Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Σαβέφσκι: «Ουσιαστικά με έδιωξαν από την ΑΕΚ»

Σαβέφσκι: «Ουσιαστικά με έδιωξαν από την ΑΕΚ»
Ο Τόνι Σαβέφσκι έφυγε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και ζήτησε συγνώμη από τους Μελισσανίδη και Ζήκο αν έκανε κάτι που τους πείραξε.
Αναλυτικά όσα είπε στον κυπριακό ΣΠΟΡ FM 95.0:
Για το ρόλο του στις ακαδημίες: «Ήμουν υπεύθυνος στο τμήμα σκάουτινγκ μέχρι πριν λίγες μέρες όπου με διώξανε ουσιαστικά. Έκανα 7-8 χρόνια εκεί».
Για την ανάδειξη των ταλέντων: «Τώρα ήμουνα απλά σκάουτινγκ όχι υπεύθυνος. Τότε αποφάσιζα σαν τεχνικός διευθυντής. Είναι πιο εύκολο όταν αποφασίζεις εσύ ποιον παίκτη θα πάρεις και πότε θα προωθηθεί. Τότε ήταν προπονητής ο Φερέρ που ήθελε να προωθήσει τα παιδιά και έγινε.
Δεν είναι θέμα μόνο φιλοσοφίας. Οι παίκτες που αντέχουν τη διαδικασία θα βγούνε. Αν αρπάξουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα θα παίξουν. Αλλά οι καλοί παίκτες δε θα χαθούνε. Ένα παιδί ήταν σε δυο ομάδες και δε βγήκε. Τον πρώτο χρόνο δεν έβλεπες ένα παιδί χωρίς ταλέντο. Μετά το δεύτερο χρόνο φάνηκε πως υπάρχει το ταλέντο και τώρα κάνει καριέρα στο εξωτερικό».
Για την απομάκρυνσή του από την ΑΕΚ: «Θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη στον Μελισσανίδη τον πρόεδρο, τον Άκη το Ζήκο αν τους έχω κάνει κάτι και για αυτό έφυγα».
Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Τα γνωστά. Ο ΑΠΟΕΛ είναι εκεί που είναι, η ΑΕΚ κρατιέται, ο Απόλλωνας κάπου εκεί και οι άλλοι δεν κάνουν πολλά. Η Ομόνοια έχει τα προβλήματα στο οικονομικό που την κρατούν πίσω».
Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στην εποχή τη δικιά μας και πάλι υπήρχαν 2-3 ομάδες, όπως και τώρα. Το επίπεδο έχει ξεφύγει καθώς υποτίθεται είναι σε άλλο επίπεδο οι παίκτες. Όμως και τώρα στην ουσία 4-5 παίκτες είναι σε άλλο επίπεδο».
Για τα βήματα προόδου: «Κάποια στιγμή ίσως στην Κύπρο να μπαίνουν απευθείας ομίλους. Κάποτε γελάγαμε με το ποδόσφαιρο της Κύπρου αλλά τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο. Είναι άδικο να συγκρίνεις το ποδόσφαιρο με πριν 10 χρόνια. Έχει ξεφύγει τώρα στα ευρωπαϊκά δεδομένα».