Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τις ιδέες μας τις πετάμε μόλις αρχίσουν να μας ενοχλούν σαν τις χαρτοπετσέτες Οδυσσέας Ελύτης

Σε γνωστό στέκι ποδοσφαιρικό που βρίσκεται επί των οδών Κολιάτσου και Κολοκοτρώνη διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους
Είχα να γράψω πολλά πλην όμως μου τα πήρε όλα από την πένα μου ο πρόεδρος ο μοναδικός ο ευαίσθητος αλλά και ο ρομαντικόςκαι χοντρόπετσος  .
Είπε στους καταστηματάρχες του ποδοσφαιρικού στέκι "Βάλτε πλάτες για να σώσουμε την Κόρινθο"| 
Μόλις το έμαθα αυτό έτρεξε στο λεξικό για να δω τι γράφει στη λέξη σώζω και είδα ότι είναι ρήμα μεταβατικό που σημαίνει ότι βγάζω κάποιον ή κάτι από κίνδυνο ,φθορά καταστροφή κ.λ.π. Διαφυλάσσω την ακεραιότητα του εξασφαλίζω την σωτηρία του. Και έκανα την κίνηση αυτή γιατί νόμισα .ότι η λέξης λόγω ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έβγαλα το γυμνάσιο έχει χάσει την σημασία που εγώ ήξερα ότι είχε.
Βέβαια ο ένας από τους ιδιοκτήτες δέχτηκε να είναι γραμματέας της γενικής συνέλευσης της Κορίνθου ο   κ. Γιάννης Γεροβασίλης που έκανε εγκλήματα για να βλάψει το όνομα της οικογένειας του τιμωρώντας παράνομα τον αδελφό του για να δείξει ότι δεν είναι η εποχή του Νίκα που κάνανε ότι ήθελαν. Γιατί επί εποχής Νίκα έχουμε παραίτηση του κ. Γεροβασίλη γιατί  το Δ Σ της ένωσης μείωσε την ποινή που του είχε επιβάλει ο αρχιδικαστής που ήταν ο κ. συνταξιούχος λιμενικός.
Επειδή κάποιοι έχουν ξεχάσει τα γεγονότα γιατί έτσι τώρα τους συμφέρει και επειδή έχω μνήμη καμήλας τα επαναφέρω στην μνήμη και των πρωταγωνιστών αλλά και των φιλάθλων.
Ένας αγώνας έχει τελειώσει και ο διαιτητής έχει κλείσει το φύλλο του αγώνα. Κάποιος ποδοσφαιριστής λέει κάτι εναντίον της βοηθού του διαιτητή. Ο κανονισμός απαγορεύει να γράψει ο διαιτητής το παραμικρό στο Φ Α αλλά του δίδει το δικαίωμα να κάνει συμπληρωματική  έκθεση και ο διαιτητής ακολούθησε το γράμμα του κανονισμού.
Η πειθαρχική επιτροπή συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα και εκεί ανοίγει τα φύλλα του αγώνα και τις συμπληρωματικές εκθέσεις αν υπάρχουν. Και επιβάλει ποινές επάνω σε αυτά που έχει γράψει ο διαιτητής. στο Φ Α χωρίς να καλέσει κανέναν σε απολογία. Και αυτούς που γράφουν τα όργανα στις εκθέσεις των τους καλούν να απολογηθούν .
Τι έκανε ο κ. Γεροβασίλης. κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή που ήταν γραμμένος στην έκθεση του διαιτητή χωρίς να έχει το δικαίωμα να διαβάσει την έκθεση παρά μόνο εν συνεδριάσει της πειθαρχικής επιτροπής. Αν τηρούσαν τον κανονισμό ο ποδοσφαιριστής του Σαρωνικού θα έπαιζε στο ντέρμπι Σπαθοβούνι --Σαρωνικού που δεν επιθυμούσε ο κ. Γεροβασίλης επειδή διετέλεσε παράγοντας της ομάδας του Σπαθοβουνίου Και έτσι με δόλο παραβίασε τον κανονισμό
Υπάρχει για την ομάδα του Σπαθοβουνίου μια τιμωρία ενός χρόνου να απέχει κάθε αθλητικής εκδήλωσης  για παραποίηση φύλλου αγώνα . Και πρόσεδρος τότε όλο τυχαία της ομάδας του Σπαθοβουνίου  ήταν ο κ. Γιάννης Γεροβασίλης.
Και ερχόμαστε στην περίπτωση πάλι του ίδιου ποδοσφαιριστή  και με τον ίδιο δικαστή Που τον τιμώρησε επειδή ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο του αγώνα με απώθησε ο παίκτης και να τιμωρηθεί  ο ευνοούμενος του κ. Νίκα με 5 αγωνιστικές.
Αλλά ο κ. Γεροβασίλης επειδή σκεπτόταν να αλλάξει στρατόπεδο και να πάει σε αυτό του κ. Τσιχριτζή το έπαιξε αντιστασιακός φρούτο συνηθισμένο στην Ελλάδα. Ξέχασε όμως να διαβάσει την παράγραφο 7 υποπαράγραφο α του άρθρου 10 που ορίζει ότι ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να γράψει με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα όπως ο πειθαρχικός κώδικας ορίζει .
Που εδώ σημαίνει ότι έπρεπε να γράψει πως έγινε η απώθησης  Παράδειγμα με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε ή ότι έπεσε επάνω μου με φόρα για να με τραυματίσει. Αν γράψει ο διαιτητής  ότι ο παίκτης με εξύβρισε ο διαιτητής  τιμωρείται και όχι ο παίκτης.Το ίδιο συνέβη  και με την αναγραφή απώθησε που είχε  γενικότητα
Οι ποινές τότε έπρεπε να επικυρωθούν από το Δ Σ της ένωσης  Κανονικά έπρεπε να ακυρωθεί η ποινή του παίκτη και να τιμωρηθεί ο διαιτητής Αλλά ο παίκτης είχε εκτίσει την μια ημέρα
Αντί κ. Γεροβασίλη να πηγαίνετε μάρτυρας στα δικαστήρια εναντίον μου καλό θα είναι να γίνετε πρωταγωνιστής και να με μηνύσετε γιατί γνωρίζω τι σημαίνει δόλος
Βέβαια αν τον δω τον κ. Γεροβασίλη να βρίσκεται μέσα στο στέκι αυτό δεν θα εκπλαγώ. Γιατί οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες και πουλάνε το εμπόρευμα τους.Και εμένα κανένας δεν με υποχρέωσε να υποστηρίζω το δίκιο παρά μόνο η συνείδηση μου που σήμερα στην χώρα μας αυτούς του ονομάζουμε ιδεολόγους που σημαίνει ψώνια και οι άλλοι που δεν νοιάζονται γι αυτές τις μικρολεπτομέρειες μια και δεν τους ελέγχει η συνείδηση τους είναι οι νικητές της ζωής. Και δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά από τότε που έκανε την εμφάνιση του στη γη ο άνθρωπος.
Αλλά όλα αυτά μπαίνουν στην άκρη μετά από αυτό που είπε ο νεκροθάφτης της Κορίνθου στους ιδιοκτήτες του ποδοσφαιρικού στέκι " Βάλτε πλάτη να σώσουμε την Κόρινθο"
Δεν μάθαμε μετά από αυτή την κορυφαία πράξη του δράματος πόσες τυρόπιτες έφαγε από συγκίνηση ο ρομαντικός και χοντρόπετσος πρόεδρος.
Και εγώ παρηγορούμε από την μια και από την άλλη αντλώ δύναμη να συνεχίσω με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη ¨" Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λεύτερος "