Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Μουντιάλ 2018: Ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα διαιτητής του εναρκτήριου αγώνα


Ανάμεσα στην Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία,στις 14 Ιουνίου στο Luzhniki Stadium της Μόσχας
Μουντιάλ 2018: Ο Αργεντινός Νέστορ Πιτάνα διαιτητής του εναρκτήριου αγώνα
Κοινή χρήση
εκτύπωση  

Ο Νέστορ Πιτάνα θα είναι ο διαιτητής του εναρκτήριου αγώνα για το Μουντιάλ ανάμεσα στην Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο Luzhniki Stadium της Μόσχας. 

Ο Πιτάνα, ο οποίος είναι ο δεύτερος μόλις διαιτητής από την Αργεντινή με διπλή παρουσία σε τελική φάση Μουντιάλ μετά τον Νορμπέρτο Κερέτζα (1970, 1978), θα έχει βοηθούς του συμπατριώτες του Χουάν Πάμπλο Μπελάτι και Ερνάν Μαϊντάνα, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Σάντρο Ρίτσι από την Βραζιλία. Η υποστηρικτική ομάδα VAR, στην παρθενική της εμφάνιση σε Μουντιάλ, θ` αποτελείται από τους Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία), Μάουρο Βιγλιάνο (Αργεντινή), Κάρλος Αστρόζα (Χιλή) και Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Ο έμπειρος Πιτάνα, έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής το 2007, ενώ το 2010 «σφύριξε» τον πρώτο του διεθνή αγώνα. Στην Βραζιλία το 2014 διηύθυνε τέσσερις αγώνες, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού στα προημιτελικά ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.

Ο Πιτάνα βρέθηκε και στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου της Βραζιλίας το 2016 και μάλιστα ήταν ο «άρχοντας» του ημιτελικού ανάμεσα σε Γερμανία και Νιγηρία. Το 2017 συμμετείχε σε έναν ακόμη ημιτελικό, αυτή τη φορά για το FIFA Confederations Cup ανάμεσα στην Γερμανία και το Μεξικό.