Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Τούμπας φανέρωσε της ανυπαρξία της πολιτείας



Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες είναι πασίγνωστο. Και όταν και εσείς στον περσινό τελικό  αγώνα  του κυπέλλου Ελλάδας κάνατε ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών το ίδιο δεν ήταν με την χαώδη κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο της Τούμπας; Εσείς βέβαια ασκήσατε παρασκηνιακή πίεση που δεν φαινόταν και γι αυτό και το δικαστήριο σας απάλλαξε λόγω αμφιβολιών . Μα όμως οι αμφιβολίες δεν θα υπήρχαν αν οι δικαστές γνώριζαν από ποδόσφαιρο  και ερμήνευαν την επίσκεψη σας  με τι αποτελέσματα είχε στο αποτέλεσμα του αγώνα. .
Που ένας απίθανος τύπος που οι δικοί σας άνθρωποι τον έκαναν διαιτητή και τον όρισαν ικανό να διαιτητεύσει αυτόν τον αγώνα συνεργαζόμενος με έναν άλλο τύπο που και αυτόν το δικό σας σύστημα τον έκανε διαιτητή καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες τον Αστέρα  της ιστορικής πρωτεύουσας των Αρκάδων να μη γευτεί όχι την κατάκτηση αλλά την πιθανή κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. 
Γιατί αν έδινε το πέναλτι και την αποβολή του Μανιάτη θα ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσετε το αποτέλεσμα του αγώνα.
Και ερχόμαστε στον αγώνα της Τούμπας. Δεν είναι τυχαίο που στο προσεχές πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα  η Θεσσαλονίκη θα έχει μόνο μια ομάδα . Και η Κρήτη τρεις.
Κύριε Μαρινάκη μπορεί να διαθέτετε χρήματα αλλά δεν έχετε την ικανότητα να κάνετε επιλογή συνεργατών.
Και ας πάρουμε αυτούς που διαλέξατε για να διοικήσουν την Διαιτησία
Βλέπουν ότι έχουν βρομίσει τα πάντα και είναι αδύνατον να παραμείνουν στη θέση τους. Και έτσι κάθε τους κίνηση τους έχει ως αποτέλεσμα  όλα να γίνουν μπάχαλο υλοποιώντας  το γνωστό αποθανέτω η ψυχή μου … Γιατί οι ορισμοί που γίνονται έχουν ένα και μοναδικό στόχο :φωτιά και αποκαΐδια  να γίνουν  όλα .
Επίσης αυτούς που έχετε για να διοικούν το σωματείο  του Ολυμπιακού είμαι βέβαιος ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ποδοσφαιρικό παρασκήνιο.
Γέμισαν τους πάγκους που θα μένανε οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία της ομάδας με μια ποσότητα ψαριών ( γαύρους). Για να μπουν τα ψάρια αυτά μέσα στο γήπεδο το γνώριζε η διοίκησης της ομάδας του ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά τα αηδιαστικά που έκανε ο κ. Σαββίδης ήταν γι αυτούς που  βυζαίνουν ακόμα το δάχτυλο τους .
Για να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τεράστια ευθύνη έχουν οι γυμνασίαρχοι  της Ε Π Ο Εδώ θέλω να γνωρίσω τι σημαίνει παρατηρητής αγώνα . Η διοργανώτρια αρχή ορίζει κάποια  ανθρωπάκια που είναι φοβισμένα και κοινωνικά χωρίς διακρίσεις. Γιατί ποιος  είναι αυτός ο αξιοπρεπής άνθρωπος που θα ανεχθεί να ταπεινώνεται από τους προέδρους των σωματείων. Και τρανταχτό παράδειγμα έχουμε τον περσινό τελικό αγώνα κυπέλλου που ο κ. Τσιχριτζής που ήταν παρατηρητής τάξεως  ολόκληρος πρόεδρος της ένωσης δεν τόλμησε να παρουσιαστεί μπροστά στον κ. Μαρινάκη και να του πει που πάτε κύριε. Τα ίδια ανθρωπάκια ήταν και στο γήπεδο της Τούμπας. Επίσης τεράστια ευθύνη έχουν και τα όργανα της Αστυνομίας που κάτω από την μύτη των μπήκαν όλα αυτά στους πάγκους της φιλοξενούμενης ομάδας.   
Αλλά κ Μαρινάκη την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι άνθρωποι σας που επέτρεψαν να γίνει ο αγώνας. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Η ομάδας του Ολυμπιακού δεν αποτελείται από τον Κουρουκλάτο  τον Ρωσσίδη  τον Μουράτη  τον Σούλη τον Κοτρίδης τους Αδελφούς Ανδριανόπουλοι τον Μπέμπη  και τόσους άλλους που ξέρουν και την ιστορία της ομάδας αλλά τι πάει να πει φιλότιμο.
Τώρα παίζουν παίκτες που δεν έχουν κανένα δεσμό με την ομάδα αλλά και με την χώρα μας. Και βλέποντας τι γίνεται δεν βάζουν το περιουσιακό στοιχείο τους  που λέγεται σωματική ακεραιότητα στη φωτιά.
Ακριβώς την ίδια εικόνα αντιμετωπίσαμε με την Α Ε Κ σε ημιτελικό στη Έδεσα όταν παίζαμε με την ομάδα του Εδεσαϊκού. Είχα πάει στην Έδεσσα μια βδομάδα νωρίτερα και είδα τι σκηνικό πάει να στηθεί
Ειδοποίησα αμέσως το Αρχηγείο της Αστυνομίας και αυτό έστειλε από την Θεσσαλονίκη Ταξίαρχο που τέθηκε επικεφαλής της αστυνομικής δυνάμεως γιατί ο τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής  στη σύσκεψη που κάναμε στη Νομαρχία είδα ότι έπαιρνε θέσεις υπέρ της τοπικής ομάδας. Βέβαια είχα την τύχη να έχω παρατηρητή αγώνα ένα άνδρα τον αείμνηστο Γιώργο Χατζή . Και ο αγώνας άρχισε λίγο ανώμαλα αλλά τελείωσε σωστά .
Πήρατε ένα μάθημα στον αγώνα του πρωταθλήματος. Που σας δένανε με την ανοχή του διαιτητή.
Βέβαια δεν μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε γιατί δικά σας όλα αυτά δημιουργήματα είναι.

Βέβαια την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η πολιτεία που έχει βάλει υπουργό αθλητισμού έναν άνθρωπο που ούτε και ο ίδιος  το γνωρίζει ότι είναι υπουργός. Γιατί στην χώρα αυτή της αρπαχτής όλα κινούνται με αυτόματο πιλότο.