Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Νικηφόρος :Ακόμα και την πειθαρχική επιτροπή επιστρατεύει ο Τσιχριζής για να είναι πρόεδρος της Ένωσης.

Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον.

Το δίκαιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά το συμφέρον του ισχυρού.

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος


Άρθρο 41 του καταστατικού της Ε Π Σ Κορινθίας 

 Α.   ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ   


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΗ
ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 
     ΣΙΤΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ



1. Η Πειθαρχική Επιτροπή είναι αρμόδια:

α) Για την επιβολή των ποινών οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. για παραπτώματα που διαπράττονται κατά τους αγώνες των διοργανούμενων απ’ αυτήν πρωταθλημάτων.

2. Η Πειθαρχική Επιτροπή συγκροτείται από τρία (3) μέλη, κατά προτίμηση νομικούς, τα οποία δεν μπορεί να είναι μέλη του Δ.Σ. ή της Ε.Ε. ή οιουδήποτε άλλου οργάνου και επιτροπών της Ε.Π.Σ Κορινθίας.

 3.Κατά των αποφάσεων των Επιτροπών αυτών επιτρέπεται προσφυγή-έφεση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. Η άσκηση προσφυγής δεν αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλομένης απόφασης.

4. Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κορινθίας δεν χρειάζονται επικύρωση από το Δ.Σ., εφόσον δε, είναι τελεσίδικες, δεν μπορούν να ελεγχθούν, ανασταλούν ή ακυρωθούν για οποιοδήποτε λόγο από το Δ.Σ. αυτής.

 5. Η Πειθαρχική Επιτροπή ή τα τυχόν άλλα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Σ. Κορινθίας δεν έχουν αρμοδιότητα να ελέγχουν με οποιοδήποτε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. της. Επίσης δεν έχουν αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

 6. Η προθεσμία για την άσκηση εφέσεως ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. είναι οκτώ (8) ημέρες από την κοινοποίηση ή γνωστοποίηση της προσβαλλόμενης αποφάσεως


Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Εδώ έχουμε το άρθρο 41  του καταστατικού της ένωσης που αναφέρεται στην πειθαρχική επιτροπή που ο μοναδικός της στόχος είναι η απονομή της δικαιοσύνης για παραπτώματα που διαπράττονται κατά τους αγώνες των διοργανούμενων απ’ αυτήν πρωταθλημάτων. Με απλά Ελληνικά αυτοί που συμμετέχουν στη δημιουργία του ποδοσφαίρου στην Κορινθία Και αυτή η επιτροπή θα δικάζει με στοιχεία που θα βρίσκει  στα φύλλα των αγώνων που τα γράφουν οι διαιτητές Στις εκθέσεις των παρατηρητών τάξεως που αυτούς τους ορίζει η ένωσης Και στα διάφορα δημοσιεύματα αλλά και καταστάσεις που έλαβαν χώρα Το καταστατικό μιας Ένωσης Σωματείων  ενός Σωματείου είναι το δικό τους σύνταγμα που όποιος δεν το υπηρετεί πρώτα τιμωρείται και αν συνεχίσει αποβάλλεται. Όλοι είναι ίσοι και κινούνται επάνω σε διατάξεις και κανονισμούς που όλα τα έχουν αποδεχτεί για να μπορούν να υπάρχουν Η πειθαρχική επιτροπή συγκροτείται από τρία μέλη που κατά προτίμηση να είναι νομικοί. Και οι αποφάσεις της μέσα σε οκτώ μέρες από την επιβολή της ποινής εφεσιβάλλεται στην Ε Π Ο. 

Όλα αυτά είναι γραμμένα στο καταστατικό της ένωσης που δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω αλλά η πολλοστή ότι οι επίορκοι αθλητικοί δικαστές  δεν εφαρμόζουν όλα αυτά σ όλους αλλά κάνουν διακρίσεις για να αποκτήσει πελάτες ( ψηφοφόρους ) ο Μιχάλης Τσιχριτζής Και έχω στη διάθεση παντός αρμοδίου να παρουσιάσω στοιχεία. Και οι αποφάσεις που βγάζει η επίορκη πειθαρχική επιτροπή  της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων  Κορινθίας δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες Γιατί δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεις βασιζόμενος σε κάτι που εμείς οι φίλαθλοι που κρίνουμε τις αποφάσεις  δε ξέρουμε τι γράφει ο κατήγορος Διαιτητής ή παρατηρητής του αγώνα. Αυτά δεν γίνονται ούτε στις κοινωνίες των καθυστερημένων ΄  περιοχών. 

Και ερχόμαστε στην σύνθεση της πειθαρχικής επιτροπής που πρέπει να είναι κατά προτίμηση νομικοί Και υπάρχουν περίοδοι ότι κανένα μέλος δεν ήταν νομικός. Και υπάρχουν και αθλητικοί δικαστές που αγνοούν την Ελληνική γλώσσα αλλά και δικηγόροι που δικάζουν κατόπιν εντολών και δεν καλούν ούτε σ απολογία τους δυνατούς που προστατεύονται από την Νοταρά 48.  Αλλά και Δούρειοι Ίπποι που το έπαιζαν αντίπαλοι του Λουδοβίκου 14 και σήμερα δικάζουν 

Και ερχόμαστε στις εφέσεις που είναι όνειρο απατηλό αφού σχεδόν κανένα σωματείο έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει μια άδικη ποινή που του έχει επιβληθεί γιατί με τα έξοδα που απαιτούνται μπορεί να βγάλει ένα μεγάλο μέρος των εξόδων της ποδοσφαιρικής περιόδου. 

Θλιβερό συμπέρασμα δεν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη στην ένωση ποδοσφαιρικών   σωματείων Κορινθίας αφού η πειθαρχική επιτροπή εκτελεί εντολές της Νοταρά 48. Γνωρίζω αυτό που γράφω αν δεν μπορώ να το αποδείξω είναι ποινικό αδίκημα και περιμένω έναν ευαίσθητο δικαστή όπως είναι ο Φάνης ο Σιτές να με οδηγήσει στον εισαγγελέα.