Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Διαβάστε τι έγραφε ο Νικηφόρος την 1 Αύγουστο του 2013



Ενώ ο Θεός περιμένει να χτιστεί ο ναός Του από αγάπη οι άνθρωποι κουβαλάνε πέτρες
                Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

                
 Ήμουνα με φανατισμό υπέρ του Μιχάλη Τσιχριτζή γιατί ποτέ δεν με άφησαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα στον Σπύρο Νίκα να τον πλησιάσω. Δεν γνώριζα τον άνθρωπο και οι κατάλληλοι διαβολείς προσπάθησαν να μη τον μάθω μέχρι στις εκλογές του 2009.

Που ήμουνα εναντίον  του χωρίς να γνωρίζω πολλά  από έναν πρόεδρο που χρόνια πολλά διοίκησε την ένωση Καλά ή κακά δεν είμαι σε θέση να πω γιατί τον έζησα τα οκτώ τελευταία χρόνια της προεδρίας του και ήμουνα επηρεασμένος από την πολιτική που τηρούσανε οι συνεργάτες του. 
Που κάποιος δυο φορές επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον μου γιατί δεν είχε μάθει να του ασκούν  κριτική και όλα νόμιζε ότι καλά τα κάνει.

Και ήρθε ο κ. Τσιχριτζής
Ο Μιχάλης Τσιχριτζής  από αυτά που έλεγε στο πρόγραμμα του δεν τήρησε απολύτως τίποτα. Κατάργησε την διαφάνεια που είναι η πεμπτουσία των πάντων Και όπως έλεγε ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ, οι λέξεις είναι οπλισμένα πιστόλια. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ, μετά λόγου γνώσεως και με άκρα σύνεση και σοβαρότητα. Διαφορετικά, μπορεί να αποβούν καταστροφικές για έναν τόπο και τους ανθρώπους. Κάθε λέξη έχει ουσία, περιεχόμενο, προπάντων ιστορία και σημασία. Είναι η πεμπτουσία και το απόσταγμα της σοφίας, της διάνοιας και της πνευματικής ικανότητας ευκλεών προγόνων μας.
Όταν λοιπόν από μια διοίκηση απουσιάζει η διαφάνεια δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

 Επίσης αυτό που πλήρως με έθετε εκτός εαυτού ήταν που ο κ. Βράκας δεν ξέχασε ποτέ ότι κάποτε ήταν πρόεδρος του Πέλοπα Κιάτου. Και αυτό τον έκανε να είναι άδικος προς τα άλλα σωματεία όταν ο Πέλοπας έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα  Περίπτωση του  διαιτητή Βασίλη Αστερή που τόλμησε στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος να αποβάλει παίκτη του Πέλοπα και σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα δεν ξανασφύριξε αγώνα της ομάδας του Κιάτου. Και οι θλιβερές φιγούρες της ανύπαρκτης επιτροπής ορισμού διαιτητών  να παραμένουν στις θέσεις των για να μη χάσουν τα έσοδα από την θέση του παρατηρητή που κατέχουν. Γιατί είναι μεγάλο πράγμα να καλύπτεις στη σημερινή εποχή έξοδα του σπιτιού. Βέβαια άλλος με περισσότερα έσοδα άλλος με λιγότερα. Εδώ μετράνε και τι προσφέρει κάποιος στις εκλογές της ένωσης.



Μου είναι αδιανόητο να μη ξεχνά ο κ. Πέτρόπουλος ότι κάποτε ήταν πρόεδρος της Ελλάδας Βέλου. Με αποτέλεσμα να υπάρχει οπαδός της Ελλάδας Βέλου στο πάγκο της και ο διαιτητής να μη τον έχει γράψει στο φύλλο του αγώνα
Και ο άρχων του αγώνα  δεν ήταν κανένας πρωτάρης αλλά ο κ. Μιχάλης Καρσιώτης που χρησιμοποιήθηκε σε 16 αγώνες του πρωταθλήματος και σε δυο του κυπέλλου και εισέπραξε 12.600 ευρώ ή σε δραχμές 4.284.000.
Και αυτός ο διαιτητής έγραψε ένα φύλλο αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Πέλοπα Κιάτου που ακόμα και τα κόμματα ήταν ψέματα.

Σημερινός Σχολιασμός του Νικηφόρου ( 21--4--2020)

Αν και έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο το μόνο που έχει αλλάξει είναι που δεν υπάρχει ο μεγάλος ηγέτης Σπύρος Νίκας που αν και ήμουνα αντίπαλος του στις εκλογές του 2009 δεν πέρασαν ούτε δέκα πέντε μέρες και κατάλαβα ότι ο Μιχάλης Τσιχριτζής και οι συνεργάτες του είναι επικίνδυνοι. για το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές  του νομού μας.Και αυτή ήταν η αιτία που κάθε μέρα ζητούσα συγνώμη από τα Μ Μ Ε τα τοπικά που προσέφερα τις υπηρεσίες μου. 
Με αποτέλεσμα σήμερα να έχει σχεδόν το ποδόσφαιρο διαλυθεί στην Κορινθία και δίπλα στο Λουδοβίκο 14 να είναι ο "διάδοχος " του που πρόδωσε εν ζωή τον αείμνηστο ο Νίκος Μαργέτης. Που ήταν και επί ημερών του Νίκα πανίσχυρος ο Νικόλας. Και εγώ έγραφα ότι αν χάσει την εξουσία μόνο με μένα θα πίνει καφέ. Και επαληθεύτηκα ο Σπύρος Νίκας με μένα έκανε παρέα και τον Λάκη Πρωτόπαπα ή Νταυλαντάρα. Ο βοηθός του Μπαμπινιώτη Τάκης Βράκας οργιάζει στην θέση του Γενικού Γραμματέα της ένωσης Ο δε Α αντιπρόεδρος που ήταν ο προσωπικός μου υβριστής ο Γιώργος Πετρόπουλος μετά από μια μακρά απουσία από κάθε εκδήλωση της ένωσης και στο τέλος παρατήθηκε. 
Και ο αξιολογημένος πλάγιος Μιχάλης Καρσιώτης που όταν η ένωσης τον ορίζει Διαιτητή οργιάζει πάντα υπέρ του φιλικού σωματείου που προέδρου της ένωσης. 
Και όλα αυτά τα έγραφα πριν από επτά χρόνια και δυστυχώς τα ίδια συνεχίζονται