Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Όσο πιο πολλά πράγματα ντρέπεται ένας άνθρωπος τόσο πιο αξιοπρεπής είναι. Μπέρναρντ Σόου.

Αν κάνεις μια περατζάδα μέσα στην γεμάτες καφετέριες των πεζοδρόμων της Κορίνθου ( και είναι  και πολλοί και αξιοποιημένοι με την δημιουργία καφενείων που έχουν χάσει την ονομασία των μια και οι ξενικές ορολογίες αργά αλλά σταθερά εκτοπίζουν τις ελληνικές λέξεις ) και ρωτήσεις αν γνώριζαν τον Γαβριήλο  οι κάποιας ηλικίας που σημαίνει από πενήντα και επάνω όλοι θα σε απαντήσουν: ο άνθρωπος που ανιδιοτελώς έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο . Δεν βάζω το επίθετο του γιατί αυτό ελάχιστοι θα το γνωρίζουν
Ο Γαβριήλ ο Ραυτόπουλος από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άφησε τον μάταιο αυτόν κόσμο. Ήταν ένας σοβαρός παράγοντας του ποδοσφαίρου με συμμετοχή του στην δημιουργία του Παγκορινθιακού όχι με μάγουλο όπως πολλοί το συνηθίζουν αλλά με την τσέπη του που το χέρι του έμπαινε πολύ βαθιά. Ο Παγκορινθιακός μας προέκυψε από την συγχώνευση Αχιλλέα και Ολυμπιακού Κορίνθου. Και μετά έχουμε συγχώνευση του Άρη του Συνοικισμού με τον Παγκορινθιακό. και μας βγήκε η Κόρινθος.
Και η ομάδα της Κορίνθου την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας έπαιζε φιλικό αγώνα με την ομάδα της Προοδευτικής . Το τραγικό είναι ότι ο αγώνας γινότανε στο γήπεδο του συνοικισμού και η τελετή της  νεκρώσιμης ακολουθίας γινότανε στην εκκλησία της Παναγίας του Συνοικισμού.Που οι ψαλμωδίες πολλές φορές θα μπλεκόντουσαν με τις ιαχές των φιλάθλων και τα σφυρίγματα του διαιτητή. Και τα κλάματα των συγγενών και φίλων για τον άνθρωπο που έφευγε θα μπερδευόντουσαν με τις αποδοκιμασίες και τις επιδοκιμασίες των φιλάθλων.
Από τον κ. Μάριο Σταματάκη τον νυν πρόεδρο της Κορίνθου δεν είχα καμία απαίτηση. Είναι ο αντιπρόεδρος την εποχή που ο κ. Μαυρονάσος το μαύρο πρόβατο  για την ομάδα της Κοπρίνθου έκανε τις παράνομες πράξεις Και όπως μας λ΄'εει ο κ. Φιλιππακόπουλος σε συνέντευξη ήταν ο κ. Σταματάκης ο μοναδικός που συνεργαζόταν ο Σωτήρας Μαυρονάσος. Ήταν ο συνεργάτης του κ. Τσιχριτζή του κ. Μπιτούνη του κ. Μαυρονάσου του κ. Μπεθάνης  του κ. Μπίτζιου και τώρα για δεύτερη φορά πρόεδρος . Αλλά όμως από τον κ. Φόρτη  είχα την απαίτηση να αναβάλει τον αγώνα αυτόν που ήταν μια παραφωνία που πιστεύω ότι δεν θα έχει γίνει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αλλά έχουμε και στην συνέχεια κάτι που σπάει όλα τα κοντέρ από πλευράς ευαισθησίας αλλά από την ανάποδη όμως μεριά
Και ενώ οι ιερείς και οι ψάλτες  έψαλλαν παρκάρισε έξω από την εκκλησία σχεδόν ο κ. Τσιχριτζής πρώην πρόεδρος της Κορίνθου Και ενώ οι ευρισκόμενοι στην αυλή  περίμεναν ότι θα ερχόταν στην εκκλησία  για να ανάψει ένα κερί στον παράγοντα του ποδοσφαίρου αυτός τράβηξε και πήγε στο γήπεδο. Και αυτός ο άνθρωπος περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να ηγηθεί και πάλι του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Αυτά έβλεπε ο Διονύσιος Σολωμός και είπε Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.