Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Μιχάλη Τσιχριτζή που είναι σήμερα τα ιατρικά μηχανήματα σήμερα ;

Αυτά τα πλήρωσε ο Ελληνικός λαός και όμως κουβέντα ούτε και ο γιατρός Γκουρβέλος δεν είπε

                  :Αποτέλεσμα εικόνας για Ιατρικά μηχανήματα της Ε Π Ο Κορινθίας




Αυτά δημοσίευσα το Νοέμβριο του 2013


 Τα ιατρικά  μηχανήματα απέδειξαν ότι  Είσαστε επικίνδυνοι  και επομένως ακατάλληλοι να διοικήσετε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.


Είπε ο κ. πρόεδρος ( ένας είναι ο πρόεδρος) σε γνωστό ποδοσφαιρικό στέκι « Θα πάω νωρίς στο σπίτι μου και κρίμα γιατί δεν έχει τίποτα η τηλεόραση για να διασκεδάσω όπως είχε την Δευτέρα το βράδυ που σπάσαμε πλάκα με την τηλεοπτική εκπομπή στο Σκάι»
Ίσως κ. πρόεδρε ( ένας είναι ο πρόεδρος) να μη έχετε καταλάβει ότι η εκπομπή αυτή που σας διασκέδασε σας έχει εκθέσει Πανελληνίως.
Βέβαια προσωπικά δεν έχω καμία απαίτηση από τον κ. Τσιχριτζή ούτε να έχει ευαισθησίες μα ούτε και να έχει καταλάβει τι ζημιά έχει προξενήσει στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Βέβαια ομολογώ ότι ποτέ δεν περίμενα ότι ένας πρόεδρος ( ένας είναι ο πρόεδρος) αθλητικού φορά που έχει ως αποστολή να φροντίζει την υγεία 2500 και άνω ποδοσφαιριστών θα άφηνε μέσα σε ένα δωμάτιο  να καταστραφούν μηχανήματα αξίας  που εμείς δεν μπορούμε να τα κοστολογήσουμε αφού δεν έχουμε τις γνώσεις.
Αλλά εδώ δεν εξετάζουμε μόνο την υλική πλευρά του θέματος που είναι πολύ μεγάλη αλλά το ηθικό μέρος που είναι τεράστιο.
Αν αυτό  κ. Τσιχριτζή το θεωρείται αστείο πρέπει να προβληματιστείτε γιατί δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το σοβαρό από το αστείο που μερικές φορές καταλήγει στο γελοίο.
Εδώ είμαι υποχρεωμένος να σας αναγκάσω να βρείτε την διαφορά. 

Πως έχει η ιστορία των μηχανημάτων

Τα μηχανήματα αυτά τα παρέλαβε αρχές του 2009  η διοίκησης της ένωσης που πρόεδρο είχε τον κ. Σπύρο Νίκα .
Τα είχε στείλει η ΕΠΟ  επί προεδρίας  Σοφοκλή Πιλάβιου.
 Τα ανέλαβε ο κ. Χρήστος Χασικίδης που ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας  -- Δήμαρχος Τενέας και καρδιολόγος ιατρός
Αμέσως ο κ. Χασικίδης παραχώρησε αίθουσα στο δήμο του που έβαλαν μέσα τα μηχανήματα και έφτιαξαν το ιατρείο έτοιμο να λειτουργήσει.
Είχε βρει ο κ. Χασικίδης ακόμα και τους εθελοντές ιατρούς.
Αυτά όλα έγιναν σε χρονικό διάστημα δυο έως τριών  μηνών. Θυμάμαι δε ότι η σημερινή διοίκηση της ένωσης που τότε ήταν αντιπολίτευση κατέκρινε την δημιουργία ιατρείου στο Χιλιομόδι.
Μα η απάντησης του κ. Νίκα ήταν ότι εκεί υπήρχε η αίθουσα που έπρεπε να ήταν μεγάλη για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα. Και στην Κόρινθο θα στοίχιζε τουλάχιστον πάνω από 1.000 ευρώ ενώ στο Χιλιομόδι ήταν δωρεάν.  Και το σπουδαιότερο απ’ όλα ήταν ότι η ψυχή του ιατρείου θα ήταν ο γιατρός Χρήστος Χασικίδης που  είχε έδρα το Χιλιομόδι αφού εκεί ήταν και το δημαρχείο του. 
Και ενώ περίμεναν άδεια από το υπουργείο υγείας έγιναν στις 12 Ιουλίου το 2009 οι εκλογές στην ένωση και η παράταξης του κ. Νίκα έχασε με αποτέλεσμα κάθε μη δικός μας εστί βάρβαρος και έτσι η παράταξης της Αναγέννησης που για μας είναι Μεσαίωνας να ζητήσει από τον κ. Χασικίδη να τους παραδώσει τα μηχανήματα. Και σωστά έκαναν γιατί ο κ. Χασικίδης ήταν αντιπρόεδρος του κ. Νίκα και άμα λειτουργούσε το ιατρείο υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να κάνει εκεί αντιπολίτευση ο  κ. Νίκας. Έτσι λοιπόν τα μηχανήματα μετά από εντολή της Αναγέννησης μπήκαν σε κουτιά και πήγαν στο γήπεδο το δημοτικό.
Και από τότε χάθηκαν τα ίχνη των μέχρι που την ημέρα της εκπομπής  η Δίκη της Δευτέρας στο Σκάι που προξένησε γέλιο στον κ. πρόεδρο ( ένας είναι ο πρόεδρος)  βγήκε το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στον αέρα  με τα μηχανήματα . Με αποτέλεσμα η ένωσης να στείλει το παρακάτω έγγραφο στο Δήμαρχο Κορινθίων με κοινοποίηση στην επιτροπή σταδίου.


