Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

αρνούμενος να λάβω μέρος σε πεζοδρομιακές συζητήσεις ή σε διαδικασίες με κίνητρο την ιδιοτέλεια και την αυτοπροβολή. Ως έμπρακτη απόδειξη των ανιδιοτελών προθέσεων μου χαρίζω τα δεδουλευμένα στην ομάδα» Γ Αμπαδιωτάκης

Επειδή προσπαθούν κάποιοι να με ταυτίσουν με το Δευός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται σας παρουσιάζω τι έγραδα τον Νοέμβριο του 2009 όταν ήρθαν να πάρουν την ομάδα του Π Α Σ Κόρινθος οι Φαρμάκης Γιώργος --Σωτήρας Μαυρονάσος μαζί με το μόνιμο παράγοντα Μάριο Σταματάκη που η ομάδα τον έβγαλε Δημοτικό Σύμβουλο  







Αμπαδιωτάκης Στασινόπουλος οι δυο προπονητές.  

Δεν είναι απαραίτητο ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής να γίνει και μεγάλος προπονητής. Πουθενά δεν έπαιξε ο Χερέρα ποδόσφαιρο και όμως έκανε πολύ μεγάλη σχολή. Δεν έχει σημασία που το κατενάτσιο ήταν ένα σύστημα ποδοσφαίρου που του στέρησε την θεαματικότητα. Ο Πετρόπουλος που ήταν ένας όχι και τόσο καλό παίκτης πέτυχε ως π0ροπονητής και δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο ο Μεγάλος ποδοσφαιριστής Κώστας Λινοξυλάκης. Ο Μουρίνιο που σήμερα είναι προπονητής της Ίντερ και έχει χρηματίσει και σε πολλές ‘άλλες μεγάλες ομάδες λένε ότι δεν  έχει βάλει ποδοσφαιρικά παπούτσια.
Με όλα αυτά τα παραπάνω που υποστηρίζω θέλω να δώσω έμφαση ότι δεν μπορεί να είσαι πολύ καλός παίκτης και πρέπει κάποιο σωματείο να σε θέλει για προπονητή. Αυτό και εγώ το δέχομαι και όλοι οι φίλαθλοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο. Και πολύ καλά έκανε όχι η νέα διοίκηση της Κορίνθου αλλά διοικούσα επιτροπή . Αφού για να βγει μια διοίκηση πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη διαδικασία .Ή  βγαίνει από τις εκλογές ή μετά απόφαση του δικαστηρίου. Εδώ δεν έχουμε καμία τέτοια διαδικασία. Και δέχομαι ότι ο υπέρτατός νόμος είναι η σωτηρία της ομάδας και τίποτα άλλο. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση αλλά όμως αυτοί που διοικούν πρέπει να καταλάβουν ότι είναι προσωρινοί και με έναν ορισμένο στόχο ή σκοπό Να οδηγήσουν την ομάδα από Τα Α Π σε Π Α Ε αφού όμως ως καταλληλότεροι μια και έχουν αντικαταστήσει κάποιους άλλους που δεν ήταν ικανοί κρατήσουν την ομάδα στην Γ κατηγορία; Γιατί για την Δ δεν χρειάζεται να γίνει Π Α Ε αφού δεν υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην κατηγορία αυτή.
Και την πρώτη διοικητική πράξη που έκανε η διοικούσα επιτροπή ήταν να κάνει αλλαγή προπονητή και καλά έκανε μια και έχει την ευθύνη αφού πρέπει να σώσει την ομάδα . Και εμείς ως δημοσιογράφοι έστω και ερασιτέχνες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δυο καίριες ερωτήσεις
Με πιο σκεπτικό έγινε η επιλογή του προπονητή Βασίλη Στασινόπουλου και  που προτιμήθηκε από τον Γιώργο Αμπαδιωτάκη.
Και η δεύτερη ερώτηση μας είναι Τι έχετε να απαντήσετε στις παρακάτω δηλώσειςπου έκανε ο Γ Αμπαδιωτάκης  που έκανε και που είναι και πολύ αιχμηρές.
Συγκεκριμένα είπε « … ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις το ήθος και η αξιοπρέπεια μου ( γνωστά στο Πανελλήνιο) δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω αρνούμενος να λάβω μέρος σε πεζοδρομιακές συζητήσεις ή σε διαδικασίες με κίνητρο την ιδιοτέλεια και την αυτοπροβολή. Ως έμπρακτη απόδειξη των ανιδιοτελών προθέσεων μου χαρίζω τα δεδουλευμένα στην ομάδα»

Σχόλιο Νικηφόρου.

