Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Λάκη Γιαννιδάκη Ο θυμωμένος άνθρωπος ανοίγει το στόμα και κλείνει τα μάτια


 Οσφυοκάμπτης: ο την οσφύν κάμπτων (οσφύς= «το κατά τους νεφρούς μέρος των νώτων, όπισθεν των κοιλιακών τοιχωμάτων, η μέση» και κάμπτω = «ποιώ κυρτόν τι πρότερον όν ευθύ, κυρτώνω λυγίζω»). Άρα οσφυοκάμπτης όπως τα λεξικά ερμηνεύουν τη λέξη, είναι: αυτός που λυγίζει τη μέση προς τα μπρος (μια και δεν μπορεί να τη λυγίσει προς τα πίσω), αυτός που σκύβε

Μέρος επιστολής του Λάκη Γιαννιδάκη προς τον Μακαριστό Παντελεήμονα 



Σεβασμιότατε

: Να ζητήσω με όλο το σεβασμό την άδεια σας να πραγματοποιήσω την παραγωγή ενός ιστορικού – θέλω να πιστεύω – ντοκιμαντέρ με θέμα τα « Μοναστήρια της Κορινθίας»
Το έργο αυτό θα επιθυμούσα να προλογίσει η Αγιότητα σας δίνοντας το κύρος και την αίγλη που του ταιριάζει άλλωστε.
Σκηνοθέτης του έργου θα είναι ένας από τους γνωστότερους Έλληνες σκηνοθέτες ο προσωπικός μου  φίλος   Πάνος Αγγελόπουλος με δεκάδες παρόμοια έργα  στο ενεργητικό του και προσφάτως βραβευθείς για μια ακόμη φορά με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ στο φετεινό διεθνή διαγωνισμό κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Βασίλειος Γιαννιδάκης 
Γενικός Διευθυντής.

 Σημείωσης
Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Ημερήσια την 30.6.1996 και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη την οποία έκανε ο κ. Β. Γαρούφης τότε. 

Οι κεραυνοί του Μακαριστού Παντελεήμονα.

Και γράφει στο βιβλίο του ΕΡΓΑ  ο Μακαριστός Παντελεήμονας
« Ως φυσικόν ούτε επρολογήσαμε ούτε συμπαρασταθήκαμε για το υπαινισσόμενο «χαράτσωμα» των ιερών Μονών μας των Ησυχαστηρίων μας και των Ιερών Ενοριακών Ναών μας . Τέτοιου είδους εμμέσως εκβιαστικές φορολογίες ουδέποτε έναντι οιουδήποτε προσωπικού τιμήματος τας επιτρέψαμε. Δια τούτο προφανέστατα και η ΜΗΝΙΣ εναντίον μας . Αλλά ζει Κύριος ο Θεός και κάποτε θα ιδωθή το ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ.
 
Και οι κεραυνοί του Μητροπολίτη Διονυσίου…
Κάποιοι χωρίς μόρφωση και επίπεδο
παριστάνουν τους δημοσιογράφους και υβρίζουν την Εκκλησία
-«Υβρίζουν την εκκλησία και ταυτόχρονα υπερασπίζονται τάχα τους ιερείς… Τι θέλουν ακριβώς τελικά; Μήπως τη μίζα τους;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Σεβασμιότατος
Αυτά ως προς τον   Οσφυοκάμπτη 

