Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Κούγιας: «Άμεση αποβολή για Ξάνθη, διαφορετική τιμωρία για ΠΑΟΚ»




412

Για άμεση αποβολή της Ξάνθης από το πρωτάθλημα έκανε λόγο σε δηλώσεις του Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση που εκδικάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ σημείωσε ότι για τον ΠΑΟΚ μπορεί η ποινή να είναι μικρότερη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό:
«H συνεδρίαση έγινε κανονικά και παρόντες σ' αυτή ήταν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Ξάνθη ως καταγγελλόμενες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως καταγγέλλουσα και η ΠΑΕ ΑΕΛ που κατά την κρίση μας έχει έννομο συμφέρον, καθώς σε περίπτωση αποβολής, η ομάδα μας θα έπαιρνε τη θέση της στην πρώτη εξάδα και κατ' επέκταση στα playoffs.
Κατά την κρίση μας η ΠΑΕ Ξάνθη ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη μέσω παρένθετων προσώπων. Η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ Ξάνθη έχει γίνει μέσω διάφορων offshore εταιρειών που σχετίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Θα ανεβάσουμε δικόγραφο στην ιστοσελίδα της ομάδας που, κατά την άποψή μας, θα είναι φανερό πως υπάρχει θέμα πολυϊδιοκτησίας, μέσω παρένθετων ατόμων. Παράλληλα, απεστάλη ένας ανώνυμος φάκελος με πολύ σημαντικά έγγραφα, τα οποία, ωστόσο, δόθηκαν μόνο στις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ που είναι οι καταγγελλόμενες ομάδες. Ο πρόεδρος της έδρας είπε στις δύο ομάδες ότι μπορούν να τα πάρουν, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους.
Η ανάκληση του πιστοποιητικού σημαίνει την άμεση αποβολή της Ξάνθης. Ωστόσο, είναι πιθανό για τον ΠΑΟΚ η ποινή να είναι διαφορετική και να αφορά αφαίρεση βαθμών και ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο».