Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αλήθεια τι μπορεί να διδάξει ένας σωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.!!!





Συνάντησα στην φιλόξενη Μάντρα Οικοδομών  του φίλου Μπάμπη Σακελλαρίου  τον Φώτη Φραγκιά γνωστό σε όλους εκτός από την αφεντιά μου Και να που έμαθα πολλά από κάποιον που κακώς δεν τον υπολόγιζα από την πρώτη ματιά που του είχα ρίξει. επειδή ο χρόνος  του είχε προσθέσει παραπάνω κιλά.
Τον άκουσα να μιλά για το ποδόσφαιρο και εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ που θεώρησα υποχρέωση μου να μάθω την σχέση που είχε ή συνεχίζει να έχει με το ποδόσφαιρο
Και έμαθα ότι υπήρξε τερματοφύλακας του Α Ο Λουτρακίου και με έντονη παρουσία στον τελικό του κυπέλλου Κορινθίας αλλά και στον τελικό Αργολιδοκορινθίας.
Στον πρώτο αγώνα για τον τελικό της Κορινθίας που ήταν μεταξύ Α Ο Λουτρακίου -- Ολυμπιακού Άσσου που η ομάδα του Άσσου αγωνιζόταν στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία ενώ ο Α Ο Λουτρακίου στη δεύτερη ερασιτεχνική κατηγορία.
Στον αγώνα αυτόν απέκρουσε δυο πέναλτι τα οποία είχαν χτυπήσει  το ένα ο Σωτήρας Μαυρονάσος και το άλλο ο νυν πρόεδρος του αθλητισμού και του πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων Οι δυο αποκρούσεις αυτές έδωσαν ΤΟ ΚΎΠΕΛΛΟ  στην ομάδα του Α Ο Λουτρακίου
Και έγινε ο αγώνας για το κύπελλο Αργολίδας και Κορινθίας. Και στον αγώνα αυτόν ο Α Ο Λουτρακίου έχασε με 9-0 και οι εφημερίδες της εποχής έγραψαν ότι το αποτέλεσμα θα έμοιαζε με αγώνα μπάσκετ αν κάτω από τα δοκάρια  του Α Ο Λ δεν ήταν ο Φώτης Φραγκιάς. 
Βέβαια ενώ η ομάδα του Α Ο Λουτρακίου αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Β κατηγορίας ο Παναυπλιακός είχε υποβιβαστεί από την Β εθνική κατηγορία.
Θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να μιλήσω μαζί του και του έκανα την παρακάτω ερώτηση 
Τι γνώμη κ. Φραγκιά .εχετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο 
Φραγκιάς : Σήμερα εκτός από την ομάδα του Α Ο Λουτρακίου που πιστεύω ότι υπηρετεί το ποδόσφαιρο και το ταυτίζει με τον αθλητισμό δεν μπορώ να δεχτώ καμία άλλη ομάδα ότι αγωνίζεται για το άθλημα αυτό όπως εγώ το οραματίζομαι. 
Και αυτά σας τα λέει ένας παλιός ποδοσφαιριστής που είναι οπαδός του Α Ο Λ. 
Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από την σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθεί.Και όλα αυτά γιατί οι πολιτικοί μας πιστεύουν ότι αν εφαρμόσουν τον νόμο θα έχουν πολιτικό κόστος. Ενώ συμβαίνει το αντίθετο Όποιος ξανά φέρει την οικογένεια στα Ελληνικά γήπεδα τότε αυτός ο πολιτικός θα έχει θρονιαστεί στην καρδιά των σωστών φιλάθλων Και αυτοί είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια.

Τι διαφέρει ο Α Ο Λουτρακίου από τις άλλες ομάδες 

Φραγκιάς : Αυτή από τις αρχές ομάδα του Α Ο Λ περιφρονείται Και εδώ θα ήθελα να ερμηνεύσω τι εννοώ γράφοντας περιφρονημένη από τις αρχές θέλω να τονίσω ότι οι διάφοροι φορείς ποτέ δεν έβαλαν πλάτη για να βοηθήσουν μια ομάδα που διοικείται από μια παρέα νέων παιδιών που δεν έχουν ιδιοτελείς σκοπούς. 
Και που κράτησαν την ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας. Και που ομάδες όπως η ιστορική Καλαμάτα και ο Ηρακλής Ψαχνών δεν μπόρεσαν να κρατηθούν. 
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την διοίκηση του Α Ο Λουτρακίου όχι γιατί με βράβευσαν αλλά γιατί δεν έχουν ξεχάσει αυτούς που έγραψαν την ιστορία της ομάδας. Και το σπουδαίο εδώ είναι ότι αυτά τα νέα παιδιά όταν εμείς παίζαμε μερικοί δεν είχαν γεννηθεί. 
Εύχομαι με την βοήθεια των φιλάθλων να δούμε τον Α Ο Λ να συνεχίσει την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και ιδίως στον τομέα των Ακαδημιών.
Να συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές ο προπονητής και η διοίκησης να μας κάνουν υπερήφανους.