Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Μποροβήλος: «Τα επεισόδια δεν πηγαίνουν με το… κιλό»

Μποροβήλος: «Τα επεισόδια δεν πηγαίνουν με το… κιλό»
Αντίθετος με την αφαίρεση βαθμών αν δεν υπάρχει διακοπή του αγώνα,
τονίζοντας πως τα επεισόδια δεν πηγαίνουν με το… κιλό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε πρόεδρος της Λίγκας:

Για τις εξοντωτικές τιμωρίες που επιβάλλονται στις ομάδες: «Τα επεισόδια δεν πάνε με το... κιλό. Δηλαδή έχουμε πέντε κιλά επεισόδια, αφαιρούμε έναν βαθμό, ενώ στα 10 κιλά επεισόδια αφαιρούμε άλλους δύο βαθμούς. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν πρέπει να αλλοιώνεται με δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή με αφαίρεση βαθμών. Εκτός και αν ένα παιχνίδι διακοπεί λόγω επεισοδίων ή ενός τραυματισμού».

Για το σκεπτικό του για μη αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση (ακόμη και εκτεταμένων) επεισοδίων είναι το ακόλουθο: «Μπορεί να γίνουν σοβαρά επεισόδια σε δύο παιχνίδια και στο ένα από τα δύο οι εκθέσεις των παρατηρητών, του διαιτητή και της αστυνομίας να μην αναφέρουν όλα τα περιστατικά βίας, ενώ στο άλλο να έχουν καταγραφεί τα πάντα και με λεπτομέρειες. Τι θα συμβεί τότε; Η μία ομάδα θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και η άλλη όχι. Είναι σωστό αυτό; Δεν είναι. Επομένως, δεν θα έχουμε δίκαιη απονομή δικαιοσύνης, γεγονός που προκαλεί εντάσεις. Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να ακουμπάει τον βαθμολογικό πίνακα, αν δεν έχουμε διακοπή αγώνα».

Για την απόφαση μείωσης των ομάδων και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω playoffs: «Σε πρώτη φάση, έχουμε ψηφίσει αυτές τις αλλαγές. Αλλά θα πρέπει να συμπεριληφθούν και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Προσωπικά πιστεύω ότι θα εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις... Ακόμη δεν έχουν κλειδώσει. Μπορεί όμως η ΕΠΟ να επιβάλει αυτές τις αλλαγές που εκτιμώ ότι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Είναι μεγάλη υπόθεση να διεκδικείται ο τίτλος μέχρι τα μέσα Μαΐου σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι ομάδων».

Για το πότε θα πληρωθούν οι διαιτητές: «Είναι κι αυτό ένα ζήτημα σοβαρό. Ελπίζω να υπογράψουμε τη χορηγία του πρωταθλήματος με τον κ. Σαββίδη και με τα λεφτά που θα εισπράξει η Λίγκα να πληρωθούν οι διαιτητές. Από την επόμενη περίοδο οι διαιτητές θα πληρώνονται πριν από την έναρξη των αγώνων για να μην δημιουργούνται χρέη»