Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Νικηφόρος και πάλι ξεβρακώνει. Μπορούν να λειτουργήσουν οι σχολές διαιτησίας και να έχουμε πολλούς νέους διαιτητές αλλά δεν συμφέρει στο σύστημα

Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται πώς να σκέφτονται, όχι τι να σκέφτονται.

Margaret Mead, 1901-1979, Αμερικανίδα εθνολόγος 





Η σχολή διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας λειτουργεί στα ιδιόκτητα γραφεία  του συνδέσμου που βρίσκονται στην Κόρινθο και στο κεντρικό δρόμο Κολιάτσου. 


Και εγώ που έχω όνειρο να γίνω διαιτητής κατοικώ μόνιμα στο Σοφικό ή στο Πετρί ή στη Νεμέα  ή στο Δερβένι η στο Ξυλόκαστρο και είμαι μαθητής  και θέλω να ακολουθήσω τα βήματα του Δούρου του Δασκαλόπουλου. Την απάντηση θέλω να μου την δώσει ένας καθηγητής της διαιτησίας που την αγαπά και δεν την χρησιμοποιεί  για να αυξήσει τις γνωριμίες του ή τα οικονομικά του Να μου έλεγε πως θα μπορούσε  ένας νεαρός να αντιμετωπίσει την χιλιομετρική απόσταση που είναι συνυφασμένη με το ανύπαρκτο πορτοφόλι του. 

Η δική μου πρότασης που είναι απλή και ικανοποιεί όλα τα μέλη εκτός από αυτούς που θέλουν την διαιτησία δική τους για να εκλέγονται και για διοικούν το ποδόσφαιρο του νομού μας για δικό τους συμφέρον.Να υπάρχει η σχολή στην Κορινθία και να λειτουργούν και δυο παραρτήματα Το ένα με έδρα την Νεμέα και το άλλο με έδρα το Ξυλόκατρο. Αν οργανωθεί έτσι η λειτουργία  της σχολής είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πολλούς μαθητές και μέσα σ αυτούς θα υπάρχουν οι ικανοί και οι απροσκύνητοι 

Και τότε θα χαλάσει η τούρτα με τα κερασάκια. Και δεν θα έχουμε την περίπτωση που ψηφίστηκε ο Λουδοβίκος 14 επειδή δεν τιμώρησε τα Ταρσινά 97 για την πέτρα που πέταξαν και χτύπησαν τον διαιτητή του αγώνα Καρακάση που και αυτός με την σειρά του τα μπέρδεψε στο φύλλο του αγώνα. 

Αξίωμα '\όταν ελέγχεις την διαιτησία είσαι δυνατός  και διοικείς. Αν ανοίξουν οι σχολές και αυξηθούν οι διαιτητές το υπάρχον σύστημα πάει περίπατο. και υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε ποδόσφαιρο στην Χώρα μας.