Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Ξανά κίνδυνος Grexit αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα!

Ανυποχώρητη στο θέμα του ορισμού τακτικών δικαστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αυτό διεμήνυσε ο Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από την ΕΠΟ, θα υπάρξει ξανά κίνδυνος Grexit. 

«Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επ ουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων», κατέστησε σαφές ο υφυπουργός. 

Αντίθετα, ο κ. Κοντονής ήταν θετικός στο να δοθεί παράταση δύο εβδομάδων στη Super League, ώστε να έχουν όλα τα γήπεδα σύνδεση με το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

«Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του συστήματος εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους του προέδρου της Super League έχει υποβληθεί ένα αίτημα μιας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super League οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι», ανέφερε ο κ. Κοντονής. 

Ο υφυπουργός αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα, αφού έλαβε τη διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά οποιοδήποτε θέμα παράτασης. Πάντως ξεκαθάρισε ότι εντός δύο περίπου μηνών δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των τουρνικέ στα γήπεδα. 

 Σχολιασμός Νικηφόρου 

Κύριε υπουργέ μεγάλο λουκουμά μπορείτε να φάτε ποτέ λόγο μεγάλο να βγάλει το στόμα σας γιατί ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν έχει καμία σχέση με κανέναν άλλο. Γιατί αυτά τα τουρνικέ έχουν ξεπεράσει και το γεφύρι της Άρτας. 
Όταν θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μειωθούν τρομερά τα έσοδα των ομάδων και ιδίως των μεγάλων που υπάρχουν τα διαρκείας

Αλλά εδώ κ.υπουργέ έχουμε μια διοίκηση της Ε Π Ο υπόδικη και διαιτητές που έχουν διαπράξει εγκλήματα και μια επιτροπή διαιτησίας απαράδεκτη και περιοριζόμαστε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Που σημαίνει όλα τα έχει Μαριορή ο φερετζές της λείπει.