Για να γίνει μια αλλαγή προπονητή από έναν άλλον πρέπει αυτός που έρχεται να είναι 
καλύτερος ή αυτός που φεύγει να έχει δώσει μια αφορμή για να γίνει η αντικατάσταση. Και ερχόμαστε στην περίπτωση της αλλαγής στην ομάδα της Κορίνθου από πλευράς προπονητή  Ο κ. Στασινόπουλος είναι ένας προπονητής που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχει καμία διαφορά από τοπικούς προπονητές όπως είναι ο Γεράσιμος Μαργέτης ο Γιώργος Καριώτης και προπονητής που αντικατέστησε που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αμπαδιωτάκη. Γιατί αν πάρουμε τα δυο τελευταία χρόνια που δούλεψε ο κ. Στασινόπουλος δεν νομίζουμε ότι δημιουργούσε πόλο έλξεως για να προτιμηθεί για την ομάδα της Κορίνθου. Την μια χρονιά προπόνησε την ομάδα του Κορωπίου που υποβιβάστηκε από την Γ στην Δ κατηγορία. Και τώρα προπονούσε την ομάδα του Μαρκό που δεν ήταν και στην καλύτερη θέση. Εμείς πάντως δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο νέος  προπονητής προτιμήθηκε επειδή έχει φιλικές σχέσεις με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής.
Οι δηλώσεις όπως του προπονητή που φεύγει του Γιώργου Αμπαδιωτάκη είναι πολύ σκληρές και πρέπει να φέρει σε πολύ μεγάλο προβληματισμό αυτούς όλους που αγαπάνε την ομάδα της Κορίνθου. Και είναι αρκετοί αυτοί που δεν φαίνονται.  Αυτό το τρομερό « … δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω αρνούμενος να λάβω μέρος σε πεζοδρομιακές συζητήσεις ή σε διαδικασίες με κίνητρο την ιδιοτέλεια και την αυτοπροβολή.» πρέπει να διευκρινιστεί από τον κ. Αμπαδιωτάκη που διακρίνεται για την σοβαρότητα του. Τι πεζοδρομιακές συζητήσεις ποιος τις κάνει και γιατί. θέλουν σ’ αυτές να λάβει μέρος ένας άνθρωπος πολύ σοβαρός όπως είναι ο απερχόμενος προπονητής. Και αυτό ποιος και γιατί θέλει να προβληθεί επιτέλους είναι καιρός κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Και με τα λόγια του ο Γιώργος Αμπαδιωτάκης ζωγραφίζει κάποιον ή κάποιους που δεν του φερθήκανε και τόσο καλά.
Εμείς είμαστε εδώ και περιμένουμε μια απάντηση. Και να μη νομίζουν ορισμένοι ότι η σιωπή είναι χρυσός. Γιατί αυτοί που σήμερα διοικούν την Κόρινθο δεν είχαν σταματήσει να μη περνάνε γενεές δέκα τέσσερες κάποιους που πλήρωσαν καλά το μάρμαρο. Στη ζωή όμως είναι δανεικά και αυτά; Που σπέρνεις αναγκάζεσαι να τα θερίσεις και μάλιστα μόνος σου και με την γλώσσα σου. Γι’ αυτό και κάποιος σοφός που δεν μπέρδευε τις έννοιες όπως ο συντάκτης της ανακοίνωσης είχε πει ότι τα λόγια που γράφεις πρέπει να είναι απλά και γλυκά γιατί αύριο μπορεί να χρειαστείς να τα φας.  

Αυτά τα έγραφα τον Νοέμβρη του 2009  Υπάρχει και συνέχεια