Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Quiz Άννα Κορακάκη: Ο τραυματισμός... έφερε το χρυσό! Η απίστευτη ιστορία

ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Η μοίρα καμιά φορά μπορεί να παίξει πολύ άσχημο παιχνίδι, όμως στην περίπτωση της Άννας Κορακάκη η μοίρα έπαιξε παιχνίδι που παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό μύθο.

Το ψηλό και δυνατό κορίτσι απ' τη Δράμα ξεκίνησε ως αθλήτρια του στίβου. Στην ταχύτητα στα 60 μέτρα άφηνε πίσω της τις αντιπάλους της, όμως η καριέρα της σταμάτησε άδοξα, πριν καλά καλά προλάβει να συνεχίσει. Το μικρό κορίτσι θα μπορούσε να είχε μείνει στην αφάνεια του ελληνικού αθλητισμού, όμως οι μοίρες απλά τη δοκίμαζαν. Όχι απλά δεν έμεινε στην αφάνεια του ελληνικού αθλητισμού, αλλά το όνομά της πλέον έχει γραφτεί, ήδη από τα 20 της χρόνια με χρυσά γράμματα στην πρώτη σελίδα του παγκόσμιου αθλητισμού.


Μπορεί ο στίβος και οι δρόμοι ταχύτητας να σταμάτησαν, ο πατέρας της δεν επέτρεψε ο τραυματισμός της σε αυτή την τρυφερή ηλικία να σταματήσει την κόρη του. Ο ίδιος αθλητής της σκοποβολής θέλησε να κρατήσει του παιδί του κοντά στον αθλητισμό και έτσι την έβαλε στο κλαμπ των σκοπευτών.


Είδε μάλιστα σε πολύ πρώιμη ηλικία ότι έχει ... καλό και σταθερό χέρι. Και... φάνηκε αμέσως ότι παραήταν καλό. «Η μικρή έχει καλό χέρι…», είχε εκμυστηρευθεί στη σύζυγο του και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα.
Στα 12 της έκανε την πρώτη της προπόνηση και στα 14 φορούσε ήδη τη στολή με τη γαλανόλευκη στο στήθος. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας...

Ο πατέρας της είχε κάνει... δι-Άννα!

Στα 15 της χρόνια ήρθε και η πρώτη μεγάλη διάκριση με τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων στο Βελιγράδι.

Ποια είναι η Άννα Κορακάκη

Μετά το Βελιγράδι ακολούθησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων στη Μόσχα το 2014 (με νέο παγκόσμιο ρεκόρ), χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας στην Ισπανία, 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2014 και αμέτρητες πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνή μίτινγκ του αγωνίσματος της…

Και δεν αποκλείεται σύντομα η οικογένεια Κορακάκη να μας απασχολεί και με ένα άλλο μέλος της καθώς στα χνάρια της Άννας (κι υπό την επίβλεψη του μπαμπά Τάσου) ακολουθεί κι ο 17χρονος αδελφός της Διονύσης.

Το βιογραφικό της Άννας, σύμφωνα με την σελίδα της αθλήτριας στο facebook
Από το 2010 είναι μέλος της εθνικής ομάδας και στον πρώτο της αγώνα στο εξωτερικό κατέλαβε την 8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωταθλημα στο Μόναχο σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών.

Από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων για 8 συνεχόμενες φορές. Ως Νεάνιδα κατέχει τα πανελλήνια ρεκόρ στα 10 και 25 μέτρα. Επίσης έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών στα 10 μέτρα με επίδοση 391/400 και συνεπώς είναι κάτοχος 3 εκ των 4 ρεκόρ στα αγωνίσματα που διαγωνίζεται.
Οι σημαντικότερες διακρίσεις της

-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.
-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.
-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.
-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.
-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.
-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.
-7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.
-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη Γρανάδα,Ισπανία 2014.
-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ,Ολλανδία 2015.
-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον,Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).