Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι 50 προπονητές για τον ΠΑΟΚ, οι τέσσερις που ξεχώρισαν και τα ονόματα


Οι 50 προπονητές για τον ΠΑΟΚ, οι τέσσερις που ξεχώρισαν και τα ονόματα
Τον επόμενο προπονητή του αναζητά ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Βλάνταν Ίβιτς είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο του.

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Λούμπος Μίχελ, σε συνεννόηση βέβαια με τον μεγαλομέτοχο, Ιβάν Σαββίδη, προσπαθεί να «κλείσει» όσο πιο γρήγορα μπορεί το συγκεκριμένο... ακανθώδες θέμα και, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, εκτιμά ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει τον νέο του τεχνικό.

Η αισιοδοξία αυτή του Σλοβάκου παράγοντα πηγάζει από το γεγονός πως έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά την προεργασία με τους υποψήφιους διαδόχους του Ίβιτς.

Όπως προκύπτει αρχικά ο Μίχελ είχε καταρτίσει μία λίστα 50 ονομάτων, από την οποία ξεχώρισε τέσσερις περιπτώσεις, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή, διαθέτουν παρόμοια αγωνιστική φιλοσοφία με αυτή του Ίβιτς (καθώς στον ΠΑΟΚ θέλουν να συνεχιστεί η εξέλιξη του υπάρχοντος κορμού της ομάδας), είναι σε καλή ηλικία (σ.σ. μέχρι τα 55), έχουν φιλοδοξία και ικανοποιητική εμπειρία και, τέλος, μπορούν να υποστηρίξουν πλάνο πρωταθλητισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Μίχελ ζήτησε από τους τέσσερις υποψήφιους να του στείλουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους προκειμένου να καταρτίσει το πλάνο της διαπραγμάτευσης μαζί με τον Σαββίδη.

Από εκεί και πέρα, δημοσιεύματα αναφέρουν και ονόματα προπονητών που φέρονται να απασχόλησαν τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των περιπτώσεων που μελετήθηκαν από τον Μίχελ είναι και αυτή του Αντρέ Σούμπερτ (φωτ. - μένει να φανεί εάν βρίσκεται και μέσα στην τελική τετράδα). Ο 46χρονος Γερμανός δούλεψε σε Πάντερμπορν, Μάιντς, Εθνική U-15 Γερμανίας και στη δεύτερη ομάδα της Γκλάντμπαχ και έκανε εντυπωσιακή σεζόν το 2015/2016, οδηγώντας τους άνδρες της Γκλάντμπαχ στους ομίλους του Champions League, ενώ τώρα είναι ελεύθερος - ωστόσο, είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση.

Επίσης, ακούστηκαν ο Βέλγος Φρανκ Βερκότερεν, ο Ισπανός Χουάντε Ράμος, ο οποίος είχε ξεχωρίσει στην Σεβίλλη και είχε κατακτήσει δύο Κύπελλα UEFA, ενώ στη συνέχεια πέρασε από Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚ Μόσχας και Ντνίπρο και ο Ουκρανός Σεργκέι Ρεμπρόφ, που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στη Ντιναμό Κιέβου.