Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Η εκλογή του προεδρείου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και πολλά παραλειπόμενα

Στο χώρο αυτόν κάθονται οι δημοτικοί σύμβουλοι που διοικούν τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.
Και σήμερα Κυριακή 7 9 2014 παραμονή της γιορτής της Παναγιάς της Γιάτρισσας πάντα σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να γίνει η εκλογή αυτή του προεδρείου
Και νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο πρόεδρος ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας βγήκαν με απόλυτη πλειοψηφία.
Και εδώ θέλω να σταθώ στον σύμβουλο που εκπροσωπεί το Κ Κ Ε και να του πω ότι για να συγκεντρώσει την προσοχή των ανθρώπων που βρίσκονται σε κάποιο χώρο είναι πολύ εύκολο.
Είχα διαβάσει ότι σε κάποια δίκη και ενώ αγόρευε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής και ήταν καταπέλτης ο δικηγόρος της υπεράσπισης έκλασε. με αποτέλεσμα ο ίδιος να δημιουργήσει πάταγο ζητώντας με φωνή πολύ δυνατή το σεβαστό δικαστήριο να τον συγχωρέσει Και αράδιασε εκατό δικαιολογίες για την πράξη του. Που είχε αποτελέσματα μια και η περίφημε αγόρευση του συναδέλφου του πήγε στα μπάζα. Μα εσείς κ. εκπρόσωπε του Κ Κ Ε από την αρχή δηλώσατε ότι θα ψηφίζετε λευκό (που σημαίνει ου με πείσεις και αν με πείσεις) και μετά συμμετοχή στις διαδικασίες για να αποδείξετε με τον τρόπο σας οι νόμοι στη Ελλάδα δεν είναι σωστοί.
Μου έκανε εντύπωση ο χαιρετισμός του κ. Μπάμπη Γεωργίου (γιατί είμαι βέβαιος ότι από αυτά που είπε τίποτα δεν πίστευε) που ενθουσιάστηκε με τον ομόφωνη εκλογή του προεδρείου.
Ξεχνάτε κ. αντιπρόεδρε κάτι που χρόνια αμέτρητα λέει ο θυμόσοφος λαός μας
"Μετά την Γαλήνη η θύελλα και μετά την Θύελλα επανέρχεται και πάλι η γαλήνη." Και οι πρώτες προστριβές είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου. Γιατί ο μεν αντιπρόεδρος έχει πείρα ενώ ο κ. πρόεδρος θρασύτητα (θα τα διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που τα είδε όταν ήταν παρών σε μερικά συμβούλια)
Νομίζω ότι σε μια πανηγυρική συνεδρίαση έπρεπε να μην υπήρχαν άδεια καθίσματα στο χώρο των δημοτών.
Και ερχόμαστε στην εκλογή του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Πέτρου και είναι από τους Αγίους Θεοδώρους που αυτό για μένα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Γιατί είμαι της θεωρίας οι ικανοί να προχωρούν και όχι αυτοί που έχουν πολλούς συμπεθέρους. Νομίζω ότι ο κ. Παναγιώτης Πέτρου το να λέει ότι τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια δεν δούλευαν σωστά θα ανέβουν οι μετοχές του. Αυτό θα μπορούσε να το ισχυριστεί όταν με το έργο του έδινε απάντηση. Δεν γνωρίζω με τι ασχολείται ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό που όμως διαπίστωσα είναι ότι στερείται λεκτικού πλούτου.που σημαίνει δεν έχει ασχοληθεί με το διάβασμα. Γιατί είναι ανεπίτρεπτο να μιλήσει περίπου ένα τέταρτο συνολικά (μετά έφυγα) και να πει την λέξη ΦΆΣΗ δέκα οκτώ (18) φορές Που αυτό σημαίνει ότι μη έχοντα βρει την λέξη για να συνεχίσει την ομιλία του πετάει την λέξη φάση όπως παλιά είχαμε το βασικά
Όπως έχω βαφτίσει τον κ. Ηλιακόπουλο κουβαδάκια έτσι αν συνεχίσει να επαναλαμβάνει την λέξη φάση θα τον χρίσω φασάκια Και δεν θα έγραφα τίποτα αλλά όμως κ. Πέτρου όχι με πείρα μηδέν να κρίνετε το έργο άλλων συναδέλφων σας? Γιατί όσο και να προσπαθείτε τον κ. Κακαβά του τελευταίου εξάμηνου πριν παραιτηθεί δεν θα μπορέσετε να τον πλησιάσετε
Κύριε δήμαρχε κάνατε μια ατάκα όταν αναγγείλατε το όνομα του Δημοτικού σας συμβούλου Παντελέων που δεν προσφωνείται Κωνσταντίνου αλλά Κωνσταντίνος. Επίσης είπατε ότι είσαστε ευχαριστημένος που υπήρξε σύμπνοια στην εκλογή του προεδρείου. Και εδώ ήθελα να σας ρωτήσω να μου πείτε αν βοηθήσατε ένα δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας Κώστα Λογοθέτη να πάει χωρίς φασαρία.
Και ένα για μένα πολύ σοβαρό που έκανε ο κ. Ρουμελιώτης Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μπήκα καθυστερημένα και πήγα να καθίσω σε μια θέση. Την ώρα αυτή διέσχιζε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης Δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α Ε Διασταυρωθήκαμε και πήγα να του δώσε το χέρι μου αλλά παρατήρησα μια αγριάδα στην ματιά του και κατάλαβα ότι δεν επιθυμούσε ούτε καν τον χαιρετισμό μου. Και δικαιολογημένα γιατί προεκλογικά του άσκησα κριτική επάνω σε θέματα υπαρκτά και όχι κατασκευασμένα.
Όταν γύρισε να πάει στη θέση του πλησίασε μια κυρία που ήταν δίπλα μου άγνωστη σε μένα και της είπε με ύφος ψευτόμαγκα "... είπες τίποτα Ελένη" Η γυναίκα τα έχασε γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει ότι αυτή η πρόκληση δεν απευθυνόταν σε αυτήν αλλά στην αφεντιά. Συγκρατήθηκα γιατί δεν ήθελα να γίνω πρόξενος επεισοδίου σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Γιώργο Ρουμελιώτη άμα διαβάσεις το βιβλίο μου μαρτυρίες γράφω μέσα εκεί ότι στην ζωή μου ποτέ δεν με φόβισαν τα κιλά παρά μόνο τα μυαλά. Επομένως αυτού του τύπου τις συμπεριφορές να τις κάνεις εκεί που σου παίρνει Δηλαδή στον κ. Δήμαρχο στον κ. Γιαλοψό και σε αυτούς που μπορείς να επιβληθείς. Αλλά όμως δεν κάθισες να σκεφτείς πως έχασες το 2010, αν και ήσουνα αντιδήμαρχος και τώρα που ο Θεός έβρεχε δημοτικούς συμβούλους στην Παρέμβαση εσύ ήρθες στις τελευταίες θέσεις.
Ως μεγαλύτερος στην ηλικία σε συμβουλεύω να διαβάσεις πολύ καλά τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη
"... και πολλά μέλλει να μάθεις αν στο Ασήμαντο εμβαθύνεις. " Αν δυσκολευτείς μπορείς να απευθυνθείς στους καινούργιους λόγιους που απέκτησε η Παρέμβασης