Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Πήγα στη Σίφνο και εκεί και πάλι διαπίστωσα πόσο αξίζουν οι νέοι και τι μπορεί να δημιουργήσει ο άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣίφνοςΑποτέλεσμα εικόνας για Σίφνος

Με χάσατε  από το Μπλοκ μου για μερικές μέρες γιατί βρέθηκα στην πανέμορφη Σίφνο όχι για λόγους αναψυχής αλλά γιατί εκεί ήταν συγγενικό μου πρόσωπο που του έχω τεράστια αδυναμία και ήθελε την παρέα μου. 
Και ομολογώ ότι μου έκανε καλό αυτή η απόδραση στην κυριολεξία από το Λουτράκι γιατί βρέθηκα κοντά σε αγαπημένα μου πρόσωπα από την μια και από την άλλη είναι πολύ μεγάλο πράγμα να βρεθείς σ ένα ξένο περιβάλλον και από την πρώτη μέρα να νομίζεις ότι χρόνια ζούσες  εκεί. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να το ερμηνεύσεις αφού οι νησιώτες που έχουν μεγαλώσει με τα κύματα αφού το νησί τους δεν έχει καμία επαφή με ξηρά έχουν μια άλλη νοοτροπία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων για να ισχύσει ο κανόνας. 
Εμφάνιση 20160624_204830_resized.jpg

Και όλα αυτά τα διαπίστωσα κινούμενος μέσα στον κόσμο ένας άγνωστος μεταξύ των αγνώστων Και διαπίστωσα ότι δεν χρειάζεται να είσαι τακτικός πελάτης κάποιου καταστήματος για να σου δείξει ενδιαφέρον Από την πρώτη σου επίσκεψη βλέπεις ότι θέλουν να σε περιποιηθούν και η ζεστασιά τους είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους. 
                          Εμφάνιση 20160624_204750_resized.jpg

Στις λίγες μέρες που έμεινα στη Σίφνο πήγα σε αρκετά καταστήματα αλλά όμως ένα με εντυπωσίασε τόσο για τα εκλεκτά του φαγητά αλλά και μια μικρή κοπέλα που είναι λίγο πάνω από τα είκοσι ήταν επικεφαλής των υπαλλήλων ( σερβιτόρων ) για την εξυπηρέτηση των πελατών 
Εμφάνιση 20160624_204812_resized.jpg

Μπήκα μέσα σ αυτό το μαγαζί γιατί μου έκανε εντύπωση η ταμπέλα  του. που έγραφε ΕΞ ΣΤΕΝΟ Και ένα από τα χόμπι μου είναι να μαθαίνω κάτι που με εντυπωσιάζει. Και ρώτησε να μάθω τι θέλει να μας πει η επιγραφή. Και έμαθα ότι το κατάστημα αυτό ήταν μέσα σε ένα στενό το πλέον εμπορικό του νησιού. Και επειδή από εκεί έφυγε και πήγε σ άλλο σημείο δεν ήθελε να αποκοπεί από το παλιό του  στέκι που σημαίνει από τους πελάτες. 
Και εκεί γνώρισα την Βαγγελιώ που Ευαγγελίζεται έναν καινούργιο τρόπο διοίκησης. Κατορθώνει και έρχεται σ επαφή με τον πελάτη από την πρώτη στιγμή χωρίς κανέναν ίχνος δουλοπρέπειας που συνηθίζεται στις ανάλογες περιπτώσεις από τους συναδέλφους της.
Με εντυπωσίασαν τα ηγετικά προσόντα ενός παιδιού που πολλές φορές πήγα να την παρακολουθήσω θαυμάζοντας την.Και να δώσω και μια απάντηση στην δική μου την γενιά που θεωρούν την σημερινή νεολαία άχρηστη 
Το ΕΞ ΣΤΕΝΟ δεν μπορώ να το κατατάξω σε μια συγκεκριμένη κατηγορία φαγάδικων Γιατί ενώ το θεωρείς σουβλατζίδικο έρχονται τα υπέροχα τυροπιτάκια και το κάθε είδος ακια και αναθεωρείς τον χαρακτηρισμό του σουβλατζίδικου.

Αλλά εκεί που τα χάνεις είναι όταν σου προσφέρει την σαλάτα του καταστήματος που νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού εκτός Ελλάδος
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα πηγαίνοντας στην Σίφνο να επισκεφτείτε το ΕΞ ΣΤΕΝΟ γιατί αν δεν το κάνετε θα αδικήσετε τον εαυτό σας και την αίσθηση της γεύσης. Και θα χάσετε την σπάνια ευκαιρία να γνωρίσετε την Βαγγελιώ που την χαρακτήρισα επιλοχία όχι σημερινό αλλά της παλαιάς εποχής που διοικούσαν το στράτευμα. `