Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε δικαστή!



zygogiannhs.jpg
Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε δικαστή! Βόμβα μεγατόνων αναμένεται να αποτελέσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη απόφαση σε βάρος του Χαρίλαου Ζυγογιάννη, πρώην μέλους της Π.Ε. της Football League. 
Ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, απολογήθηκε σήμερα ο Χαρίλαος Ζυγογιάνης, πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Του απαγγέλθηκε κατηγορία της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος και, σε συνεργασία του ανακριτή με την Εισαγγελέα Μαυροπούλου, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση που πάρθηκε να επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος, είναι πιθανό να αποτελέσει βόμβα μεγατόνων για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αποτελεί πρόκριμα και δεν αποκλείεται ο συγκεκριμένος όρος να επιβληθεί και σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».
Αν αυτό τελικά συμβεί, κάτι που θα αποδειχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόσωπα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο και το διοικούν, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο, θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν προσωρινά από το χώρο, τουλάχιστον μέχρι να διεξαχθεί η δίκη για να κριθεί αν είναι ένοχοι ή αθώοι.
Ο Χαρίλαος Ζυγογιάννης, ο οποίος είναι επίτιμος αντιεισαγγελέας Εφετών, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος που αναφέραμε, δήλωσε αποχωρώντας από το γραφείο του ανακριτή:  «Εγώ ήμουν ένα απλό μέλος της Πειθαρχικής επιτροπής που δίκασε έναν αγώνα, το Εθνικός Γαζώρου – Τύρναβος, και η απόφαση αυτή στη συνέχεια δεν κρίθηκε σωστή. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορούμαι».
Παναχαϊκή: «Δικαιωθήκαμε με τον Ζυγογιάννη»

Παναχαϊκή: «Δικαιωθήκαμε με τον Ζυγογιάννη»
Μετά από απόφαση του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, επιβλήθηκαν στο πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Β' Εθνικής, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, περιοριστικοί όροι σχετικά με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, μέχρι τη δίκη για τη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωσε την Τρίτη (21/4) κάνοντας λόγο για πρώτη ηθική και νομική της δικαίωση.
Αναλυτικά: «Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη της επιβολής του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τον οποίο επέβαλαν με ομόφωνη απόφασή τους ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς κος Ανδρεάδης και η Εισαγγελέας κα Μαυροπούλου στον πρώην αθλητικό δικαστή και πρώην αντιεισαγγελέα Εφετών Χαρίλαο Ζυγογιάννη, η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει τα εξής: Αυτή είναι η πρώτη ηθική και νομική δικαίωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή για τα όσα έχει υποστεί από την αθλητική δικαιοσύνη από το 2009 και μέχρι σήμερα για τις καταγγελίες που έχει κάνει εις βάρος αθλητικών δικαστών, διοικητικών παραγόντων της ΕΠΟ και διαιτητών. Ο Ζυγογιάννης μαζί με την Παντελοπούλου και τον Κατσή, ήταν αυτοί που προσπάθησαν να «εκτελέσουν» την ΠΑΕ Παναχαϊκή με τη βρομερή και ψευδή καταγγελία του Πέτρου Σταθάκη το καλοκαίρι του 2011. Ήταν αυτοί που την υποβίβασαν. Τότε η ΠΑΕ Παναχαϊκή τους είχε καταγγείλει. Στην κατ' έφεση δίκη η ΠΑΕ Παναχαϊκή απηλλάγη πανηγυρικά, αλλά η κατηγορούμενη σήμερα αθλητική δικαστής Μαρία Αναστασάκη τής είχε επιβάλει ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών από το πρωτάθλημα παρά την πανηγυρική αθώωση της ΠΑΕ και έτσι η Παναχαϊκή δεν εξασφάλισε την απευθείας άνοδό της στη Super League, όπως η Βέροια και ο Πανθρακικός, και έδωσε αγώνες μπαράζ με την ομάδα του Πλατανιά, όπου, όπως είναι πλέον γνωστό, οι διαιτητές Αμπάρκιολης και Κάμπαξης έστησαν τους αγώνες σε βάρος της Παναχαϊκής. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δίνει συγχαρητήρια στον Ειδικό Ανακριτή διαφθοράς και στην Εισαγγελέα για την επιβολή του συγκεκριμένουπεριοριστικού όρου

Σχολιασμός Νικηφόρου 
Μετά την απόφαση αυτή του ειδικού ανακριτή διαφθοράς; έχει πέσει η διοίκησης της Ε Π Ο . γιατί οι περισσότεροι σύμβουλοι της είναι κατηγορούμενοι. Και αν ο κ. ανακριτής κάνει και έναν διοικητικό και οικονομικό έλεγχο αλλά ταυτόχρονο στης ενώσεις και Ε Π Ο τότε θα έχουμε να πούμε πολλά και διάφορα. Οι παράγοντες που διοικούν της ενώσεις τις έχουν μετατρέψει σε μαγαζάκια τους 



Μάλιστα εδω στην Κορινθία για να μπερδέψουν τα πράγματα είχαν βάλει στο ίδιο κεφάλαιο του οικονομικού απολογισμού  ποινές και εορτές Και έκανα αγώνα για να σπάσει. αυτά τα δυο άσχετα έσοδα. Βέβαια είχαμε και την διαμαρτυρία του κ. Δημήτρη Πάγκα ψηφισμένο μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής  ότι η ένωσης του χρησιμοποίησε το όνομα του όχι μόνο χωρίς να υπογράψει αλλά του απαγορεύτηκε να εξετάσει αποδείξεις. Που σημαίνει ότι είχαν μετατρέψει σε μαγαζάκι την ένωση αφού δεν αφήνανε το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής να κάνει έλεγχο . Και εδώ έπαιξε το ρόλο του ο Νταμπλούχος κ. Πισιμίσης γιατί δεν άφησε να προχωρήσει η υπόθεσης. 
Μα η διοίκησης του κ. Τσιχριτζή στηρίζεται σήμερα ανοικτά από ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού Νέα Πορεία. Όλα αυτά είναι σημεία του καιρού μας. Μάλλον η δικαστική εξουσία θα καθαρίσει την ...μπουγάδα γιατί πλέον όλοι οι άλλοι μας έχουν ναπογοητεύσει./