Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Εικόνα διάλυσης δείχνει η ΑΕΚ και την ευθύνη την έχουν όλοι...


ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω για την ΑΕΚ. Λες και την έχουν καταραστεί και πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αγωνιστικά γνώρισε χθες την 5η σερί ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ και λογικά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για τα έκτροπα ανάμεσα στους οπαδούς της κι αυτούς του Αγιαξ.
Στο πρωτάθλημα η Ενωση είναι 12 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, η ομάδα αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται, ο Μελισσανίδης καθάρισε Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, ο Ουζουνίδης έχει χάσει τελείως τα αποδυτήρια και οι παίκτες είναι στον δικό τους κόσμο.
Εδώ μέχρι και οι μικροί «έφαγαν» οκτώ γκολ από τους Ολλανδούς και διασύρθηκαν.
Μιλάμε για εικόνα διάλυσης.
Πάλι καλά που τα έργα στο γήπεδο προχωρούν κανονικά. Μόνο αυτό, άλλωστε, έχει απομείνει στους Ενωσίτες.
Η πλάκα είναι ότι η σεζόν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ.
Τους δύο προηγούμενους μήνες έπαιξε πολύ καλή μπάλα και άφησε υποσχέσεις.
Όλοι γράφαμε ότι με τον Ουζουνίδη η ΑΕΚ παίζει πιο δημιουργικό, πιο επιθετικό και πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Και ξαφνικά όλα άλλαξαν τον Νοέμβριο. Τον μήνα της καταστροφής. Προφανώς οι παίκτες δεν ξέχασαν τη μπάλα, ούτε ο Ουζουνίδης την προπονητική.
Άρα, κάτι χοντρό έχει συμβεί. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δύο, τρία συμβόλαια, που λήγουν το καλοκαίρι, λειτούργησαν ως μηχανισμός αποσταθεροποίησης της ομάδας.
Πιο λογικό μου φαίνεται ένα πιθανό «άδειασμα» της ομάδας από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για μια άπειρη ομάδα σε τέτοιες διοργανώσεις να το διαχειριστεί κατάλληλα.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα εστιάζεται στα αποδυτήρια της ΑΕΚ.
Ακόμα κι αν την ευθύνη την έχει η διοίκηση η, κάποιοι έμμισθοι υπάλληλοι της ΠΑΕ με μεγάλες αρμοδιότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τα πάντα καταλήγουν στα αποδυτήρια. Οι παίκτες αγωνίζονται και ο καθρέπτης της ομάδας είναι ο αγωνιστικός χώρος.
Ο Ουζουνίδης δεν πήρε χαμπάρι ότι το κακό ερχόταν, φαίνεται δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους παίκτες, ενώ οι ποδοσφαιριστές είχαν την αίσθηση ότι μετά τον περσινό τίτλο η χρονιά έχει βγει μόνο με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Όσο για το αύριο; Απαιτείται ξεκαθάρισμα ρόλων στους πάντες μέσα στην ΠΑΕ, αντρίκεια συζήτηση μεταξύ προπονητή, παικτών και απόκτηση ποδοσφαιριστών(;) τον Ιανουάριο.
Θεωρώ μέγα λάθος του ιδιοκτήτη την καρατόμηση των τριών παικτών και σε τέτοιες μεγάλες κρίσεις είμαι κάθετα αντίθετος σε ανάλογες αποφάσεις. Ουσιαστικά ο Μελισσανίδης έριξε λάδι στη φωτιά.
Συν ότι αυτοί οι παίκτες ακόμα και να είχαν αποφασίσει να φύγουν, το μόνο που δεν τους συνέφερε ήταν να δείχνουν αδιαφορία η, να κάνουν αγγαρεία. Για νέα ομάδα ψάχνουν, άρα δεν ήταν δυνατόν να τα έχουν φορτώσει στον κόκορα…