Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα
κόμματα που δίνουν το χρίσμα σε κάποιους υποψηφίους και με πιάνουν τα γέλια.
Τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη κανένα κόμμα δεν είπε ότι αυτός είναι δικός μου και όμως σαρώνει. Και στην Αθήνα
προηγείται ο Καμίνης και προσπαθεί ο δυστυχής Σπηλιωτόπουλος να του κάνει
αντιπολίτευση που αν τον βάλεις κάτω
και του κάνεις μερικές ερωτήσεις όχι για τα προβλήματα της Αθήνας αλλά που
βρίσκονται οι διάφορες γειτονιές της Αθήνας δεν θα μπορέσει να σε απαντήσει.
Και αυτός θέλει να γίνει Δήμαρχος της Αθήνας επειδή τον υποστηρίζει η Νέα
Δημοκρατία.
Αλλά ας έρθουμε σε τοπικό επίπεδο και ας
εξετάσουμε τις περιπτώσεις της εκλογής των τοπικών αρχόντων.
Και ας πάρουμε την πρωτεύουσα του νομού
μας τον Δήμο Κορινθίων.
Βγαίνει Δήμαρχος ο Θωμάς ο Θωμαϊδης όταν
κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ ( 1998-2002)
Και στις εκλογές του 2006 χάνει την
Δημαρχία ο συμπαθέστατος σε μένα Θωμάς όταν Κυβέρνηση είναι το κόμμα του η Νέα
Δημοκρατία.
Και έρχεται στην Διοίκηση του Δήμου ο
Αλέκος ο Πνευματικός που ήμουνα ο μοναδικός που τότε έγραψα στην εφημερίδα που
τότε έβγαζα στο Ντελάλη
Και αυτά τα είχα διαπιστώσει προσωπικά γιατί ερεύνησα το θέμα και διαπίστωσα ότι "κομματικά" δεν μετρούσε ο κ. Πνευματικός. Και όταν γράφω κομματικά και μάλιστα την λέξη την βάζω μέσα σε εισαγωγικά σημαίνει ότι δεν αναφέρομαι στην βάση του κόμματος που είναι ο λαός αλλά σε κάποιους που θεωρούν εαυτούς των πάνω ακόμα και από τον αρχηγό του κόμματος και θέλουν να είναι Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Και όλους τους άλλους όχι υπηρέτες γιατί η λέξης αυτή δεν τους άρεσε γιατί προτιμούσαν αυτή του δούλου.Και όπως διαπίστωσα ο Πνευματικός τους έδειξε με την στάση του ότι δεν θα τους κάνει το κέφι όχι να γίνει δούλος αλλά ούτε και να τους υπηρετεί. Και αυτή ήταν μια από τις αιτίες που έχασε τις εκλογές το 2002. Δεν τον υποστήριξαν οι Χαλίφηδες από την μια και ο Πνευματικός δεν έπεισε τον κόσμο.Και ερχόμαστε στις εκλογές του 2006 που πήρε μια σκούπα και σκούπισε. Και εδώ δεν θέλω ο φίλος μου ο Θωμάς να νομίζει ότι έχασε τον δήμο και η αιτία ήταν ο Κώστας ο Γιώτης. Ο μόνος που πρέπει να διαμαρτύρεται γιατί η εκλογή πήγε δεύτερη Κυριακή πρέπει να είναι ο Πνευματικός που θα έβγαινε χωρίς να χρειαστεί επαναληπτική εκλογή. Γιατί επιτέλους τα κόμματα και οι τοπικοί σατραπίσκοι που τα εκπροσωπούν ότι ο λαός αν σωστά πληροφορηθεί δεν αστοχεί. Και επομένως ελάχιστα ιδίως στη σημερινή εποχή επηρεάζουν τα κόμματα στην εκλογή του τοπικού άρχοντα.
Γιατί αυτοί που θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση στον Αλέκο Πνευματικό και δεν έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ λένε δεν θα ψηφίσουμε έναν δήμαρχο του Γιωργάκη και του μνημονίου Και έρχονται οι άλλοι οι ΠΑΣΟΚΑΡΕΣ που ποτέ τους δεν τον ψήφισαν Μα αυτός δεν είναι δικός μας.
Και έρχομαι και εγώ και συμπληρώνω Ο κόσμος δεν ακούει κανέναν ούτε αυτόν που κάνει αντιπολίτευση στον Πνευματικό επειδή ανήκει στη Νέα Δημοκρατία.
Αλλά ούτε στον Πασόκο --Χαλίφη που ο Πνευματικός δεν ήταν δούλος του.
Θα ακούσει τον Αλέκο Πνευματικό που θα τον ενημερώσει για το έργο του τον οκτώ χρόνων . Αλλά αυτή η ενημέρωσης δεν γίνεται ούτε από τα μπαλκόνια ούτε μόνο από τα ΜΜΕ Αλλά με την καθημερινή επαφή και του νυν και υποψηφίου Δημάρχου αλλά και των συμβούλων νυν και υποψηφίων. Όχι όμως πηγαίνοντας στον ψηφοφόρο για να πάρει τον σταυρό του αλλά για να τον ενημερώσει για το έργο της οκταετίας. Και αν τον πείσει ότι η παράταξης έκανε έργο τότε να είναι βέβαιος ότι θα τον ψηφίσει και αυτόν
Επομένως φύγαμε από την εποχή που το κόμμα έβγαζε τον Δήμαρχο και ήρθαμε στην εποχή που η ενημέρωσης καθορίζει τα πάντα.