Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η διαιτησία.


Γιώργος Δούρος από άξιο τέκνο της Κορινθίας και μαύρο πρόβατο του Ολυμπιακού έγινε το …εργαλείο του


Η καριέρα του κορίνθιου διαιτητή κ. Γ. Δούρου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2000 είδε το καθαριστήριό του στο Βέλο Κορινθίας να πυρπολείται από τρεις αγνώστους, τελείωσε άδοξα το 2004 μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός (2-2) που έκρινε τον τίτλο. Στο 72΄ και με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-1, ο Κυργιάκος χτύπησε τον Τζιοβάνι ο οποίος ανταπέδωσε. Ο κ. Δούρος απέβαλε μόνο τον επιθετικό του Ολυμπιακού και οι Πράσινοι που ισοφάρισαν με τον Γκούμα βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Το παράπονο του τότε προπονητή του Ολυμπιακού κ. Ν. Αλέφαντου «γιατί κρύβεται ο Δούρος» έχει μείνει στην ιστορία. Ηταν η τελευταία αναμέτρηση «αιωνίων» που έγινε με οπαδούς και των δύο ομάδων στις εξέδρες.
 Ο Νίκος Αλέφαντος: η  σιωπή των αμνών από την ώρα που ο κ. Μαρινάκης έδωσε εντολή να μπει στην Κ Ε Δ ο κ. Γιώργος Δούρος. Γεια σου ρε Αλέφαντε ήσουνα Παλληκάρι


Μιλάει το παλληκάρι ο Νίκος ο Αλέφαντος πριν Μαρινάκη εποχή:  «Εγώ στη Λεωφόρο πέρυσι ούτε Ριβάλντο είχα, ούτε Οκκά, ούτε Μάριτς ούτε... Ρέστιτς (Ρέζιτς) παρά μόνο το Βάλλα που πέθανε ο πατέρας του και το Γιάννου για τερματοφύλακα και με έκλεψε ο Δούρος. Εντάξει, ο Οκκάς τώρα 3 γκολ σε 27 ματς, έπρεπε να πάρει το Γκέκα ο πρόεδρος του το'χα πεί πέρυσι".
Να βγει ο Δούρος να μιλήσει. Είναι θέμα ζωής για εμένα. Το ματς αυτό δεν το έχανα με τίποτα και έπαιρνα και το πρωτάθλημα. Εκεί, ή αποβάλεις και τους δύο και δίνεις πέναλτι ή δεν αποβάλεις κανέναν. Αν μου έδινε το πέναλτι, έχω άριστο μπεναλτίστα που δεν το έχανε με τίποτα το 1-3. Αλλά και να το έχανε, είμαι μπροστά στο σκορ και δεν έχω παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι. Τους έχω κάνει σκόνη. Τί ψυχή θα παραδώσει ο κύριος Δούρος; Εχασα τη δουλειά μου εξ' αιτίας του. Βγες από την Κόρινθο, κύριε Δούρο, γιατί δεν το κάνεις;".
*Γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος να μιλήσουμε; Με κατέστρεψε αυτός ο άνθρωπος, θα δικαιωνόμουν. Τα δώσαμε όλα για το πρωτάθλημα. Αντρίκεια πήραν οι παίκτες μου το πρωτάθλημα. Είμαστε κλάσεις καλύτερη ομάδα. Αν δεν ήταν ο Δούρος, είχα βγει 100% πρωταθλητής. Μου κλέβουνε την ιστορία. Αν μου έδινε ο πρόεδρος την ομάδα μετά την ήττα από τη Γιουβέντους, θα το έπαιρνα με 10 βαθμούς διαφορά το πρωτάθλημα. Είχα παικταράδες. Με πειράζει η αχαριστία. Πήγε μετά ο Παναθηναϊκός στον ΠΑΟΚ κι ο Αναστασιάδης καθόταν και προσευχόταν λες και ήταν στο Αγιο Ορος. Και το Κύπελλο θα έπαιρνα, αν ήμουν ένα βαθμό μπροστά. Αλλά μας έκοψαν τα πόδια"
Και παρακαλώ τέταρτος ήταν ο Γιώργος ο  Μποροβήλος ο σημερινός πρόεδρος του Αστέρα. Τρίπολης και  νυν αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας που είχε  βαφτιστεί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ως...Μποροθρύλος.
Και παίρνει αυτόν   το διαιτητή ο κ. Μαρινάκης και τον κάνει το κουμάντο της διαιτησίας όταν η ομάδα του έχει χάσει έναν ολόκληρο τίτλο. Γιατί μη μου πείτε ότι εκεί που είναι σήμερα το άξιον τέκνο της Κορινθίας τον έβαλε ο Πιλάβιος και τον διατηρεί ο Σαρρής γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος. Αφού καιο οι δυο πειθήνια όργανα του Μαρινάκη όπως παλιά ο πρόεδρος πιτζάμα Τριβέλας  της οικογένειας Βαρδινογιάννη