Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αυτοί είναι οι παρατηρητές διαιτησίας του ποδοσφαίρου μας και τι προσέχουν αυτοί που τους ορίζουν

Διαβάζω :

Για μη απόδοση χρημάτων κατηγορεί η ΕΠΣ Ξάνθης τον Μιχάλη Ντάκο και γι' αυτό δεν τον πρότεινε ως παρατηρητή διαιτησίας της Super League, μολονότι συγκέντρωνε τα απαραίτητα προσόντα. Για το γεγονός αυτό μάλιστα ενημέρωσε αρμοδίως την ΕΠΟ, αναφερόμενη στη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη.

Η επιστολή προς την Ομοσπονδία όπως τη δημοσιεύει η "Live Sport": "Κύριε πρόεδρε προς άρση κάθε παρεξήγησης και προς αποφυγή αρνητικών ή θετικών σχολίων, σας γνωρίζουμε ότι δεν προτείναμε τον συντοπίτη μας κ.Ντάκο Μιχαήλ για παρατηρητή διαιτησίας Σούπερ Λιγκ (ο οποίος σημειωτέον έχει τα απαιτούμενα προσόντα), διότι βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη με τον παραπάνω.
Ο κ.Ντάκος διέθεσε σε τρίτους χρήματα τα οποία λάμβανε για λογαριασμό της ΕΠΣ Ξάνθης. Τα χρήματα που παραλάμβανε ο κ.Ντάκος αποτελούν ποσοστά διαιτησίας, τα οποία παραλάμβανε ως Αρχιδιαιτητής μετά από κάθε παιχνίδι. Τα ποσά αυτά αποτελούν έσοδα της Ένωσής μας και ως εκ τούτου ο κ.Ντάκος θα έπρεπε να τα αποδώσει στην ΕΠΣ Ξάνθης, πράξη που μέχρι και σήμερα δυστυχώς δεν έχει πραγματοποιηθεί".


Σχολιασμός Νικηφόρου 

Τώρα πρέπε να καταλάβατε παράγοντες του ποδοσφαίρου γιατί πληρώνετε τόσα ακριβά την διαιτησία Γιατί μέσα στα ποσά αυτάπαίρνει ποσοστά και η ένωσης Και όπως κάτα την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο ήταν ήταν 120.000 ευρώ και το ποσοστό να είναι ένα 10% έχουμε 12.000 έσοδα. Γι αυτό και έβγαλε την εγκύκλιο ο κ. Επειδής που και στα φιλικά παιχνίδια θα υπάρχουν φύλλα αγώνος. Για να μη χάνουμε τα ποσοστά. 
Ο Μιχάλης Ντάκος έχει όμως όλα τα προσόντα για να γίνει παρατηρητής διαιτησίας γράφει η επιστολή προς την Ε Π Ο
Να ένα από τα προσόντα του :Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν σκόπευε να αλλάξει τις διαιτητικές τετράδες των δύο εξ αναβολής αγώνων της Τετάρτης και θα διατηρούσε τους ίδιους ορισμούς που είχαν γίνει πριν τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής και πριν αναβληθούν τα δύο ματς λόγω των πυρκαγιών. Με λίγα λόγια, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, θα το διηύθυνε ο Γιώργος Δαλούκας, ενώ στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΟΚ θα σφύριζε ο Μιχάλης Ντάκος.

Η ΚΕΔ, ωστόσο, ανακοίνωσε τους διαιτητές των εξ αναβολής αγώνων, έχοντας αντικαταστήσει τον Ξανθιώτη ρέφερι με τον Δημήτρη Κύρκο από την Ήπειρο. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μιχάλης Ντάκος έλαβε χαμηλό βαθμό από τον παρατηρητή του αγώνα Παναθηναϊκού-Άρη, Γιώργο Μπίκα, λόγω του καταφανέστατου πέναλτι που δεν υπέδειξε υπέρ των "κιτρίνων" στο 90' της αναμέτρησης. Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως και η ΚΕΔ συμφωνεί με την άποψη του παρατηρητή και για το λόγο αυτό θα αφήσει τον Ντάκο εκτός ορισμών για δύο ή τρεις αγωνιστικές το λιγότερο. 
Το δούλεμα που μας κάνουν είναι μεγάλο γιατί ο πρόεδρος της Ε Π Ο είναι  από την Ξάνθη και χρόνια πολλά πρόεδρος της ένωσης Και μη χειρότερα