Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αν μ ακούγανε σήμερα θα είχαμε εν ζωή τον Π Α Σ Κόρινθο



 Όταν γράφεις αλήθειες αυτά παθαίνεις από αυτούς που εκμεταλλεύονται το ποδόσφαιρο Ο Νικηφόρος είναι η παραφωνία









 Αυτά ΄'εγραφα στις 3 Αυγούστου του 2013

Αυτή είναι με στοιχεία  η αλήθεια για την ομάδα της  Κορίνθου 








Τι έγινε και τι πρέπει να γίνει


Δεν περιμένω να χυθεί το γάλα για να ασκήσω κριτική …γιατί δεν έμαθα να κλαίω επάνω σε τελειωμένες καταστάσεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υποστηρίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστούν ακόμα πολλές φορές που θα αναγκαστώ να σας υπενθυμίσω  ότι γνωρίζω την οργάνωση του ποδοσφαίρου όσοι λίγοι στη χώρα μας. Γιατί από τα λάθη μου έμαθα πολλά και όπως λέει και κάποιος άνθρωπος των γραμμάτων όποιος από τα λάθη του διορθώνεται κουβαλά μια πείρα αξιόλογη που μπορεί να γίνει χρήσιμη στην κοινωνία  που ζει.
Από το 2001 που κατοικώ  μόνιμα στην Κορινθία  προσπάθησα να βοηθήσω  χωρίς να έχω ούτε ίχνος ιδιοτέλειας επάνω μου. Που  να φανταστώ όμως ότι το ποδόσφαιρο είναι για κάποιους τρόπος προβολής των και για άλλους τρόπος ζωής των .
Το 2009 μπερδεύτηκα με την Κόρινθο επειδή ήθελα να βοηθήσω με τις γνώσεις μου από την μια και από την άλλη επειδή τεχνικός διευθυντής ήταν ο Γιάννης ο Στέφας.
Προσπάθησα  να διορθώσω την κατάσταση αλλά όμως το θέμα είχε δρομολογηθεί και έπρεπε να περάσει στην επιρροή  των ανθρώπων που διοικούσαν το δήμο. Στην Γενική Συνέλευση της Κορίνθου νομίζω 19 Νοεμβρίου του 2009  όλοι υπήρξαμε μάρτυρες των γεγονότων και φεύγοντας τα μέλη έμειναν με την εντύπωση ότι αρχηγός της διάδοχης κατάστασης ήταν ο Πέτρος ο Κασίμης που ήταν πρόεδρος της ερασιτεχνικής. 


Αλλά τα γεγονότα που μεσολάβησαν μετά την συνέλευση απέδειξαν ότι ο ουσιαστικός αρχηγός ήταν  ο κ. Φαρμάκης που δεν εκδηλώθηκε γιατί ήθελε να γίνει πρόεδρος της συνέλευσης για να κάνει και το κουμάντο για να έρθει το πράγμα και να δέσει
 Εδώ έχουν τεράστια ευθύνη οι Σταματάκης και Κοντογιαννάκης που έπρεπε  η παράδοσης να γίνει από τη γενική συνέλευση και όχι επαναστατικώ δικαίω να την κάνουν αυτοί στον εκπρόσωπο του κ. Φαρμάκη  που ήταν ο κ. Σωτήρας Μαυρονάσος που δεν είχε το παραμικρό προσόν για να διοικήσει την Κόρινθο.
Και ενώ ανέβηκα στο βήμα και άρχισα να μιλώ για την δύσκολη κατάσταση που βρισκότανε η Κόρινθος και να εισηγηθώ και λύσεις σε έξαλλη κατάσταση ευρισκόμενος ο κ. Θανάσης Περαχωρίτης  ζήτησε να κατέβω από το βήμα γιατί διασύρω τους παίκτες της ομάδας .
Ποιους παρακαλώ αυτούς που είχαν πάρει 140.000 ευρώ από ένα παιδάκι που δεν ήξερε τι έκανε και όλο έβγαζε και έδινε. Και αντί να του πούνε ευχαριστώ έκαναν απεργία.  Και νόμισε ο κ. Φαρμάκης ότι με το τίποτα θα μπορούσε να διοικήσει. Αλλά όπως λέει ο λαός μας είδε το τυράκι αλλά όχι την φάκα.
Και ο ασκών καθήκοντα προέδρου της συνέλευσης κ. Γιώργος Φαρμάξης  όταν φωνασκούσε ο κ. Περαχωρήτης για να κατέβω από το βήμα  αφού με κοίταξε  σήκωσε τους ώμους σαν να μου έλεγε τι θέλεις να κάνω εγώ αφού ο κόσμος απαιτεί να κατέβεις από το βήμα όπως και έγινε Αφού φωνή Περαχωρήτη  είναι φωνή …Θεού
Αυτά τα προφητικά που δεν με άφησαν να πω στη Συνέλευση τα δημοσίευα  τον Νοέμβριο του 2009 στο Ντελάλη
Έγραψα  στην Εφημερίδα
Έδειξα τα συμβόλαια των παικτών της Κορίνθου σε φίλο μου που είναι επί σειρά χρόνων οικονομικός σύμβουλος σε πολύ μεγάλη ποδοσφαιρική  ομάδα και μου είπε ότι αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν στην δική του ομάδα. Και όταν θέλησα να τα ανακοινώσω στην έκτακτη γενική συνέλευση νόμισαν κάποιοι ότι θα μπορέσουν να κλείσουν το στόμα μου. Και πάλι έκαναν λάθος όπως μια ολόκληρη ζωή και για το λόγο αυτόν βουλιάζουν το Κορινθιακό ποδόσφαιρο κάθε μέρα και περισσότερο.
Γιατί καμιά ομάδα όσο πλούσιους παράγοντες και να διαθέτουν δεν θα είναι ικανοί να πληρώσουν τα παρακάτω ποσά
\

