Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Να μάθουν τα ανήλικα που με βρίζουν τι έχω γράψει για το Π Α Σ Κόρινθο







 Αυτά έγραφα στην Εφημερίδα Πρωινή στις 6-6 2013
Τι πρέπει να γίνει στην ομάδα της Κορίνθου.
Λέγε πάντα την αλήθεια .Έτσι δε χρειάζεται να θυμάσαι τι είπες
                                 MARK TWAIN



Οι Γάλλοι λένε κάτι που αποτελεί  φιλοσοφία της ζωής. Υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να κλαις επάνω στο χυμένο γάλα που έχει χυθεί που σημαίνει ότι έχει χαθεί. Αυτό συμβαίνει και με την ομάδα της Κορίνθου που κάποιοι επιδεκτικά έχυσαν ποσότητες γάλατος και συνεχίζουν να το παίζουν όμορφοι αφού δεν βρέθηκε κανένας να τους τσαλακώσει και επομένως συνεχίζουν  να θεωρούν τους εαυτούς των ικανούς
Για να μπορέ
σει να αναπνεύσει η Κόρινθος πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους που την αγαπάνε. Γιατί αν είσαι Κώστας Καράγιωργας  θα μπορέσεις να βρεις τα ευρώ για να αντιμετωπίσεις θλιβερές καταστάσεις.

 Όπως αυτές που αντιμετώπισε ο Κυριάκος Καρασταμάτης πηγαίνοντας ως αρχηγός την ομάδα στην Κρήτη.  
Όπου την έβγαλαν με ένα σάντουιτς που η ομάδα της Επισκοπής τους έδωσε μετά την λήξη του αγώνα. Και που να φανταστούν ότι αυτό ήταν και το κυρίως πιάτο αλλά μαζί με τα ορεκτικά. Και άντε τώρα να χορτάσει ένα παιδί που αγωνίστηκε 90 λεπτά με ένα σάντουιτς
Πρώτα απ’ το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε  Να γίνει μια έρευνα που θα αφορά τα οικονομικά της ομάδας;.
Γιατί πήγα να την κάνω εγώ τις 70 μέρες που ασχολήθηκα με τα οικονομικά της Κορίνθου και κανένας δεν μου έδωσε το παραμικρό στοιχείο Σαν να ήμουνα ξένος και τους μιλούσα όχι Ελληνικά. Και αυτός ήταν ο λόγος που έκαναν τα πάντα για να με απομακρύνουν από το πόστο αυτό.
Ο κ. Μπεθάνης ερωτηθείς από εμένα αν παράλαβε βιβλίο ταμείο ή κάτι από το οποίο να φαίνεται η είσοδος των χρημάτων και η έξοδος των και πήρα την απάντηση ότι « δεν βρήκα ούτε μια κόλλα χαρτί χαρτιού » Το ίδιο υποστηρίζω και εγώ
Ένας λοιπόν λογιστής το επάγγελμα να κάνει μια εκκαθάριση και να υποβάλει την έκθεση του στην γενική συνέλευση.
Τώρα κάποιος θα βρεθεί και θα μας πει « ξεροκόμματο δεν έχουμε ο Νικηφόρος παντεσπάνι ονειρεύεται»
Μα στην πρόταση που κάνω υπάρχει και η απάντησης  Επειδή δεν θα υπάρχουν τα ευρώ για να πληρωθεί ο λογιστής αναλαμβάνω  χωρίς να είμαι επίσημος λογιστής να κάνω την εκκαθάριση αφιλοκερδώς.
Με μια και μόνη υποχρέωση αυτών που νόμιμα θα οριστούν από την έκτακτη γενική  Αν παρουσιαστούν υπεύθυνοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Για να γίνει όμως αυτή η ανάθεσης στο πρόσωπό μου ή σε οποιονδήποτε  άλλον   χρειάζεται απόφαση. Αλλά σήμερα η Κόρινθος έχει διαλυθεί αφού η προσωρινή επιτροπή δεν έχει νομική υπόσταση. Με απλά ελληνικά όλα όσα κάνει είναι άκυρα και θα μπορούσαν οι αντίπαλοι των μέσα στο γήπεδο με το αιτιολογικό λόγω ανυπαρξίας  διοίκησης να έπαιρναν τα παιχνίδια
Και πρέπει να κληθεί ο κ. Μπεθάνης να εξηγήσει με πιο σκεπτικό ανέθεσε να διοικήσουν την Κόρινθο  σε αυτά τα νέα παιδιά που δεν έχουν την  δυνατότητα ούτε την οικονομική μα ούτε και την διοικητική.
Και αν ισχύει αυτό που λέγεται στα ποδοσφαιρικά στέκια ότι δηλαδή για να τους τιμωρήσει επειδή  δεν δέχτηκαν τον προπονητή Γιάννη Καντά είναι αχαρακτήριστο. .  Αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω  γιατί τότε έχουμε να κάνουμε με έναν Μπεθάνη ανεύθυνο που προσπαθεί να μειώσει αυτούς που του κάνουν αντιπολίτευση.
Για να γίνουν όλα κανονικά πρέπει ένας αριθμός μελών ( πόσοι αυτό θα γράφεται στο καταστατικό) να συγκαλέσει έκτατη γενική συνέλευση  και αυτή πλέον αναλαμβάνει την διοίκηση  της ομάδας γιατί υπάρχει κενό εξουσίας.
Να οριστεί αμέσως εκκαθαριστής που πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δώσει αποτελέσματα .Γιατί οι προθεσμίες είναι και  δεσμευτικές και βασανιστικές μη και δεν προκάνουμε να δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα .

Αν ο εκκαθαριστής δεν βρει δικαιολογητικά  πρέπει να απευθυνθεί στους τρεις τελευταίους προέδρους που έφεραν σε αυτή την θέση την ιστορική ομάδα της Κορίνθου.
Μιχάλης Τσιχριτζή   
 Σωτήρτας Μαυρονάσος και

Πάνος Μπεθάνης.
Πρέπει να υπάρχουν οικονομικοί απολογισμοί  αλλά αν αυτό δεν ισχύει είναι δυνατόν να έχουν αντίγραφα οι πρόεδροι. Βέβαια για βιβλία ταμείου αυτά αν απουσιάζουν είναι και αδικήματα  τα οποία ο κ. Τσιχριτζής  γνωρίζει ως έγκριτος νομικός πως μπορούν να χαρακτηριστούν. Γιατί ο κ. Μπεθάνης ισχυρίζεται ότι έχει βάλει  πότε 967.000 ευρώ και πότε 697.00  ευρώ που έχουμε ένα άνοιγμα των 300.000 ευρώ. Αλλά αν πάρουμε έστω την κατώτερη συμμετοχή του κ. Πάνου που είναι το ποσόν των 697.000 ευρώ που σε δραχμές μας κάνουν 237.000.000 . Το ποσό είναι τεράστιο και πρέπει ή να αποδειχθεί ότι μπήκε στο ταμείο ή ο κ. Μπεθάνης μας λέει ιστορίες για αγρίους. Βέβαια η Κόρινθος με την υπαγωγή της στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας δεν χρωστά πλέον τίποτα.
Υπάρχει όμως ένα θέμα ηθικής τάξεως και δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Αν αποδείξει ο κ. Μπεθάνης ότι έβαλε τα ποσά πρέπει να μάθει ο φίλαθλος  κόσμος που ξοδεύτηκαν .
Όπως και ο κ. Τσιχριτζής και αυτός να μας πει αν υπάρχουν δικαιολογητικά  που να αποδεικνύουν τα έσοδα και τα έξοδα της ομάδας γιατί εβδομήντα μέρες προσπάθησα να βρω  έστω και κάτι που να φανερώνει Λογιστήριο της Κορίνθου και δεν βρήκα.
Πρέπει να μας πούνε οι αρμόδιοι τα  ονόματα των Λογιστών που αυτοί πρέπει να μας κατατοπίσουν
Αλλά έχουμε και άλλη πηγή που θα μπορέσει να μας φωτίσει. Είναι τα μέλη της Κορίνθου που ψηφιστήκανε ως μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής . Γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η ομάδα της Κορίνθου έφτασε στο σημείο της επαιτείας χωρίς κάποιος να είναι υπεύθυνος.  
Καιρός είναι πλέον  να πάψει  η Κόρινθος ν α αποτελεί σημαία ευκαιρίας για κάποιους που θέλουν να βγούνε από την αφάνεια.
Τα νιάτα έχουν  το δικαίωμα ακόμα και λάθη να κάνουν. Αλλά οι μεγάλοι αυτή την πολυτέλεια δεν την έχουν. Γι’ αυτό καλό θα είναι αυτοί που δεν έχουν τα προσόντα να καθίσουν στο σπιτάκι τους.
Και να βάλουν τις παντούφλες των και να ασχοληθούν με τον κήπο του σπιτιού των
Αγαπητοί  εσείς που αγαπάτε την Κόρινθο να βοηθήσετε να γίνει έκτακτη  γενική συνέλευση η οποία θα καθαρίσει το τοπίο.
Και μετά είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν αυτοί που έχουν την δυνατότητα να διοικήσουν την ομάδα. Αν αυτά δεν γίνουν θα αναγκαστούμε να βάλουμε μπροστά  στο όνομα ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου ένας τέως.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που τα γράφω αυτά και μάλιστα έχω χαρακτηριστεί εχθρός της Κορίνθου. Και ακόμα και ύβρεις δέχτηκα και απειλές σε δημόσιο χώρο από τον κ. Σωτήρα Μαυρονάσο  επειδή υποστήριξα ότι δεν έχει τα προσόντα να διοικήσει την ομάδα.
Ο δε κ. Μπεθάνης με κατηγόρησε ότι του ασκώ κριτική  σκληρή χωρίς να μπορώ να την δικαιολογήσω . Και στους δυο πλήρως δικαιώθηκα  πλην όμως η ομάδα δεν κέρδισε αλλά αντίθετα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Δεν αναφέρομαι στον Μιχάλη Τσιχριτζή  αφού αυτός αν και έχει κάνει εγκληματικά  λάθη  βραβεύτηκε αφού έγινε ηγέτης του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Και αυτό το πέτυχε δια της σιωπής του. Αφού εγγράφως τον έχω καλέσει εννέα (9) φορές στην εκπομπή και με περιφρονεί.