Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Οι παίκτες που έχει αναδείξει ο Καρντόσο


Οι παίκτες που έχει αναδείξει ο Καρντόσο
Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.
Ο Πορτογάλος προπονητής, μάλιστα, διαθέτει προσωπικό σάιτ, καλοστημένο και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εκείνον διαθέσιμες.
Σε μία από τις κατηγορίες της ιστοσελίδας μπορεί να δει κανείς και τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο 46χρονος παρουσιάζει ως παίκτες που ανέδειξε στις ομάδες που κοούτσαρε κατά το παρελθόν.
Μεταξύ των αθλητών φιγουράρουν και δυνατά ονόματα στο κομμάτι των ανερχόμενων, με κορυφαίο αυτό του Ολεκσάντερ Ζιντσένκο, του 22χρονου Ουκρανού της Μάντσεστερ Σίτι που ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποιεί συχνά πυκνά. Ο Ζιντσένκο φέτος μέτρησε 29 συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα, σημειώνοντας και 1 γκολ.
Από εκεί και πέρα, στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο Καρντόσο, που μιλά εκτός από τη μητρική του γλώσσα , αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρώσικα, έχει αναδείξει και τον Βλάντεν Γιουρτσένκο που αγωνίζεται στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Την ουκρανική παρέα κλείνουν άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές, το σύνολο επτά μαζί με τους δύο προαναφερθέντες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.
Πάμε τώρα στη Ρίο Άβε που ο υποψήφιος προπονητής της Ένωσης έκανε την καλύτερη δουλειά του μέχρι στιγμής, φτάνοντας την ομάδα στην πέμπτη θέση, την υψηλότερη της ιστορίας της. Από τους οκτώ της λίστας ξεχωρίζει ο Πορτογάλος Πελέ, ο οποίος είχε πάρει μεταγραφή στη Μονακό με 8 εκατ. ευρώ και τώρα είναι δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Μετά τη Ρίο Άβε, το μεγάλο βήμα του Καρντόσο ήταν η Ναντ και στη λίστα με τους παίκτες που υποστηρίζει ότι ανέδειξε, βλέπουμε δύο. Ο ένας είναι ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό και ο άλλος ο Ενόκ Κβατένγκ. Για τον αριστερό winger Νταμπό στη σχετική δημοσίευση αναφέρεται ότι ο 47χρονος τεχνικός τον έριξε στη «μάχη» στα 17 του χρόνια σε ματς με τη Μονακό μπροστά σε 33.000 φιλάθλους της Ναντ, ενώ ο ποδοσφαιριστής συγκαταλέγεται μεταξύ των 60 κορυφαίων ταλέντων στη λίστα του Guardian.