλά, μπέργκερ διπλά, πατάτες τηγανίτες, φτερούγες κοτόπουλου, αναψυκτικά, όλα είχαν την τιμητική τους. Οι εκλογές γίνονται, ο Κυριάκος θα εκλεγεί πανηγυρικά πρόεδρος του 15μελους.
Έλα όμως που σε κάθε τάξη, υπάρχουν τα φυτά αλλά και τα καρφιά. Συμμαθήτριά μας, σήμερα οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη θα καρφώσει την κίνηση του Κυριάκου να μας κερνάει μπέργκερ. Ένα πρωινό, μαζι με την κρητικιά φιλόλογο θα μπει στην αίθουσα μας και ο Γυμνασιάρχης. «Κυριάκο μάθαμε ότι είσαι και πολύ χουβαρντάς» θα του πει. «Εμάς  δεν θα μας κεράσεις μπέργκερ;».
Οι περισσότεροι μέσα στην τάξη δεν αντιληφθήκαμε που το πάει ο Γυμνασιάρχης μαθηματικός μας. Ο Κυριάκος θα του απαντήσει: «Όποτε θέλετε». Ο Γυμνασιάρχης θα ανταπαντήσει: «Περιμένω την γραπτή σου παραίτηση, βγήκες δωροδοκώντας» και τον κερνάει και δυο μέρες αποβολή λέγοντας του: «αύριο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου».
Αφήνω για λίγο τα μαθητικά τα χρόνια και επιστρέφω στο σήμερα. To βράδυ της Δευτέρας παρακολουθώ την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αιμίλιο Λιάτσο. Ο Τσίπρας θα πει: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης και ο συνταξιούχος πρέπει να ξέρει πως η σύνταξη του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει την Κυριακή και θα βάλει στην κάλπη». Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν θα επέλεγε ποτέ να δώσει 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, γιατί έχει την ίδια άποψη που είχαν οι νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, οι οποίοι το πρώτο πράγμα που έκαναν με το που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν να πετσοκόψουν τις συντάξεις».
Υπάρχει άραγε κάποια διαφορά, από την «δωροδοκία» του Κυριάκου στο Γυμνάσιο με την στρατηγική του Τσίπρα;
Ναι Υπάρχει. Ο Κυριάκος απλά μας δωροδόκησε με ένα μπέργκερ. Ο Τσίπρας δωροδοκεί με ένα κουτσουρεμένο χρηματικό ποσό και εκβιάζει την Κυριακή των εκλογών να τον ψηφίσουν, αλλιώς κινδυνεύει να έρθει ο άλλος Κυριάκος που δεν θα τους δωροδοκεί με τίποτα.
Το μάθημα δημοκρατίας που δόθηκε σε μένα σε ηλικία 15 ετών από την κρητικιά φιλόλογο και τον μαθηματικό Γυμνασιάρχη, ίσως στον μαθητή Τσίπρα λόγω των καταλήψεων να μην του είχε δοθεί. Η δημοκρατία και οι θεσμοί της, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δέχονται να υπάρχει ένας πολιτικός που όχι μόνο δωροδοκεί, αλλά εκβιάζει κιόλας; Ο Γυμνασιάρχης ακύρωσε τις εκλογές και απέβαλε τον πρόεδρο του 15μελους που εξελέγη δωροδοκώντας με μπέργκερ. Ο Άρειος Πάγος πως επιτρέπει την νόμιμη εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές