Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Έργα και ημέρες του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ


142
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ σε μια σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε στο πρωτάθλημα, αλλά και στους ομίλους του Champions League.
Σε 34 παιχνίδια (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη) στον πάγκο της Ένωσης τη φετινή σεζόν ο 50χρονος τεχνικός μέτρησε 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες.
Ο ίδιος στη δήλωσή του έκανε λόγο για «μη αναμενόμενη πορεία στο πρωτάθλημα» και η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία του να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα του κόστισε την πρόωρη αποχώρησή του από τον πάγκο του δικεφάλου.
Το φορτίο που του άφησε ο Μανόλο Χιμένεθ το περασμένο καλοκαίρι ήταν σίγουρα «βαρύ», αλλά κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος θα βρισκόταν στο -14 από την κορυφή που την αφήνει εκτός του βασικού της στόχου.
Η σεζόν άρχισε ιδανικά για τον Ουζουνίδη στον πάγκο της Ένωσης, καθώς μόνο ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας θα περίμενε την είσοδο της ομάδας στους ομίλους των Champions League έπειτα από 12 χρόνια.
Ο Εβρίτης τεχνικός κατάφερε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, αρχικά με τον αποκλεισμό της Σέλτικ και στη συνέχεια με αυτόν της Βίντι. Ωστόσο, τα πράγματα στη συνέχεια δεν είχαν την ανάλογη εξέλιξη παρά το γεγονός ότι τα ονόματα των Μπάγερν, Μπενφίκα, Άγιαξ δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για κάτι τέτοιο.
Κανένας δεν είχε απαιτήσεις για μια νέα υπέρβαση της ΑΕΚ σε έναν τέτοιο όμιλο, όμως κανένας δεν περίμενε ότι οι κιτρινόμαυροι θα παρουσίαζαν αυτή την εικόνα. Η Ένωση έκανε αρνητικό ρεκόρ με τις έξι ήττες σε ισάριθμα ματς και τους μηδέν βαθμούς, αλλά κυρίως με την εικόνα της, η οποία δεν της επέτρεψε να είναι έστω ανταγωνιστική.
Τα αποτελέσματα στην Ευρώπη:
Σέλτικ-ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1
Βίντι-ΑΕΚ 1-2
ΑΕΚ-Βίντι 1-1
Άγιαξ-ΑΕΚ 3-0
ΑΕΚ-Μπενφίκα 2-3
ΑΕΚ-Μπάγερν 0-2
Μπάγερν-ΑΕΚ 2-0
ΑΕΚ-Άγιαξ 0-2
Μπενφίκα-ΑΕΚ 1-0
Τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (σε 19 αγώνες):
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1
ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-3
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ-Άρης 4-0
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1
ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0
ΑΕΚ-Λαμία 2-0
ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-4
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
Τα αποτελέσματα στο Κύπελλο:
ΑΕΚ-Λαμία 2-1
Απόλλων Λάρισας-ΑΕΚ 0-4
Βόλος-ΑΕΚ 1-3
Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1
ΑΕΚ-Κισσαμικός 5-0