Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Η αλήθεια δεν αντιμετωπίζεται ούτε με σκηνοθεσίες ούτε με επίορκους

Δεν πανηγυρίζω γιατί δικαιώθηκα αλλά ντρέπομαι που το Κορινθιακό ποδόσφαιρο το διοικούν επικίνδυνοι
Πας Κόρινθος - Αστέρας Δερβενίου 2-0
Η
ττα για τον Αστέρα στη χθεσινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Κόρινθο στο συνοικισμό της Κορίνθου.
Σε έναν αγώνα που ο Αστέρας ενώ ειχε διάθεση κ τις φάσεις δεν κατάφερε για ακόμα ένα παιχνιδι να σκοράρει.
Βρέθηκε νωρις πίσω στο σκορ, μόλις στο 12ο λεπτο, οπου ο διαιτητής είδε πέναλτι σε επαφή με το χέρι σε παίκτη του Αστέρα κ χωρίς καμία αμφιβολία έτρεξε να δώσει το αφισβητούμενο πέναλντι. Ετσι πήρε προβάδισμα ο ΠΑΣ Κόρινθος, βγαζοντας το άγχος και την πίεση για την δύσκολη συνέχεια.
Ένας Αστέρας που προσπάθησε να ισορροπήσει μετά την άδικη υπόδειξη πέναλτι. 

Δέχτηκε άλλο ένα γκολ απο ολέθριο λάθος του πρωτου βοηθού,σε μη καταλογισμό οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ Κόρινθος, δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα σε βαρος του Αστέρα κ κοβοντας οποίες ελπίδες για το χθεσινο παιχνίδι, αλλα και δημιουργώντας εκνευρισμό στους παικτες κ τους αρκετούς φιλάθλους του Αστέρα που ακουλουθησαν την ομάδα στον συνοικισμό Κορίνθου.
Ένας Αστέρας που δεν τα παράτησε, δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες γύρω στο 40 και στο 42 με το Βελη και τον Ντάριο Τζούντι που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν σε γκολ.
Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε την κατοχή, δημιούργησε υπεροχή και αλλες δύο κλασικές ευκαιρίες. Η μία με το Νίκο Πεθαίνο να βγαίνει από την πλάτη των παικτών του ΠΑΣ κ τον πρώτο βοηθό να σηκώνει σε θέση οφσάιντ, κι άλλη μία γύρω στα 85 με πιεση του Σέρτζιο Λέκκα στον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας μπερδεύτηκε με τον αμυντικό του με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα από τα χέρια διεκδικούμενος ο Σέρτζιο Λέκκα βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία και στόχευσε στο δοκάρι.
Ο Αστέρας παρά την ήττα από το ΠΑΣ Κόρινθο κρατάει τα θετικά, ότι προσπάθησε, δημιούργησε και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο σε ένα παιχνίδι που όλοι ξέραμε το τι θα συμβεί.
Όσο για την διαιτησία του κυρίου Σπηλιώτη ήταν πολύ καλη.
Δεν πήρε καμιά απόφαση πάνω του και άφησε τους δυο βοηθούς να δώσουν την λύση. Ο Αστέρας διαμαρτύρεται για τις τέσσερις φάσεις που εκριναν την χθεσινή αναμέτρηση. Τι φάση του πέναλτι, τη φάση που ο ΠΑΣ προηγήθηκε 2-0 με οφσάιντ γκολ, το μη καταλογισμού πέναλτι στο 40 πάνω στο Ντατιο Τζούντι με δύο παίκτες του ΠΑΣ να κάνουν πέναλντι και ενω ο κύριος Σπηλιώτης είναι πάρα πολύ κοντά στην φάση λέει παίζεται, στο 70 που το σκορ ήτανε 2-0 να κόψει με οφσάιντ το Νίκο Πεθαίνο που ερχόμενος από την πλάτη των παικτών του ΠΑΣ Κόρινθος τελικα κόπηκε ως οφσάιτ.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο ΠΑΣ Κόρινθος θέλει να κερδίζει. Αλλά κύριοι δεν χρειάζεται την βοήθεια σας αν δεν μπορεί κ μην δημιούργειτε εντυπώσεις κ καταστάσεις, αμφισβητήσεις σε κάθε αγώνα. 

Αυτά τα έγραψα μόλις ορίστηκαν οι διαιτητές την Παρακευή 22-11-2019
Αγώνας Π Α Σ Κόρινθος -- Αστέρας Δερβενίου Διαιτητής ο 
Σπηλιώτης Με  βοηθούς Μόντζελή Δ και Πιέτρη