1—Χώνος Λάμπρος  Υποχρεώσεις της ομάδας 47.900 ε από τα οποία έχει πάρει 5.500 ε. Υπόλοιπο 42.400 ε.
2—Αντρέιβ Υποχρεώσεις 39.820 ε. από τα οποία έχει πάρει 7.280 ε και επομένως έχουμε υπόλοιπο32.540 ε. Εάν έχει 20 συμμετοχές στην ομάδα θα πάρει ως δώρο 3.000 ε. Και ακόμα 5.000 ε όταν η ομάδα ανέβει κατηγορία.
3—Ποπιελα  πρέπει να πάρει από την ομάδα της Κορίνθου 39.500 ε μέχρι σήμερα έχει πάρει 5.700 ε Υπόλοιπο 33.800 ε. Επίσης σε περίπτωση ανόδου θα πάρει ως δώρο 10.000 ε.
4—Καλομοίρης Γεώργιος Οι αμοιβές του ανέρχονται σε 52.800 ε Έχει πάρει μέχρι σήμερα 13.700 ε Το υπόλοιπο είναι 39.100 ε.
5—Καλογιαννίδης Κωνσταντίνος Οι υποχρεώσεις της ομάδας είναι 36.620 ε Και έχει πάρει 8530 Και έτσι έχουμε υπόλοιπο 28.090 ε. Σε περίπτωση ανόδου της ομάδας θα πάρει ως δώρο 10.000 ε.
6—Σκαρμούτσος Νικόλαος Οφείλει η ομάδα να του πληρώσει για ένα χρόνο το ποσόν των 56.000 ε Έχει πάρει μέχρι σήμερα 6.850 ε Υπόλοιπο 49.150 ε. Σε περίπτωση ανόδου θα πάρει δώρο 5.000 ε. Αν η ομάδα θα παίξει στην Β εθνική κατηγορία θα έχει συμβόλαιο 50.000 ε.
7—Πανταζόπουλος Παρασκευάς Πρέπει να πάρει 17.400 ε και έχει λάβει μέχρι σήμερα 1250 ε Υπόλοιπο 16.150ε
8—Αρχοντούλης Ιωάννης Έχει να πάρει 39.400 ε Και πήρε μέχρι σήμερα 8700 ε Υπόλοιπο 30.700
9—Μπελεγρίνης Ξενοφών Έχει να πάρει 36.900 ε Μέχρι σήμερα πήρε 1750 ε Υπόλοιπο 35150 ε.
10- Τζίμας Ιωάννης Έχει να παίρνει 29.780 ε Μέχρι σήμερα πήρε 2020 ε Το υπόλοιπο είναι 27.760 ε
11—Δημητριάδης Πέτρος  Η ομάδα τον οφείλει 42.720 ε Έχει πάρει μαζί με τα έξοδα της εγχείρησης του 12.000 ε
12—Νταμιάνο. Έχει να παίρνει 50.620 ε. Πήρε από την ομάδα 11.500 ε Υπόλοιπο 39.120 ε Και την υποχρέωση  της ομάδας να του δώσει δυο εισιτήρια με επιστροφή Μοντεβίδεο – Αθήνα – Μοντεβίδεο.
13—Ζουλιώτης Δημήτριος Πρέπει να πάρει από το σωματείο 27.900 ε Έχει πάρει μέχρι σήμερα 4.600 ε. Το υπόλοιπο είναι 23.300 ε. 
Επίσης σε κάποιον μάνατζερ που τον έλεγαν     είχε δώσει ο Παντελής Μπιτούνης 15.000 ευρώ γιατί του έφερε αυτούς τους παίκτες.
