Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ολα τα ζευγάρια των play-off του Τσάμπιονς Λιγκ





Ολα τα ζευγάρια των play-off του Τσάμπιονς ΛιγκΟλοκληρώθηκε η κλήρωση των playoffs του Champions League, με την κληρωτίδα να φέρνει τη Ριέκα στο δρόμο του Ολυμπιακού.
Οι πρώτες αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα το διήμερο 15-16 Αυγούστου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 22-23 Αυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Κοπεγχάγη (Δανία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ριέκα (Κροατία)

Σέλτικ (Σκωτία) - Αστανά (Καζακστάν)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Σεβίλλη (Ισπανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Νάπολι (Ιταλία) - Νις (Γαλλία)
Χόφενχαϊμ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία
Mε τις χθεσινές νίκες των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, η Ελλάδα πήρε πολύτιμους βαθμούς που την φέρνουν κοντά στην 14η στo ranking της UEFA, ωστόσο, έρχεται από πίσω μας η Κροατία που θέλει να εκτοπίσει την Ελλάδα από την πρώτη 15άδα.
Η χώρα της Αδριατικής συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα τις Ριέκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Χάιντουκ Σπλιτ και Όσιγιεκ. Η Κροατία έχει 24.125 βαθμούς και απειλεί την Ελλάδα με τους 24.900, με τις αναμετρήσεις των Ολυμπιακού και Ριέκα να είναι καθοριστικές στη μάχη αυτή.
Άλλωστε, πέρα από τους βαθμούς που δίνει η νίκη στη συνολική συγκομιδή της χώρας, ειδικά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 4 βαθμούς μπόνους, που δεδομένα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο, αλλά και να κερδίσει πιθανόν κάποιες θέσεις, εφόσον υπάρξει ευτυχής κατάληξη με πρόκριση του Ολυμπιακού.
Θυμίζουμε ότι αν μείνει μέχρι την 15η θέση στη λίστα της UEFA η Ελλάδα θα βγάζει πέντε συνολικά ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για το λόγο αυτό και οι αγώνες του Ολυμπιακού έχουν επιπλέον σημασία.