Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Με τι προσόντα κρίνεις τους διαιτητές;

Παράλληλα με τα φοιτητικά μου καθήκοντα είχα και τα διαιτητικά σε ηλικία πολύ
μικρή Και μάλιστα η επιτροπή ορισμού διαιτητών  τόσο η κεντρική αλλά και αυτή των Αθηνών μ είχαν ξεχωρίσει και με χρησιμοποιούσαν και σε αγώνες του προ-πο που ήταν οι σοβαρότεροι. Κρατήθηκα πέντε χρόνια παρά τα στραβά που παρατηρούσα.  Και αναγκάστηκα να αποχωρήσω όταν στην έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς μας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών Ανδρέας Βγενόπουλος  παππούς του αποθανόντος μεγάλου οικονομικού παράγοντα που είχε το ίδιο όνομα  με τον πρόεδρο 
Θυμάμαι αν και πέρασαν χρόνια αμέτρητα τα λόγια του προέδρου της Ένωσης Αθηνών " Προτιμώ τον διαιτητή τον αγράμματο από ένα μορφωμένο. Γιατί μοιάζει με το τσιμέντο στην αρχική του μορφή  Που μπορώ να το πλάσσω όπως εγώ θέλω με την βοήθεια νερού." Τότε κατάλαβα ότι δεν έχω θέση στον χώρο αυτόν. Από τότε παρακολουθώ την διαιτησία και τους κανονισμούς που αλλάζουν. 
Για αυτό πιάνω το μικρόφωνο ή την πένα και γράφω για τους παλαιούς συντρόφους διαιτητές. Επομένως δεν είμαι άσχετος αλλά σχετικός αφού πέντε χρόνια υπηρέτησα την διαιτησία.