Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μια ανακοίνωση του Α Ο Λουτράκι που αξίζει να την διαβάσετε για να δείτε τι σημαίνει Ελληνική Διαιτησία

Με εύλογη απορία, και όχι μόνο, υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του Α.Ο Λουτράκι τη χθεσινή ανακοίνωση για τον ορισμό των διαιτητών της 13ης αγωνιστικής του ομίλου.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση  των οράνιε απέναντι στη Θήβα την προσεχή  Κυριακή, διαιτητής της συνάντησης θα είναι ένας Βοιωτός.
Τον αγώνα ορίστηκε να σφυρίξει ο κ.Δημήτρης Καλαμάτας με βοηθούς τους κ.κ Χατζηκαμαγιάννη Νικόλαο και Τσιφλάκο Προκόπιο. Καμία παρατυπία δεν υπάρχει σύμφωνα με τους κανονισμούς στον ορισμό της διαιτητικής τριάδας. Οι τρεις διαιτητές ανήκουν τυπικά στο σύνδεσμο Εύβοιας. Μάλιστα, θα σφυρίξουν για πρώτη φορά τους οράνιε.
Το οξύμωρο και προφανώς  …αδιάφορο για την αρμόδια επιτροπή είναι ότι ο «άρχοντας» της αναμέτρησης κ. Καλαμάτας κατάγεται από το χωριό Ακραίφνιο της Βοιωτίας, το οποίο βρίσκεται 25 περίπου χιλιόμετρα έξω από τη Θήβα (μια απόσταση 20 λεπτών με αυτοκίνητο), φυσικά, στο νομό Βοιωτίας.οίος αν και εκ του συνδέσμου Ζακύνθου ορμώμενος, κατάγεται από την Ηλεία και οι άνθρωποι των οράνιε πιστεύουν ότι με τα (φαλτσο)σφυρίγματα του καθόρισε την έκβαση της αναμέτρησης  με τον Αστέρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα, οι οράνιε έκαναν το ρεπό τους και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας μια άλλη ομάδα με τον διαιτητή της συνάντησης να κατάγεται πάλι από τον ίδιο νομό με τον αντίπαλο τους.
Οι άνθρωποι του Α.Ο Λουτράκι  κρατούν χαμηλούς τόνους σχετικά με τα φετινά εις βάρος τους «καμώματα» πολλών διαιτητών στους αγώνες τους, αλλά η σιωπή  και ο σεβασμός στη διοργάνωση και σε όσους συμμετέχουν σε αυτήν κάποια στιγμή φαίνεται ότι  ερμηνεύεται  ως παθητικότητα και αδυναμία.
Δεν είναι μόνο άξιοι απορίας τέτοιου είδους ορισμοί. Προκαλούν θυμηδία, διότι οι αρμόδιοι δείχνουν ότι δεν σέβονται και δεν προστατεύουν ούτε τους ίδιους τους διαιτητές τους, οι οποίοι είναι νεαροί, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο ταλαντούχοι , με τα δικά τους όνειρα για μια επαγγελματική διαιτητική καριέρα