Το σύνολο των υποχρεώσεων για αυτούς όλους είναι 439.980 ευρώ. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι είκοσι οκτώ . Που σημαίνει ότι έχουμε και δεκαπέντε ποδοσφαιριστές  που αν υπολογίσουμε ότι αυτοί πρέπει να πάρουν τους μισθούς των τότε θα έχουμε περίπου 170.000 ευρώ. Και επομένως  οι υποχρεώσεις της νέας διοίκησης όποια και να είναι αυτή πρέπει να είναι 610.000 ευρώ. Αλλά το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Αλλά και οι προπονητές τον φυσικοθεραπευτή και τον φροντιστή. Επίσης έχουμε τον ιματισμό τα φάρμακα και τις διάφορες εξετάσεις που είναι υποχρεωτικές. Με όλα αυτά φτάνουμε σε ένα ποσό της τάξεως των 700.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθούν στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό τιμ αλλά και σε ότι άλλο τους αφορά. Και μέσα σε αυτά δεν υπολογίζουμε άλλα έξοδα όπως είναι οι μετακινήσεις και τα ξενοδοχεία. Με αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχουν ούτε μάγοι μα ούτε και βοηθοί αυτών. Και αν η Κόρινθος δεν γίνει ΠΑΕ πολύ να μπορούν να πάρουν μετοχές οι φίλαθλοι κανένας δεν θα μπορέσει να διοικήσει την ομάδα. Τα πειράματα τέλος μια και η ομάδα δεν αντέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς που πολύ ακριβά την έχει πληρώσει μέχρι σήμερα. Εδώ η διοίκησης αυτή που ήταν υπηρεσιακή μια και δεν είχε τίποτα στα χέρια της έδωσε στους ποδοσφαιριστές μετρητά 150.000 ευρώ και οι παίκτες κατέβηκαν σε απεργία. Τώρα η νέα διοίκηση είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει εάν δεν την κάνει ΠΑΕ και την κρατήσει ΤΑΠ πόσα χρήματα διαθέτει όχι από πόρους τρίτους αλλά δικούς της.
Αν οι σωτήρες της Κορίνθου δεν αποδείξουν με αριθμούς ότι μπορούν να διοικήσουν η συνέλευση  δεν μπορεί να δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν. Γιατί εδώ δεν προέχει να πλήξουμε πρόσωπα αλλά να σωθεί η ομάδα. 
Τι έπρεπε να γίνει τότε που θα το έλεγα  από το βήμα αν δεν με κατέβαζαν κακήν κακώς σαν να ήθελα το κακό της ομάδος.
Δεν έπρεπε να αφήσουν να φύγει ο Παντελή Μπιτούνη που είχε δώσει βλακωδώς από την τσέπη του πάνω από 150.000 ευρώ. Μα θα μου πείτε ότι όλη η φασαρία έγινε για να γίνει πρόεδρος ο Μαυρονάσος και να διοικεί ο κ. Γιώργος Φαρμάκης .
Έπρεπε  να κληθεί ο Μιχάλης Τσιχριτζής   και να δώσει εξηγήσεις με πιο δικαίωμα άφησε να κάνει κουμάντο ένα παιδί 27 ετών που δεν είχε καμία αρμοδιότητα ούτε και που δέσμευε κανέναν η υπογραφή του.
Και είχε και το κακό προηγούμενο με την Καλλιθέα και τους δικαστικούς αγώνες με τον Σαλευρή  Βέβαια όπως αποδείχτηκε όλα αυτά έγιναν για να ελευθερωθεί ο Μιχάλης Τσιχριτζής για να γίνει πρόεδρος της ένωσης

