Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Άρης-ΠΑΟΚ 4-2: Ιστορική νίκη σπάζοντας το αήττητο!





Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ καθώς προηγήθηκε με γκολ του Κάρολ Σνιντέρσκι στο 10΄ της αναμέτρησης. Ο Πέλκας πήρε την μπάλα σούταρε, ο Κουέστα έκανε ασταθής 
απόκρουση και ο επερχόμενος Πολωνός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι με 65% κατοχή μπάλας ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό και έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2 στο 13΄με πλασέ του Μίσιτς σε κενή εστία που πρόλαβε τελικά να διώξει πάνω στην γραμμή ο Κουέστα.
Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν στη συνέχεια πετύχουν την απόλυτη ανατροπή! Με δύο τελικές ο Άρης πέτυχε δύο γκολ με το Κλεάνθης Βικελίδης να παίρνει “φωτιά”. Στο 17΄ σε αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων έφυγε σαν… βέλος μπροστά πέρασε τον Μάτος μπήκε στην περιοχή και απο διαγώνια θέση σούταρε με τον Ζίβκοβιτς να δέχεται το 1-1 στην κλειστή του γωνία. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 20΄ με γυριστό σουτ του Σβιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ με οχτώ τελικές δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα ενώ ο Αρης με την δεύτερη τελική του πέρασε μπροστά στο σκορ. Στο 41΄ ο Κόρκουτ σέντραρε και ο Βέλεθ σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους και πέτυχε το 2-1 με κεφαλιά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμη πιο εντυπωσιακά για τον Άρη με τον Ζίβκοβιτς να δωρίζει ένα ακόμη γκολ στον Άρη αφού μετά απο εκτέλεση φάουλ δεν σηκώθηκε με δύναμη με αποτέλεσμα ο Ρόουζ να πάρει την κεφαλιά πριν αυτή καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και να την στείλει στα δίχτυα για το 3-1. Λίγο μετά ο Φετφατζίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ ήταν σοκαρισμένος πλέον και ο Άρης πιέζοντας ψηλά κρατούσε εύκολα το προβάδισμα. Ο Άμπελ Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να… παραπαίει πέρασε μέσα στο παιχνίδι τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και έβγαλε τον Λημνιό στο 61΄της αναμέτρησης, ενώ ο Ένινγκ απάντησε με τον Ντουρμισάι που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Λάρσον.
Το… πάρτι του Άρη όμως δεν μπορούσε κανείς να το σταματήσει. Στο 70΄ο Φετφατζίδης έβγαλε όμορφη κάθετη πάσα και ο Σάσα έστειλε με σουτ μέσα απο την περιοχή την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Ζίβκονιτς για το εκπληκτικό 4-1 με το σκορ να παίρνει διαστάσεις θριάμβου. Στο 77΄ ο Μάτος μείωσε για το 4-2 με σουτ μέσα απο την περιοχή. Ωστόσο ο Αρης κατάφερε με ευκολία να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
UP: Πολύ καλή απόδοση απο τον Φετφατζίδη που είχε και ασίστ και ήταν αυτός που απο τα πόδια του δημιουργήθηκαν αρκετές επικίνδυνες φάσεις μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.
DOWN: Κακή εμφάνιση απο τον Αντελίνο Βιειρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν εκτός ρυθμούς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.
MVP: Ο Λάρσον ήταν εξαιρετικός, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Άρη και αυτός που έδειξε τον δρόμο της νίκης στους κιτρινόμαυρους.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόουζ 51′ / Ίνγκασον 69′, Γιαννούλης 80′
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Γκολ: Σφιντέρσκι (10΄0-1), 1-1 (17΄Λάρσον), 2-1 (41΄ Βέλεθ), 3-1 (47΄ Ρόουζ), 4-1 (70΄ Σάσα), 4-2 (77′ Ματος)

Άρης: Κουέστα, Βέλεθ, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (Μαρτίνες 92′), Λάρσον (Ντουρμισάι 65′), Φετφατζίδης (Αμπού 89′), Ιντέγε.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (Άρης-ΠΑΟΚ 4-2: Ιστορική νίκη σπάζοντας το αήττητο! 62′), Πέλκας, Βιεϊρίνια (Αουγκούστο 75′), Σφιντέρσκι (Άκπομ 73′).