Κύριε Λάκη μας γράφεις δείχνοντας την ασχετοσύνη σου 
Μπορείτε να εξηγήσετε στους  οπαδούς της ομάδας σας και στους φιλάθλους της Κορίνθου αγαπητέ πρόεδρε της ομάδας ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 κ.Δημήτρη Μπινιάρη ,για πιο λόγω ευχαριστείτε θερμά ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό?
Επειδή θα αγωνιστεί η ομάδα σας στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου?
Τι είναι το δημοτικό στάδιο ?. Οικόπεδο ιδιοκτησίας Αλέξανδρου Πνευματικού?
Μήπως είναι «Μπερματιώτικο» περιουσιακό στοιχείο και δεν το ξέραμε εμείς οι Κορίνθιοι?
Μήπως  "έριξαν" καμιά άλλη ομάδα  για να εξυπηρετήσουν την ομάδα σας κ.πρόεδρε κι γιαυτό ευχαριστείτε ιδιαιτέρως θερμά τον κ. Δήμαρχο?
Ειδεμή δεν είναι κατανοητές οι δημόσιες αυτές θερμές ευχαριστίες για το αυτονόητο ,ότι δηλαδή η ομάδα σας έχει δικαίωμα να αγωνίζεται στο δημοτικό γήπεδο.
Έχετε δει κανένα νεόνυμφο ζευγάρι να ευχαριστεί δημοσίως  θερμά ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη επειδή τους παραχώρησε την εκκλησία της ενορίας τους για να παντρευτούν?
Στον χώρο το αθλητισμού  δεν χρειάζονται «αβάντες» στους πολιτικούς κ. πρόεδρε παρά μόνο αφοσίωση στον αθλητισμό.
Εκτός και αν υπάρχουν παράγοντες του αθλητισμου που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσον πολιτικά συμφέροντα!
Σταματήστε επιτέλους  να γίνεστε ηθελημένα ή όχι  ηθικοί αυτουργοί  ώστε να  διαιωνίζουν κάποιοι  σαν τον φίλο σας τον δήμαρχο, το περίφημο «κατόπιν ενεργειών μου»
Μην γίνεστε «οσφυοκάμπτες» επειδή κάποιοι  αιρετοί έπραξαν απλώς το καθήκον τους!
Σχολιάζει  Νικηφόρος 
Και  έρχομαι κ. Λάκη μας για το γήπεδο το δημοτικό που όπως σε όλα τα θέματα έτσι και σε αυτό είσαι άσχετος. 
Τα δημοτικά στάδια διοικούνται από την πλειοψηφία που διοικεί το Δήμο με ανθρώπους που ορίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος Και όταν αναφερόμαστε στο ρήμα διοικώ σημαίνει και συντηρώ. Επομένως δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. 
Βέβαια την μήνη που τρέφεις στο πρόσωπο του Αλέκου Πνευματικού δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα απλά τα εθιμοτυπικά γιατί ο Δήμαρχος θα μπορούσε να μη δώσει το γήπεδο. 
Αλλά απορώ αντικειμενικέ δημοσιογράφε κ. Λάκη μας που δεν έγραψες ούτε μια λέξη για την διάρρηξη που έκανε ο προπονητής του Π Α Σ Κόρινθος στα αποδυτήρια της Κόρινθος 06 και πέταξε έξω ταν ιματισμό της ομάδας στο γήπεδο του Συνοικισμού  
Και δεν έγραψες σκόπιμα γιατί η ομάδα του Π Α Σ Κόρινθος ανήκει στον κ. Νανόπουλο Και τολμάς και γράφειςΕκτός και αν υπάρχουν παράγοντες του αθλητισμου που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να εξυπηρετήσον πολιτικά συμφέροντα!" Τον Δημήτρη Μπινιάρη που προσωπικά δεν τον γνωρίζω δεν τον είδαμε στο δημοτικό κατάστημα να συνεδριάζει με τον δήμαρχο. Ενώ τα επίλεκτα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Π Α Σ Κόρινθος συνεδρίασαν στο επιμελητήριο που δεν είναι μαγαζί του κ. Νανόπουλου Και ο νυν αντιπρόεδρος του Π Α Σ Κόρινθος ο κ. Καρασταμάτης που ήταν υποψήφιος με τον κ. Νανόπουλο. 
Επομένως με επίσημα  στοιχεία αβάντες στον κ. Νανόπουλο έκανε ο υποψήφιος του κ. Καρασταμάτης 
Το παράδειγμα ως προς τους νεονύμφους ατυχέστατο 
Κύριε Λάκη μας 
Τον Μπινιάρη δεν τον έχω δει  ποτέ μου και τον Αλέκο Πνευματικό από το 2006 που του έκανα μια αθλητική συνέντευξη στο ραδιόφωνο δεν τον έχω συναντήσει. Το καλοκαίρι του 2014 τον χρειάστηκα και τον πήρα δυο φορές στο τηλέφωνο δεν βγήκε καλή καρδιά 
Εγώ όμως επειδή είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος τα ξεχνώ και παρουσιάζω την αλήθεια και μόνο αυτή 
Διώξατε μαζί με τον κ. Νανόπουλο τον Αλέξη Κούγια και πήγε στην Λάρισα. Και το κάνατε αυτό για να μη έχει μια τεράστια επιτυχία ο Πνευματικός και η Κόρινθία έχασε τον ποδοσφαιρικό τουρισμό Αυτό το έγκλημα θα σας ακολουθεί. 
Σαν μεγαλύτερος στην ηλικία σε συμβουλεύω να μελετήσεις πολλές φορές αυτά τα λόγια που νομίζω ότι τα έχεις ανάγκη 
"Συκοφαντία είναι ένα κίβδηλο νόμισμα που το φτιάχνουν οι λίγοι αλλά πολλοί μόλις φτάσει στα χέρια τους το κυκλοφορούν χωρίς ντροπή