Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τροπολογία ετοιμάζει ο Βασιλειάδης για να... σώσει την ΓΣ της ΕΠΟ


Τροπολογία ετοιμάζει ο Βασιλειάδης για να... σώσει την ΓΣ της ΕΠΟ
Υπό το φόβο να κηρυχθεί άκυρη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει την κατάλληλη κίνηση και «περνάει» εκτάκτως διάταξη για το πώς θα ψηφίσουν οι Ενώσεις!
Όπως είναι από την Τρίτη (14/12) γνωστό, ένα σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία, η Α.Ε. Οινιάδων, κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να κηρυχτεί άκυρη η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας την Δευτέρα (19/12), που θα διεξαχθεί για να εκλεγεί ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το σωματείο επικαλείται τον αθλητικό Νόμο, υποστηρίζοντας πως στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του εκπροσώπου στην ΕΟΕ πρέπει να ψηφίσει ένας εκλέκτορας ανά δέκα σωματεία κάθε Ένωσης (Νόμος Ορφανού) και όχι τρία μέλη από τα Δ.Σ. της κάθε Ένωσης όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ.
Η προσφυγή της Α.Ε. Οινιάδων βασίζεται στην περίφημη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου περί τέλεσης εκλογών με βάση τον αθλητικό Νόμο, που είχε λάβει προ διμήνου, στην περίπτωση των προσφυγών της Κηφισιάς και του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Μια απόφαση που προκάλεσε την ματαίωση των εκλογών της ΕΠΟ και την ιστορική παρέμβαση της ΦΙΦΑ με τον διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.
Ο φόβος το Διαιτητικό Δικαστήριο να πάρει παρόμοια απόφαση και στην περίπτωση της προσφυγής της Α.Ε. Οινιάδων (συζητείται την Παρασκευή), έχει προκαλέσει συναγερμό στην ΕΠΟ και στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να έχει αποφασίσει να παρέμβει ώστε να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα και να γίνει απρόσκοπτα η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται αύριο κιόλας (Πέμπτη 15/12), να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας στην ΕΠΟ (θα ισχύσει το τρεις εκπρόσωποι από κάθε Ένωση). Μια κίνηση που είναι ασφαλώς στο σωστό δρόμο και δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα.
Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λόγω της (καθ’ όλα σωστής κατά τα άλλα) διάταξης του Νόμου Κοντονή, βάσει του οποίου η ΕΠΟ υποχρεούται πλέον να ακολουθεί τις επιταγές του Νόμου. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να «ενεργοποιηθεί» (τρόπον τινά) ο «παροπλισμένος» μέχρι πρότινος «Νόμος Ορφανού» που προέβλεπε διαφορετικό εκλογικό σύστημα.
Το ζήτημα θα λυθεί οριστικά με το νέο αθλητικό νόμο, έπειτα από συζητήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα μεταξύ της ΠΔΕ της ΕΠΟ και του υφυπουργείου Αθλητισμού. Κάτι όμως που πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε να διεξαχθούν κανονικά ως τον Μάιο και οι εκλογές της ομοσπονδίας, όπως έχει δεσμευτεί δημοσίως η ΦΙΦΑ ότι θα γίνει…
Πηγή: sdna