Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Τα ταλέντα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.

Μόνο όταν τα θεμέλια είναι γερά τότε έχουμε σωστό οικοδόμημα. 



Σήμερα η ελπίδα κάθε φτωχού είναι να κάνει ένα ποδοσφαιριστή που θα  του δώσει την ευκαιρία να πει αντίο στην φτώχεια
Και ομολογώ εδώ στην Κορινθία παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς με πρωτομαστόρους τους ίδιους τους γονείς οδηγήθηκαν στην πιάτσα των γυρολόγων και καταστράφηκαν ποδοσφαιρικά και μερικοί και επαγγελματικά τεράστια ταλέντα..
Παρακολούθησα την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου έναν αγώνα για το Ισπανικό πρωτάθλημα.
Και ο προπονητής της Μπαρτσελώνα χρησιμοποίησε ένα ποδοσφαιριστή ηλικίας 16 ετών και 9 μηνών.
Σήμερα στην Κορινθία υπάρχουν οι παρακάτω υποδομές.
Α Ο Λουτράκι που έχουν περάσει πληθώρα ποδοσφαιριστών που κανένας δεν μπορεί να τους έχει μετρήσει. Μέσα σ αυτούς υπήρξαν ταλέντα πολύ μεγάλα που χάθηκαν Προπονητές έχει δυο σπουδαία παιδιά  που είναι οι ίδιοι και στην πρώτη ομάδα Και αυτός ο συνδυασμός αποτελεί ευχή για κάθε ομάδα. Ο Γιώργος ο Νούλας και ο Σωκράτης Πέτρου αποτελούν σήμερα για τον Α Ο Λ ότι το ωραιότερο έχει να παρουσιάσει το φτωχό ποδόσφαιρο της Κορινθίας  Γιατί έχουν πετύχει να ενώσουν θεμέλια που είναι  η υποδομή με την κυρία οικοδομή που η πρώτη ομάδα.
Η ομάδα Κόρινθος 06 που ξεκίνησε ως υποδομή με προπονητή τον Γεράσιμο  Μαργέτη έναν πολύ ικανό για μικρές ηλικίες. Μπορεί  η ομάδα Κόρινθος 06 να συνέχισε και σήμερα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής κατηγορίας αλλά παραμένει πιστή από εκεί που ξεκίνησε Δηλαδή από την υποδομή. Με προπονητή τον Μπάμπη τον Πάτρα.που έχει γράψει ιστορία
Υπάρχει και η Αθλούπολη που εδώ γίνεται επαγγελματική εργασία με προπονητές που ασχολούνται με μικρούς παίκτες ανάλογα με την ηλικία τους. Και σε τέλειες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Βέβαια και άλλες ομάδες έχουν υποδομές αλλά  δεν μπορούν να συγκριθούν με τις παραπάνω.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να σταθώ στην περίπτωση  του Δημήτρη Κριτσελλά που εδώ αποδεικνύεται η γύμνια του κράτους. Γιατί αν υπήρχε υπουργείο αθλητισμού έπρεπε να εισηγηθεί στην Ακαδημία Αθηνών  να βραβεύσει τον πρώτο εργάτη ποδοσφαίρου της χώρας μας. Που δουλεύει όλη η οικογένεια για να παραμείνει ζωντανός ο  Ηρακλής που φέρει τυπικά το όνομα αλλά στην ουσία πρέπει να φέρει το όνομα της οικογενείας Κριτσελλά. Και τον κυνηγάει η ένωσης γιατί υπήρξε φίλος του αείμνηστου Σπύρου Νίκα.Και υποβίβασαν τον Ηρακλή τα παιδιά του αείμνηστου.
Ενώ υπάρχουν τόσοι και υποδομές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ομάδες πρώτης εθνικής ως προς την οργάνωση. δεν έχουμε καμία διάκριση αφού κανένας παίκτης των υποδομών δεν αγωνίστηκε σε μεγάλη κατηγορία.
Ενώ θα μπορούσαν να φορέσουν ακόμα και  την φανέλα της εθνικής.
Και ο λόγος είναι απλός αρκέστηκαν από μικρής ηλικίας να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των μερικών χιλιάρικων ευρώ Που έμαθαν την καφετέρια και να ζουν με ψίχουλα. Και όταν χάσουν και αυτά τα ολίγα πρέπει να εργαστούν Και τότε καταλαβαίνουν  τι κακό που τους δημιούργησε το ταλέντο που τος οδήγησε στη καταστροφή.