Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μια πρόταση κ. Υπουργέ των Οικονομικών

Με όλο τον σεβασμό που τρέφω προς το αξίωμα που φέρετε είμαι υποχρεωμένος ως κάτοικος αυτής της χώρας που απέναντι της ήμουν και θα είμαι εκ πεποιθήσεως ένας νομοταγής πολίτης να σας γνωρίσω από την μια την ζωή ενός συνταξιούχου πριν της καταστροφής της οικονομικής της Ελλάδας και της σημερινής εικόνας που παρουσιάζει. Μπορώ να πω ότι ήμουνα ένας οικονομικά καλοστεκούμενος αφού  έπαιρνα  2.250 ευρώ το μήνα καθαρά στο χέρι που μας κάνουν επί 14 ( δώρα κ.λ.π.) 31.500 ευρώ τον χρόνο. Τώρα παίρνω 1.490 ευρώ και επί 12 μας κάνουν 17.880 ευρώ που σημαίνει μια διαφορά της τάξεως 13.700 ευρώ. Ποτέ δεν παραπονέθηκε για την μείωση των οικονομικών μια και έχω μια λαθεμένη νοοτροπία. Αφού η χώρα μου έχει ανάγκη είμαι διατεθειμένος να δώσω τα πάντα γι' αυτή. Αλλά όμως επειδή είμαι κάποιας ηλικίας θα ήθελα να σας κάνω μια πρόταση. Αντί να πηγαίνω εγώ στα διάφορα εισπρακτικά  ( κατ'  άλλους φορομπηχτικά ) κέντρα και να τρώω το χρόνο μου και να ταλαιπωρούμαι θα ήθελα να παίρνατε την σύνταξή μου και αφού κάνετε τις απαραίτητες κρατήσεις το υπόλοιπο να το στέλνατε στις Μητροπόλεις  για να μπορούμε να πηγαίνουμε να βρίσκουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Και αναφέρομαι στις Μητροπόλεις γιατί εμείς εδώ στην Κορινθία έχουμε έναν Μητροπολίτη που δίνει την ημέρα στους φτωχούς τρεις χιλιάδες (3.000) μερίδες φαγητό χωρίς την επιχορήγηση από το κράτος. Φανταστείτε να έχει το υπόλοιπο των συντάξεων μας τι κόσμο θα ταϊζει. Και τουλάχιστον οι συντάξεις μας θα έλυναν κάποια προβλήματα κάποιων που στερούνται ακόμα και του φαγητού. Και υποστηρίζω ότι το υπόλοιπο των συντάξεων μας όσο μας αφήσετε ( γιατί με την φόρα που έχετε πάρει θα μας τις μηδενίσετε) κάτι θα μπορούν να κάνουν οι παπάδες άμα πάρω ως παράδειγμα την Κορινθία.
Γιατί η πολιτεία αν κάνει έναν τέτοιο οργανισμό θα φάει το κεφάλαιο όλο διορίζοντας διοικητές γενικούς διευθυντές  και διευθυντές.
Και επί τη ευκαιρία θα ήθελα κ. υπουργέ να σας ρωτούσα ( δεν είναι αυθάδεια αλλά πανικός γιατί πλήρωσα σήμερα 300 ευρώ εφορία από την σύνταξη που μου έχετε κουτσουρέψει και εκκρεμούν και άλλες δυο με το ίδιο το ποσό ) το μαγαζί στην Μύκονο που τραγούδησε αυτό το λεβεντόπαιδο ο Ρέμος ( που έβρισε και την Μέργκελ και τον υπουργό των οικονομικών  της Γερμανίας  και το κατάστημα πουλούσε το εξάκιλο μπουκάλι της Σαμπάνιας 25.000 ευρώ ή σε δραχμές 8.500.000 ) πόσα πλήρωσε εφορία για την βραδιά αυτή;
Και η παρέα που πλήρωσε μόνο για σαμπάνια 50.000 ευρώ ή σε δραχμές 17.000.000 πόσα πληρώνουν στην εφορία;
Βέβαια αυτούς δεν μπορείτε να τους πιάσετε αφού έχετε τα θύματα τους συνταξιούχους που δεν μπορούν ούτε καν να απεργήσουν  Αλλά θα υποχρεωθούν να κάνουν αναγκαστική αποχή από τα φαγητά γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν τα αγαθά.
Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μαζί σας ήθελα να σας πω ότι αυτή η φωτογραφία που δημοσιεύω που είσαστε εσείς με το αφεντικό - εκπρόσωπο της τρόικας εμένα προσωπικά με θίγει. Εσάς σας αφήνει αδιάφορο;