Ναι αυτό το αμούστακο  έκλεινε τις μεταγραφές και ερχότανε ο εκλεκτός του κ. Τσιχριτζή ο κ. Παναγιώτης Τσουμάνης  από την θέση του προέδρου και με την υπογραφή του δέσμευε την ομάδα
Και πήρε παίκτες που κανένας δεν ξεπερνούσε τα 20 000 ευρώ σε τιμές εξωφρενικές  για την ποδοσφαιρική πιάτσα. Αλλά αυτός ήταν άσχετος  οι άλλοι οι σχετικοί πως τον άφησαν να δεσμεύει την ομάδα.
Και εδώ έχουμε και καταστάσεις τραγελαφικές αφού η ομάδα πήρε τον Δημητριάδη ποδοσφαιριστή ήδη τραυματισμένο και τον Σκαρμούτσο κουτσό. Και μέσα στο συμβούλιο να υπάρχει ορθοπεδικός γιατρός .
Είχαμε το 2010 εκλογές Δημοτικές  και η ομάδα της Κορίνθου  που είναι πολύ καλό πολιτικό θερμοκήπιο . Και όλα έγιναν για να βοηθήσει η ομάδα στην επανεκλογή του κ. Πνευματικού..Αφού μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της Κορίνθου ήταν οι δυο αντιπρόεδροι που ήταν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Βέβαια από την μια δεν είχε ούτε την οικονομική επιφάνεια και από την άλλη νόμιζε ότι το αξίωμα του προέδρου ταιριάζει με αυτό του προπονητή ο Σωτήρας Μαυρονάσος έκατσε την βάρκα που εδώ την λένε Κόρινθο. Αλλά όμως δεν μπορώ να δεχτώ ‘ότι τις πλαστογραφίες που έκανε δεν τις γνώριζε το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο.
Γιατί  που θα εύρισκε τα ευρώ ο πρόεδρος για να πληρώσει Ι Κ Α και εφορία.
Ο Σωτήρης Μαυρονάσος  είμαι της γνώμης ότι για όλα αυτά που έκανε και ρεζίλεψε την ομάδα της Κορίνθου δεν μπορεί να φταίει αφού είμαι ο πρώτος που έγραψα αλλά και είπα ότι είναι ακατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου.
Ο Πάνος Μπεθάνης μας προέκυψε λόγω ακαταλληλότητας του  Σωτήρα Μαυρονάσο.  Βέβαια και εδώ υπάρχει χάος το οποίο και το δημιούργησαν οι ακατάλληλοι  που οι δυνατοί  τους διαλέξανε να διοικήσουν την ομάδα της Κορίνθου.
Και φτάσαμε πλέον ως εδώ που η ομάδα βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι για να φτάσει στην ανυπαρξία.

