Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Ο Πετρούνιας θα πάρει μετάλλιο...»


ΤΑΜΠΑΚΟΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ρίχνεται στη μάχη της διεκδίκησης μεταλλίου στον τελικό των κρίκων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο άνθρωπος που… άνοιξε το δρόμο στο συγκεκριμένο αγώνισμα κατακτώντας το αργυρό το 2000 στο Σίδνεϊ και το χρυσό το 2004 στην Αθήνα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μάχη του Έλληνα πρωταθλητή, τις ιδιαιτερότητες των κρίκων, αλλά και για την τωρινή ενασχόληση.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος, μεταξύ άλλων, είπε:

-τις ιδιαιτερότητες του αγωνίσματος των κρίκων: «Σε αυτό το αγώνισμα οι αθλητές διακρίνονται σε πιο μεγάλη ηλικία σε σχέση με τα υπόλοιπα, γιατί απαιτεί μια μεγαλύτερη ωριμότητα. Κάθε αγώνισμα έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και δυσκολία και κάθε αθλητής κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι η ύψιστη διοργάνωση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι-όπως τους είχε αποκαλέσει ο προπονητής μου-ψυχολογικοί αγώνες».

-τον αυριανό τελικό του Λευτέρη Πετρούνια: «Ο Λευτέρης είναι πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, έχει μια σταθερή πορεία και όλοι τον υπολογίζουν. Υπάρχουν αρκετοί υπολογίσιμοι αντίπαλοι, όπως ένας Κινέζος που έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα και ένας Βραζιλιάνος που έχει το πλεονέκτημα να αγωνίζεται στην πατρίδα του. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Προσωπικά πιστεύω πως ο Λευτέρης θα είναι στα μετάλλια».

-το αν ένας αθλητής μπορεί να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας του προγράμματός του: «Δεν ενδείκνυται για έναν αθλητή να δυσκολέψει το πρόγραμμά του αλλάζοντάς του χωρίς να το έχει δουλέψει για αρκετό καιρό. Στη δική μου εποχή επιλέγαμε ένα πρόγραμμα και το ακολουθούσαμε μέχρι να το τελειοποιήσουμε».

-την ενασχόλησή του μετά το τέλος της καριέρας του: «Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από την υπηρεσία προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό και να προαχθεί μέσα από κάποια προγράμματα».