 Εδώ έχουμε όμως κάτι που δυστυχώς αγγίζει το τραγικό. Όταν ο κ. Τσιχριτζής πήρε τα μηχανήματα από τον συνεργάτη του κ. Νίκα ο δήμαρχος Κορινθίων του παραχώρησε  τρείς αίθουσες περίπου εκατό τετραγωνικών μέτρων για να στηθεί το ιατρείο.
Δυστυχώς για τα νιάτα της Κορίνθου μόνο μια χρησιμοποιήθηκε ως αποθηκευτικός χώρος . Και εκεί τοποθετηθήκανε οι κούτες με το περιεχόμενο τους  που ήταν μηχανήματα ιατρικά που συγχρόνως ήταν και πολύτιμα για τους αθλητές αλλά και πανάκριβα.
Και η εκπομπή έγινε στις 18 Νοεμβρίου του 2013 και το έγγραφο προς τον δήμαρχο έγινε μετά από τέσσερες μέρες  για την παραλαβή των μηχανημάτων. Και όμως τα είχαν ξεχασμένα τέσσερα ολόκληρα χρόνια 
Και ερχόμαστε να ρωτήσουμε τον κ. Τσιχριτζή Αφού είσαστε ανίκανοι για να δημιουργήσετε ένα έργο γιατί πήρατε τα μηχανήματα  από το ήδη  φτιαγμένο ιατρείο;
Μα εσάς δεν σας ενδιαφέρει η υγεία των αθλητών αλλά μόνο τα πανηγύρια και τα βεγγαλικά. Γιατί μέχρι σήμερα  γνώριζα ότι είσαστε ανίκανοι .Τώρα συμπεραίνω ότι είσαστε και επικίνδυνοι.
Γιατί ενώ είχατε στη διάθεση σας τα πάντα δεν στήσατε το ιατρείο που θα μπορούσε να προλάβει πολλά  τα οποία έγιναν και αφορούσαν την υγεία των παικτών.
Αλλά στην εκπομπή αυτή που έλαβα μέρος  έθεσα ερωτήματα που αν είσαστε σωστός έπρεπε να κάνετε παρέμβαση και να με διαψεύσετε.
Αλλά μπορεί το γέλιο να σας εμπόδισε ή να θεωρήσατε αυτά γελοία  που έλεγα . Αλλά όμως μαζί σας δεν συμφωνούσαν οι τηλεθεατές που είδαν την εκπομπή και που μου έκαναν δεκάδες τηλεφωνήματα για να με συγχαρούν.
Και να έχουν όλοι ως επίλογο τον ίδιο « Πως είναι δυνατόν να έχουν γίνει τόσα πολλά στον Κορινθιακό ποδόσφαιρο και να μη επαναστατούν οι γονείς των παιδιών που μένουν απροστάτευτα σε θέματα υγείας;.»
Αφού μηχανήματα που προστατεύουν την υγεία των αθλητών γενικά τα έχετε αφήσει να αχρηστευθούν .αφού τέσσερα και χρόνια έχουν να δουλέψουν.  Μόνο γι’ αυτό πρέπει να είχατε παραιτηθεί κ. Τσιχριτζή ζητώντας προηγουμένως δημόσια συγνώμη.
Αλλά αν δεν το κάνετε μόνος σας θα υποχρεωθείτε εκ των γεγονότων.
Τώρα θα μου πείτε εσείς δεν παραιτηθήκατε τότε που πήρατε την Κόρινθο με μια πέτσινη επιταγή ενός ανύπαρκτου επενδυτή  και που χάσατε το πρωτάθλημα επειδή χρησιμοποιήσατε τον τιμωρημένο ποδοσφαιριστή Καφαντάρη και θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΤΏΡΑ;  Εδώ ναι μπορεί να γελάσετε μοναδικέ πρόεδρε.
