Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Τι λειτουργεί σωστά στη χώρα μας για να να λειτουργεί και η διαιτησία



Διαβάζω στον Φίλαθλο 

Κινήσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο από στοιχεία τα οποία συλλέγει ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, οι υπεύθυνοι της ομάδας είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διαιτησία.

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται συσκέψεις στην πλατεία Αλεξάνδρας για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν. Στόχος είναι να επιλεγεί ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποκαλυφθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική διαιτησία με τους υπεύθυνους των ερυθρολεύκων να κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά εναντίον του Ολυμπιακού.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι θα βγουν στοιχεία στον «αέρα» που θα συζητηθούν. Που θα αφορούν φάσεις του πρωταθλήματος φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να γίνεται λόγος ακόμη και για αλλοίωση της βαθμολογίας.


Σχολιάζει ο Νικηφόρος

Σήμερα  στην κορυφή του αθλητισμού υπάρχει ένας άνθρωπος που ενώ δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα από ποδόσφαιρο αλλά δεν προσπάθησε να βρει σωστούς συμβούλους. 
Η ομάδα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει συμβάλλει για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στη Διαιτησία. 
Στην Ελλάδα την χώρα των θαυμάτων ο Μιχάλης Τσιχριτζής αυτός με το τόσο βεβαρημένο ιστορικό μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου  ενώ σιωπά σ αυτά που του γράφω από την άλλη δεν μ αφήνει να λάβω μέρος στις συνεντεύξεις Και έχει συμπαραστάτες δυο κοινούς δειλούς συκοφάντες  τον γραμματέα της ΄Ένωσης Τάκη Βράκα και τον αναπληρωματικό ταμία Νίκο Μαργέτη που ο μεν πρώτος με αποκάλεσε υβριστή και ο δεύτερος υβριστή και ψεύτη. Χωρίς να μπορούν να αποδείξουν τους χαρακτηρισμούς που έχουν κάνει για την αφεντιά μου. 
Σ αυτούς η πολιτεία έχει αναθέσει μεταξύ άλλων και την διαιτησία Που σ ένα νομό με 148.000 κάτοικους να λειτουργεί σχολή διαιτητών με το μάξιμουμ να φοιτούν 20 μαθητές που σημαίνει  μηδενική παρουσία. Έχουμε περίπου 60 ( εξήντα )διαιτητές στο νομό μας Με κανέναν στην πρώτη εθνική κατηγορία που από εκεί πέρασε ένας προικισμένος Δούρος και ένας Δασκαλόπουλος που δεν τον άφησαν να μας δείξει το ταλέντο του γιατί πίεζε ο Μπριάκος   για να φτάσει στην κορυφή  ο εκλεκτος του Νεοφυτιάδης. Μα και η ένωσης δεν τον ήθελε γιατί δικαιωματικά έπρεπε να διαιτητεύει τα παιχνίδια που είχε βγει ο Νικητής στη μεγάλη Πύλη. Σήμερα να έχουμε ένα διαιτητή στη δεύτερη κατηγορία που διαιτήτευσε  ένα τοπικό της δεύτερης κατηγορίας  μεταξύ Αγίων Θεοδώρων  και Άρη Βοχαϊκού  που αν στις θέσεις προπονητών δεν ήταν δυο αξιόλογοι άνθρωποι ( Κολλιάκος --Βελέντζας ) ο αγώνας δεν θα τελείωνε δικαιολογημένα Γι αυτό και η κεντρική επιτροπή δεν τον χρησιμοποιεί στους αγώνες της κατηγορίας αυτής αλλά στην τρίτη κατηγορία. Που εκεί έχουμε δυο τον Κακριδή που έχει υποβιβαστεί και από τότε κάνει αγγαρεία  Και έτσι έχουμε έναν αξιολογημένο διαιτητή τον Γιάννη Ρούτση που από την ώρα που έγινε σωστός στα σφυρίγματα του έχει την πολεμική των αρχόντων της Μεγάλης Πύλης. Και όμως αυτός ο διαιτητής που έχω γράψει τόσα πολλά σε βάρος του όταν ήταν ο εκλεκτός της Μεγάλης Πύλης. επειδή έγινε σωστός οι αρμόδιοι που φτιάχνουν τους διαιτητές του κήρυξαν τον πόλεμο. Έτσι δημιουργούνται στις ενώσεις οι διαιτητές Και ενώ έπρεπε ο Ρούτση να διαιτητεύει αγώνες πρώτης εθνικής κατηγορίας παραμένει καρφωμένος στην τρίτη. Και ο Ρούσσος αντί να διαιτητεύει σχολικούς του δημοτικού των μικρόν τάξεων βρίσκεται  στην Δεύτερη εθνική