Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Πηγαίνουμε το παιδί μας στο ποδόσφαιρο αλλά δεν το παρκάρουμε....αλλά το προσέχουμε


Πολλές φορές έχω υποστηρίξει και γραπτά αλλά και προφορικά ότι οι γονείς όχι μόνο στην Κορινθία αλλά παντού έχουν μια λαθεμένη νοοτροπία 
Πηγαίνουν τα παιδιά τους να μάθουν ποδόσφαιρο και αδιαφορούν   αν ο σύλλογος; διαθέτει τις προϋποθέσεις αυτές που το βλαστάρι τους θα έχει μαζί με τα μαθήματα και την σωστή διαπαιδαγώγηση .Το να μάθεις να κλοτσάς το τόπι είναι πολύ εύκολο αλλά να σέβεσαι τον αντίπαλο αυτό είναι πολύ δύσκολο .
Γιατί οι Ακαδημίες δεν μπορούν να δημιουργήσουν μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και καλούς φιλάθλους Γιατί όλοι οι μαθητές των Ακαδημιών δεν προχωράνε γιατί δεν έχουν όλοι αυτή την ικανότητα που ονομάζεται ταλέντο. 
Αυτοί που δεν θα προχωρήσουν θα γίνουν οι φίλαθλοι που όταν σωστά έχουν ετοιμαστεί είναι και αυτοί εξίσου χρήσιμοι.
Οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους για να μάθουν ποδόσφαιρο επειδή σε αυτούς αρέσει χωρίς πολλές να ρωτήσουν αν τα παιδιά τους ταυτίζονται με τις επιθυμίες των γιατί το θεωρούν δεδομένο. 
Και αυτό είναι το λάθος των γιατί το παιδί δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι αφού  έχει και αυτό την δική του προσωπικότητα. Και είναι ανόητο να θέλουμε από κάποιον να αγαπήσει αυτό που εμείς αγαπάμε. 
Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που μπορεί να χάσεις το παιδί σου χωρίς να το καταλάβεις είτε ως ποδοσφαιριστή είτε και ως οργανωμένος φίλαθλος 
Προσωπικά έχω ζήσει γεγονότα τα΄οποία με έχουν συγκλονίσει με παιδιά που στην κυριολεξία έχουν χαθεί 
Συμπέρασμα. Γράφουμε το παιδί μας στην Ακαδημία με την θέληση του αλλά δεν το αφήνουμε στην τύχη του Το παρακολουθούμε αν τον θέλουμε σωστό.