Αλλά όμως υπάρχει και το μεγάλο ερώτημα που θα το ακούσατε στην εκπομπή και το έχω γράψει και το έχω πει πάνω από  είκοσι φορές ( γιατί πιστεύω ότι η επανάληψη έχει μητέρα την μάθηση ) ποιος πλήρωσε το τσιμπούσι ( γλέντι) για να γιορταστεί ο θρίαμβος του κ. Σαρρή . Και ποιος πλήρωσε τα βεγγαλικά που έκαναν εκεί στο Σολώμό την νύχτα μέρα  Και που ήταν μια πρόκληση στη σημερινή μας εποχή που ακόμα και οι βολευτάδες μας ξεραίνουν ακόμα και το σκατό τους.
Αυτή είναι μια δήλωση του Βουλευτή Ταμτζή.
Σε μια εποχή που φορολογείται ακόμα και το αντίδωρο του συνταξιούχου να έχουμε αυτά τα πανηγύρια.
Αλλά εσείς γιατί να νοιαστείτε για όλα αυτά που γίνονται στην χώρα μας που ως έγκριτος νομικός που είσαστε έχετε την δυνατότητα να απολαμβάνετε την θαλπωρή της ζεστασιάς που σας παρέχει η  βίλας σας και έτσι όλα αυτά τα τραγικά που ειπώθηκαν στην εκπομπή να τα θεωρείτε αστεία. Ενώ αυτός που δεν έχει να δώσει φαγητό στο παιδί του τα θεωρεί τραγικά Γιατί κ. Τσιχριτζή δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι γελάσατε με την εκπομπή του Σκάι που σας αφορούσε και να αφήνετε αναπάντητα τόσα ερωτήματα.
Επίσης κ. πρόεδρε δεν κοκκινίσατε που όλη η Ελλάδα έμαθε ότι οι οικονομικός απολογισμός που παρουσιάσατε στην γενική συνέλευση δεν τον είχε υπογράψει το ένα μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής ;
Και με αυτό γελάσατε;  Επίσης όταν είπα ότι ο κ. γενικός σας γραμματέας δεν άφησε το μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής να εξετάσει οικονομικά στοιχεία;
Βέβαια την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου του Σωτηρίου έτους 2013 τα σωματεία σας έδωσαν το δικαίωμα να διοικήσετε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
Αλλά και σε μας το δικαίωμα αλλά συνάμα και την υποχρέωση να σας κρίνομε. Αλλά εσείς μάθατε να υπηρετείτε τα λόγια του Αμερικανού κωμικού JOSH BILLINCS « …η σιωπή είναι το πλέον ακαταμάχητο επιχείρημα»
Αλλά να είσαστε βέβαιος κ. πρόεδρε ( ένας είναι ο πρόεδρος ) προσωπικά θα σας υποχρεώσω να λύσετε την σιωπή σας  
Και τότε θα έχουμε και πανηγύρια αλλά το κυριότερο μια δική μας δικαίωση που ναι κάνει καλό μερικώς σε μας αλλά δυστυχώς ολοκληρωτική καταστροφή για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Σύγχρονος Σχολιασμός  
Που βρίσκονται σήμερα τα ευπαθή ιατρικά μηχανήματα και αν μπορούν να λειτουγίσουν Μόνο αυτό σε μια πολιτεία που σωστά  λειτουργούσε έπρεπε να απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα του Μιχάλη Τσιχριτζή.