Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ας δούμε την ομάδα της Κορίνθου με αντικειμενικότητα


Έκανα κριτική στις διοικήσεις των παραγόντων που κατά καιρούς διοίκησαν την ομάδα της Κορίνθου. Βέβαια δέχτηκα ποικίλες αντιδράσεις και κάποιος ακόμα και σε γήπεδο που σημαίνει σε δημόσιο χώρο  με απείλησε με ξυλοδαρμό.
Δεν έχει καμία σημασία που κάποιοι με κατηγόρησαν ότι αν θα φύγει ο κ. Πάνος  Μπεθάνης από την ομάδα της; Κορίνθου θα έχω πολύ μεγάλη ευθύνη.
Και ας εξετάσουμε τους επενδυτές που ήρθαν για να αναλάβουν την ομάδα της Κορίνθου. Εδώ έχουμε το τεράστιο δούλεμα που μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως απάτη γιατί κάποιοι που τότε διοικούσαν καλούσαν επενδυτές για να αναλάβουν  το κουμάντο της ομάδας.
Αλλά εκτός από εμένα που κάποιοι ήθελαν να με χαρακτηρίσουν ακόμα και γραφικό κανένας δεν έγραψε ούτε  και είπε ότι η ομάδα ως ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί και όλα που γίνονται  είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φιλάθλων.

Είχαμε τρεις επενδυτές.


Τέλης Βελέντζας
Αν και γνώριζε ο κ. Μιχάλης Τσιχριτζής ότι ο επενδυτής  Βελέντζας δεν έχει καμία οικονομική επιφάνεια τον χρησιμοποίησε για να πάρει την προεδρία Και τα γνώριζε όλα αυτά γιατί  η εφημερίδα Σήμερα φρόντισε πλήρως να τον ενημερώσει. Όπως και ο ποδοσφαιρικός παράγοντας Τάσος Φίλης. Ο άγνωστος όμως στους φιλάθλους της Κορινθίας Τέλης Βελέντζας ήταν μια ελπίδα έτσι που φρόντισε να την παρουσιάσει ο κ. Τσιχριτζής αφού στη γενική συνέλευση κατέθεσε μια επιταγή 220.000 ευρώ . Δεν έχει καμία σημασία που μέσα σε τρεις μέρες  όλα  ξεσκεπαστήκανε όταν πήγαν στην τράπεζα για να εισπράξουν την επιταγή και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Όχι μόνο από πλευράς χρημάτων αλλά και ανύπαρκτη και η τράπεζα.


Παντελής Μπιτούνης
Έχουμε και δεύτερο επενδυτή τον Παντελή Μπιτούνη   που εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο κ. Τσιχριτζής τώρα ήθελε να απαλλαγή από την ομάδα της Κορίνθου γιατί σύμφωνα με το καταστατικό δεν μπορούσε να λάβει μέρος στις εκλογές.
Και εδώ ο Μπιτούνης πείστηκε από τον κ. Τσιχριτζή για να αγοράσει αέρα  αφού καμία μεταβίβαση δεν θα μπορούσε να γίνει .
Είμαστε εδώ υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι ο νεαρός Παντελής μάτωσε και πολύ μάλιστα. Γιατί να ξοδέψεις ένα ποσό που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Βέβαια έκανε εγκληματικά λάθη με την ανοχή του κ. Τσιχριτζή αφού ο Μπιτούνης δεν είχε δικαίωμα  υπογραφής. Και την ομάδα δέσμευε η υπογραφή του προέδρου που τότε ήταν  ο Παναγιώτης Τσουμάνης  όχι το δεξί χέρι του κ. Τσιχριτζή αλλά και τα δυο. Είμαι της γνώμης ότι αν δεν υπήρχε σχέδιο απ’  όλους να πάει η ομάδα στο Δήμο Κορινθίων και υπήρχε μια βοήθεια στον  Μπιτούνη η ομάδα σήμερα δεν θα βρισκόταν στην απελπιστική θέση να χάνει από τα Σούρμενα μέσα στην Κόρινθο με 0-3      

 Πάνος Μπεθάνης 

Εδώ  τα πράγματα αλλάζουν τελείως    γιατί όπως είπε στην συνέντευξη του ο κ. Σταματάκης     ότι έβαλε αίμα στην Κόρινθο  ο κ. Πάνος Μπεθάνης αρκετό και έβαλε τους βρικόλακες να το φυλάξουν
Σημαίνουν λοιπόν τα λόγια του κ. Σταματάκη ότι ο κ. Μπεθάνης έβαλε χρήματα που οι βρικόλακες και οι λύκοι τα έφαγαν
Είναι υποχρεωμένος τώρα ο συνεργάτης του κ. Μπεθάνη κ. Μάριος Σταματάκης να καλέσει όλους αυτούς που γράφουν στα διάφορα έντυπα και μιλάνε στις τηλεοράσεις  και να αποδείξει με στοιχεία το ποσό των χρημάτων που έχει βάλει ο επενδυτής Πάνος  Μπεθάνης που με την αλλοπρόσαλλη διοικητική του τακτική οδήγησε την  Κόρινθο σε πλήρη διάλυση.
Πρέπει επιτέλους κάποιος να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Γιατί από αερολογίες έχουμε χορτάσει.  