Η σημερινή διοίκηση.

Είμαι βέβαιος ότι το σημερινό διοικητικό συμβούλιο  της Κορίνθου δεν θα μπορέσει να κάνει το παραμικρό. Δεν υπάρχει ο πρώτος που θα μπορέσει να τραβήξει  τον αραμπά που φέρει το όνομα Κόρινθος με πολύ βαρύ φορτίο μια και η Κόρινθος είναι καταδικασμένη να  πρωταγωνιστεί. Και αυτό  οι σημερινοί που διοικούν δεν θα μπορέσουν να την φτιάξουν να πρωταγωνιστήσει. Και εδώ τονίζω ότι θα είναι θαύμα  αν θα είναι  ικανή να ανταποκριθεί στα έξοδα  τα τρέχοντα και τα οποία θα είναι δυσβάστακτα  για τις οικονομικές δυνατότητες των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορέσουν  να ανταποκριθούν όταν από την μια η πολιτεία θα ζητά τα οφειλόμενα και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές τα υπόλοιπα και οι άλλοι τα τρέχοντα. Τότε ένα είναι βέβαιο ότι θα γίνει   Θα χαθεί το τόπι.
Είναι καιρός  κάποιος να ρωτήσει που θα βρεθούν τα ευρώ για να πληρωθούν τα 250.000 ευρώ  ή δραχμές 85.000.000 για να εξοφληθεί το Ι Κ Α;  Που από το δημόσιο γλυτώνουν αυτοί που έχουν την δύναμη την πολιτική.  Μόνο με το Ι Κ Α η Κόρινθος δεν μπορεί να δει άσπρη μέρα. Βέβαια για τα χρέη αυτά η σημερινή διοίκηση δεν ευθύνεται.
Πλην όμως όταν δέχτηκαν να αναλάβουν να διοικήσουν την ομάδα γνώριζαν για την οφειλή.
Αλλά ας ξεχάσουμε το χρέος και ας έρθουμε στα τρέχοντα τα οποία είναι και αυτά πολύ μεγάλα  για τα πορτοφόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου

Τι πρέπει να γίνει …
Αν αφήσουν την ομάδα της Κορίνθου να συνεχίσει  με μια διοίκηση που αποτελεί την συνέχεια Τσιχριτζή—Μαυρονάσου – Μπεθάνη  η τύχη της Κορίνθου θα είναι πολύ χειρότερη του Πέλοπα.
Πρέπει αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτή την θέση να καταλάβουν ότι με αυτές τις προϋποθέσεις η Κόρινθος δεν θα βγάλει την ποδοσφαιρική περίοδο  2012 – 2013 .
Καιρός είναι να χτυπήσουν οι επίσημοι τις πόρτες των ανθρώπων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Και όταν γράφουμε επίσημοι εννοούμε τους τοπικούς άρχοντες που πρωταγωνίστησαν για να φέρουν την ομάδα στην  απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Την ομάδα της Κορίνθου στην ποδοσφαιρική πιάτσα πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να την διοικήσουν . Γιατί είναι μαγαζί γωνιαίο και δεν αφήνει ζημίες αν γνωρίζεις καλά να το διευθύνεις.
Να αναζητηθεί ο κατάλληλος επενδυτής που όμως να τον προσέξουμε και όχι μόλις έρθει και βάλει μερικά χρήματα να θέλουμε να τον αντικαταστήσουμε αυτοί  που τους  λείπουν 99 λεπτά για να κάνουν ένα ευρώ
Να σταματήσουν ορισμένοι εκ συστήματος τζαμπατζήδες  για να αποφύγουν την πληρωμή του εισιτηρίου να υποστηρίζουν ότι είναι αυτοί που έχουν ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία  για την Κόρινθο. 
Βέβαια εδώ έχουμε δεδικασμένο αφού έχουμε πετάξει τρανζίστορ  στον Καπετάνιο χωρίς να σκεφτούν  ότι η κότα όταν πίνει νερό κοιτάει προς τα επάνω.
Να κάνει Λογιστήριο η ομάδα της Κορίνθου  και να υπάρχει βιβλίο ταμείο από οποίο να αποδεικνύονται τα έσοδα αλλά και τα έξοδα
Γιατί όσο και να έψαξα δεν βρήκα απολύτως τίποτα.
.Και το συμβούλιο που θα γίνει να έχει πρόσβαση στον κόσμο.
Γιατί χωρίς τον λαό τίποτα δεν μπορεί να κάνει ούτε η Ρεάλ. Να σταματήσουν οι ευρισκόμενοι εκτός διοίκησης να ασκούν αντιπολίτευση 
Αν όλα αυτά δεν γίνουν η ομάδα της Κορίνθου δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και είναι κρίμα που θα διαλυθεί. Βέβαια και άλλοτε και τα έγραψα αλλά και τα είπα αλλά δυστυχώς τίποτα δεν πέτυχα.
Επειδή όμως ο κίνδυνος της διάλυσης είναι υπαρκτός αναγκάστηκα να επανέλθω. Αν η Κόρινθος διαλυθεί δεν υπάρχει Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Αφού η Μπάρτσα αποτελεί την Ναυαρχίδα του ποδοσφαίρου του νομού μας.