Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το δεκαήμερο Βοκακίου –Μπίτζιου

Δέκα μέρες του Βοκάκιου

το «Δεκαήμερο» (1355) είναι μια ευχάριστη πολυσύνθετη αφήγηση η οποία, όμως, γεννήθηκε μέσα από το πιο πένθιμο γεγονός: την επιδημία πανώλης του 1348 που ξέσπασε με ιδιαίτερη μανία προκαλώντας τη φρίκη του θανάτου στη Φλωρεντία
Ο Βοκάκιος διηγείται πώς εφτά νέες γυναίκες και τρεις νεαροί, αφήνουν την πόλη και καταφεύγουν σε μια μακρινή εξοχική κατοικία, περιμένοντας να τελειώσει το κακό. Οι φυγάδες αποφασίζουν, για να περνάνε την ώρα τους, να διηγούνται διάφορες ιστορίες κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου που κρατάει η εκδρομή.
Οι φιλόλογοι έχουν -στο πέρασμα των αιώνων- ανιχνεύσει τις περισσότερες πηγές του έργου: αρχαίες και ανατολικές παραδόσεις, Ιταλοί πρόδρομοι, εκκλησιαστικοί θρύλοι, χρονικά των πόλεων και των ηγεμόνων, ποικίλα ανέκδοτα και μονάχα δυο-τρία εφευρήματα του συγγραφέα.

Οι δέκα μέρες  του κ. Μπίτζιου προέδρου της Κορίνθου

Ο κ. Μπίτσιο Δηλώνει "Οι δύο λόγοι της παραίτησής μου, ήταν α) ΕΠΣ Κορινθίας και β) Μάριος Σταματάκης.

Α) Στις πρώτες εκλογές ως εκπρόσωπος του Ατρόμητου Χιλιομοδίου ψήφισα τον κ. Τσιχριτζή. Στις επαναληπτικές όμως έκανα αυτό που ήθελε η καρδιά μου, καθώς ψήφισα τον κ. Λαμπρινό, έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου και εν γνώσει μου ήξερα ότι σε περίπτωση που δεν κέρδιζε, ίσως και να είχα πρόβλημα εγώ στη συνέχεια, όπως και έγινε.

Β) Αφού είχαμε πάρει κάποιους παίκτες, ο κ. Σταματάκης άρχισε να παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες. Σαν διοίκηση είχαμε πει, να μη δώσουμε προκαταβολές 2500, εκτός αν ήταν απαραίτητο σε κάποιον επιθετικό ή τερματοφύλακα.
Κάναμε την επαφή με τον Φίλη, τα βρήκαμε στο οικονομικό, όχι όμως και στην προκαταβολή (ήθελε 2500 μπροστά). Εκεί τον φώναξε στο γραφείο του ο κ. Σταματάκης, αφήνοντας εμάς έξω. Τελικά βρέθηκε η λύση και ο παίκτης έμεινε. Εκεί όμως ο Φώτης Φόρτης, θεώρησε λάθος την ενέργεια του κ. Σταματάκη και αποχώρησε, ενώ και εγώ είπα ότι δεν ήταν σωστή κίνηση.

Σχολιασμός Νικηφόρου

 Ο Σοφοκλής ο αρχαίος που έζησε το 496μέχρι το 406 π. Χ κάπου γράφει που σε αφορά κ. πρόεδρε των ολίγο ημερών της Κορίνθου
«…η υπερηφάνεια όταν παραφουσκώνεται ματαιόδοξα με πολλά πράγματα παράταιρα  αταίριαστα σκαρφαλώνει στον τοίχο μόνο για να βιαστεί για να πάρει την ολέθρια κατρακύλα»
Και εσύ κ. Μπίτζιο δεν αφήσατε άνθρωπο χωρίς να μη τον στολίσετε με επίθετα που κοκκινίζουν ακόμα και τα …κόκκινα φανάρια.
Και έπραξε αυτό σε βάρος του κ. Τσιχριτζή και θα σε άφηνε πρόεδρο της Κορίνθου;  Εδώ δουλεύει άγρια τους φιλάθλους και όμως κανένας δεν τολμά να του πάνε κόντρα. Ακόμα και αυτοί  που ψήφισες την δεύτερη φορά.
Έγινε πρόεδρος χρησιμοποιώντας εν γνώσει του ένα λαμόγιο ως επενδυτή . Πήγαινε η ομάδα της Κορίνθου οκτώ βαθμούς μπροστά και όμως έχασε το πρωτάθλημα γιατί χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη.
Που αυτός δεν το ήξερε αλλά το γνώριζε ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας που του έκανε και σχετική πλάκα.
Για να γίνει πρόεδρος της ένωσης έδωσε ερασιτεχνικό σωματείο σε επενδυτή που είχε δικαστική διαμάχη με τον αείμνηστο πρόεδρο της Καλλιθέας  Νίκο Σαλλευρή. Και είναι δικηγόρος και γνώριζε ότι δεν μπορεί να υπάρξει  αυτού του είδους συμφωνία.
Αυτά τα τρία  ποδοσφαιρικά εγκλήματα  όποιος τα είχε διαπράξει δεν θα τολμούσε να περάσει από τον νομό Κορινθίας. Και αυτός διοικεί το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Και εσένα κ. Μπίτζιο  σε βλέπει ως οδοντογλυφίδα στην ελιά που ο σερβιτόρος σερβίρει μαζί με το ούζο.
Ο δε κ. Μάριος Σταματάκης είναι  άπαιχτος αφού πήγε να δουλέψει ακόμα και εμένα. Είναι συνεργάτης του κ. Τσιχριτζή από αρχαιοτάτων χρόνων. Μαζί με τον Μπιτούνη που έγινε ακόμα και πρόεδρος και έχει υποβάλει δε την παραίτηση του αμέτρητες φορές Αντιπρόεδρος του κ. Μαυρονάσου εκ των εμπίστων του όπως δήλωσε ο κ. Φιλιππακόπουλο
Να μη κατηγορούμε μόνο τον κ. Σωτήρα ότι πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα. Συνεργάτης του κ. Μπεθάνη  Συνεργάτης  δικός σου και τώρα το μεγάλο αφεντικό. Αυτή είναι η αλήθεια.
Λέτε ότι ο κ. Φόρτης διαφώνησε που σας άφησε έξω από το γραφείο του   ο κ. Σταματάκης και έφυγε. Τώρα ξέρετε ότι είναι πρώτος αντιπρόεδρος της Κορίνθου αν και απαγορεύεται γιατί είναι αναπληρωματικό μέλος το Δ Σ της ένωσης;
Σας δουλεύουν κ. Μπίτζιο  και τώρα αφού σε χρησιμοποίησαν δεν σε θεωρούν ούτε στημένη λεμονόκουπα .
Τώρα πρέπει να γυρίσεις πίσω και να κοιτάξεις πόση μεγάλη φόρα πήρες και τι μικρό άλμα έκανες . Οι  «παράγοντες» του ποδοσφαίρου νομίζουν  ότι είναι άπιαστα πουλιά Αλλά ακόμα και το έξυπνο πουλί πιάνεται και μάλιστα πολύ …κουτά.