Μάριος Σταματάκης  για δεύτερη φορά πρόεδρος.

Και ερχόμαστε τώρα στον διάδοχο του κ. Μπίτζιου και τον συνεργάτη όλων των αποτυχημένων προέδρων τον κ. Μάριο Σταματάκη .
Επειδή έτυχε να συνεργαστούμε έχω διαπιστώσει ότι δεν έχει το παραμικρό προσόν που χρειάζεται για να είναι κάποιος πρόεδρος σε μια ποδοσφαιρική  ομάδα.  Πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως από κάποιον που να μπορέσει να αλλάξει το κλίμα γιατί με αυτά που γίνονται τώρα είμαι βέβαιος ότι η ομάδα της Κορίνθου δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Και δεν παρουσιάζω τα πράγματα τραγικά αλλά είναι τραγικά. Και οι σκηνές που τόσο ωραία μας είχες περιγράψει ο Κυριάκος Καρασταμάτης που πήγε η ομάδα να αγωνιστεί στην Κρήτη και έφαγε όλη την ημέρα ένα σάντουιτς που τους κέρασε μετά την λήξη του αγώνα η αντίπαλος ομάδα. Και αντί να πάρουμε αυτό τραγικό συμβάν και να το κάνουμε παράδειγμα προς αποφυγή προσπαθήσανε όλοι να το σκεπάσουν γιατί έτσι νόμισαν ότι θα έκαναν καλό στην έτοιμη να διαλυθεί ομάδα . Η οποία έφαγε ένα ολόκληρο Σάντουιτς μετά τον αγώνα και αυτό από την προσφορά αφού η ομάδα αδυνατούσε να αγοράσει ακόμα και αυτό το προϊόν ευτελούς αξίας.
Και ερωτώ αν αυτές οι σκηνές επαναληφθούν και πάλι γιατί να υπάρχει η Κόρινθος στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας.  
Και δεν ακολουθεί τον Πέλοπα που είπε δεν μπορώ ν α συνεχίσω .
Αυτό δεν μειώνει την ομάδα σε τίποτα. Το σάντουιτς την πηγαίνει στα τάρταρα της ανυποληψίας.

 Η δική μας η πρόταση.

 Ο κ. Πνευματικός με την ιδιότητα πρώτα του φιλάθλου της ομάδας ( και αυτό το έχει περίτρανα αποδείξει ) και μετά με το αξίωμα του δημάρχου της Κορίνθου να συγκαλέσει μια μεγάλη  σύσκεψη με προσωπικές προσκλήσεις. Γιατί είμαι βέβαιος ότι ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά αυτούς που αγαπάνε την ομάδα αλλά και μπορούν να βοηθήσουν.  Γιατί θέλουμε λιγότερο από ένα μήνα για να κάνουμε ένα έναρξη  του πρωταθλήματος. Και εκεί να αποφασιστεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κατέβει η ομάδα και να αγωνιστεί.
Από τα χείλη ενός μάστορα που είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να έχει καθίσει  σε θρανίο άκουσα μια πολύ μεγάλη σοφή πρόταση « την ζημιά όπου την σταματήσεις κέρδος θα έχεις.»
Γνωρίζω ότι θα σηκώσω θύελλα διαμαρτυριών όπως τότε που έλεγα και έγραφα ότι ο Μαυρονάσος δεν έχει ιδέα από διοίκηση και ότι ο Μπεθάνης θα ρίξει το καράβι ( Κόρινθο) στην ξέρα. Και δικαιώθηκα και στις δυο περιπτώσεις.  
Και έρχομαι τώρα στην περίπτωση του κ. Μάριου  Σταματάκη και εγγράφως υποστηρίζω ότι τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει.
Ο σοφός λαός μας σε αυτές τις περιπτώσεις λέει «…η Κυριακή κοντινή γιορτή» που σημαίνει ποιός θα δικαιωθεί.
Ειλικρινά εύχομαι να διαψευστώ αλλά αυτό δεν το νομίζω.