Σχολιάζει ο Νικηφόρος

Στον αγώνα που είναι εντός έδρας φίλε Ανδρέα βάζεις (;;;) χωρίς μεγάλη προβολή ονόματα στους αγώνες του ιστορικού Π Α Σ  Γιατί ένας διαιτητής με όνομα είναι όπλο για την ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας Αυτό το δίδαξε στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο ο βιομήχανος πολιτικός και ελάχιστος παράγοντας του ποδοσφαίρου  Θάνος Πισιμίσης
Όταν τα πούλησε όλα για να βγάλει το Τζιχριτζή πρόεδρο και   το Ζευγολατιό πρωταθλητή Οι εκτός έδρας αγώνες  που ήταν 15 τους δέκα τους διαιτήτευσαν οι αξιολογημένοι Νεωφυτιάδης -- Κακριδής Γιάννης  από πέντε ο καθένας.
Στο Πετρί πήγε ο Καρσιώτης αξιολογημένος βοηθός πρώτης εθνικής Αλλά μηδέν διαιτητής. Αυτό δεν το γνωρίζουν παρά ελάχιστοι.
Στο Λουτράκι 
Με τον Α Ο Λουτράκι διαιτητής ο κορυφαίος της Κορινθιακής διαιτησίας  σύμφωνα με τα τυπικά. Ο Ρούσσος Αλλά επειδή δεν τον είχαν  μεγάλη εμπιστοσύνη βάλανε και τον Μόντζελη Δ  που ακύρωσε ένα πεντακάθαρο τέρμα του Α Ο Λ.
Με τον Ολυμπιακό  Λουτρακίου  διαιτητή βάλανε το μεγάλο  ταλέντο Μπεκιάρη  Που όμως τον μπόλιασαν με το εμβόλιο που ακούει στο όνομα Πέτρος Ψυχογιός  Που μετά τον αγώνα αυτόν ο Π'ετρος έπρεπε να εγκαταλείψει την διαιτησία που τον εξέθεσε για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν με την Θύελλα Κ Διμηνιού.
Ο βοηθός Κωνσταντόπουλος πιστό όργανο του συστήματος αν και έκανε τα πάντα χρεώθηκε με την μοναδική ήττα. Βέβαια έδωσε  την νίκη με τον Πέλοπα αλλά η Μεγάλη Πύλη έχει ένα ελάττωμα Δεν ξεχνά.
Και ερχόμαστε στον αγώνα του Σαββάτου  Διαιτητής ένας μη αξιολογημένος Αφού ο αγώνας θα γίνει στον συνοικισμό. Ο Σπηλιώτης είναι πολύ καλός επόπτης Και να μη γίνει καμιά στραβή βάλαμε και τον δοκιμασμένο Μόντζελη Δ

Ο Νικηφόρος δεν περιμένει να χυθεί το γάλα για να ασκήσει κριτική αλλά γράφει ότι προσέχετε ότι το γάλα θα χυθεί. Ο πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών Ανδρέας Ντούλης πρέπει να ντρέπεται που βάζει την υπογραφή κάτω από τους ορισμούς αυτούς Δεν θεωρώ ότι επειδή  προβλέπω τι θα γίνει στους αγώνες του Π Α Σ Κόρινθος κάνω κάτι σπουδαίο. Οι άνθρωποι είναι προκλητικοί και γι αυτό προβλέψιμοι Δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα κάνει ο Μόντζελης Δ όταν χωρίς ίχνος ντροπής ακυρώνει ένα κανονικό τέρμα 
Αλλά βρε παιδιά εκεί του Αστέρα Δερβενίου εσείς για να κάνετε πρόεδρο τον Τσιχριτζή καταψηφίσατε τον δικό σας άνθρωπο τον Στρατή Μαραγκό. 

Και στις 20-11-2019 έγραφα
Π Α Σ Κόρινθος-- Αστέρας Δερβενίου 

Ποδοσφαιρική περίοδο 2017--2018 Αφιέρωμα στην Διοίκηση που ψήφισε Τσιχριτζή και όχι Μαραγκό.


Σας μεταφέρω δυο χρόνια πίσω  Η ομάδα του Αστέρα  Δερβενίου παίζει και πάλι στο γήπεδο του
συνοικισμού και με διαιτητή τον Φραντζή. Και ενώ το σκορ ήταν 0-2 υπέρ της ομάδας του Δερβενίου με αρχιτέκτονα τον Διαιτητή  Φραντζή όργανο του συστήματος  το 0-2 πολύ εύκολα το έκανε 3-2.
Και πάλι τώρα έτυχε να βρεθεί στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας αυτός που είναι και σημαδιακός και για τις δυο ομάδες.Αφού ο Π Α Σ πάει για πρωτάθλημα ( αφού είναι εντολή  του Λουδοβίκου 14 ) και ο Αστέρας για να  σωθεί. πρέπει να νικάει. Και μπορεί ο Π Α Σ να είναι δεύτερος  με τους διαιτητές ενώ θα μπορούσε να κοσμεί τις τελευταίες  βαθμολογικού πίνακα. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα σχολιάσω την τριπλέτα που θα διευθύνει τον αγώνα Π Α Σ Κόρινθος -- Αστέρας Δερβενίου  Και μη τολμήσετε να βάλετε διαιτητή καλό όπως κάνετε με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον Π Α Σ Κόρινθος Διαιτητής ο Μπεκιάρης που ήταν αλάνθαστος Μα βοηθός ήταν ο Πέτρος Ψυχογιός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα