Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι αυτοσχέδιοι δημοσιογράφοι ας σεβαστούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και ας μη το κατεβάζουν τόσο χαμηλά.

Είναι ντροπή για ορισμένους που διατηρούν κάποια μπλοκ να νομίζουν ότι δημοσιεύοντας  ανώνυμα ρυπαρά σχόλια από την μια υπηρετούν την δημοσιογραφία και από την άλλη δεν παραβιάζουν το νόμο. Και συγκεκριμένα όταν ένας ανώνυμος στέλνει ένα ρυπαρογράφημα ο συντάκτης του απαλλάσσεται και διώκεται αυτός που ανεβάζει το ρύπο στο μπλοκ του .
Αφορμή πήρα από την ανακοίνωση που έκανε η κ. Καλλιμάνη – Κοτσώνη ότι δεν θα είναι υποψήφια

Και κανένας από αυτούς τους ανώνυμους δεν έχει το σθένος να γράψει το όνομά του. Εκτός από έναν που όταν τον βγάζω ή στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση τον καμαρώνω γιατί λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Και αυτός είναι ο Γιώργος ο Κοντός που έγραψε  για την κ. Καλλιμάνη Αξιοπρεπήs,  Όπωs   πάντα...
Και οι άλλοι να μου θυμίζουν μαθητές του δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου που έγραφαν στα λεγόμενα λευκώματα. Και πιστεύω ότι είχαν καλύτερη απόδοση
 Και ο ιδιοκτήτης του μπλοκ καμαρώνει που έχει τόσους επισκέπτες.
Διατηρώ και εγώ ένα μπλοκ και έχω δεχτεί αρκετά σχόλια  και μόνο ένας μου έβαλε το όνομα του Δημήτρης. Και το οποίο μπορεί να μη έχει καμία σχέση με υπαρκτό πρόσωπο. Βέβαια θεωρώ ιεροσυλία  να δημοσιεύσω έστω και ένα κόμμα από  αυτά που γράφουν τα δειλά ανθρωπάκια που ενώ θέλουν να έχουν άποψη δεν την υπογράφουν.
Και επειδή προσωπικά δεν θα γίνω συνεργός σε όλα αυτά που κάνουν δεν θα τους προσφέρω κανένα βήμα για να σπάσουν την απομόνωση τους .Αυτοί έχουν έναν άλλο τρόπο σκέψης: Να κρίνουν χωρίς να κρίνονται . Ενώ το σωστό είναι και ο 




Δεν θα είναι υποψήφια η κ.            Καλλιμάνη – Κοτσώνη



Διάβασα την γνωστοποίηση της κ. Καλλιμάνη – Κοτσώνη  ότι δεν θα είναι υποψηφία στις ερχόμενες εκλογές . Και με μια ανακοίνωση που   μου δίνει το έναυσμα να την σχολιάσω
Γράφει η κ. Καλλιμάνη –Κοτσώνη
Η φιλοδοξία να υπηρετήσεις τον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες είναι ιερή. Η πραγματοποίηση της όμως δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός ανθρώπου. Είναι υπόθεση ομάδας αποφασισμένων ικανών ανθρώπων, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κοινωνίας....

Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας πλην όμως όλα αυτά γίνονται πριν να ανακοινώσετε την κάθοδό σας στις εκλογές Και να αφουγκραστείτε το κάλεσμα της κοινωνίας και μετά να αποφασίσετε την κάθοδό σας.


Γράφει η κ. Καλλιμάνη –Κοτσώνη
Φοβούμαι ότι στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους πολίτες η επικινδυνότητα της κατάστασης. Ο Δήμος δυστυχώς βρίσκεται σε διάλυση. Από τη στιγμή που αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ εκφράζοντας την φιλοδοξία να εκλεγώ Δήμαρχος προσπάθησα να εξηγήσω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι η οικονομική διάσωση ενός πρώην πλούσιου Δήμου. Από την γενικότερη οικονομική κρίση που βίωσε και βιώνει η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, πρέπει όλοι να έχουμε καταλάβει ότι την κρίση τελικά την πληρώνουν οι πολίτες. Άρα αν συμβεί οικονομική κατάρρευση του Δήμου, οι δημότες θα την πληρώσουν.
Αντί να επικεντρωθούμε σε αυτή τη συζήτηση, το πώς θα σώσουμε τον Δήμο, συνεχίζουμε αμέριμνα να συζητούμε όπως τον παλιό καλό καιρό. Οι παλιές παρέες που διαχειρίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου και τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση απτόητες διαγκωνίζονται και πάλι για τα λάφυρα της εξουσίας.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Διαφωνώ για την τελευταία σας παράγραφο που συγκεκριμένα αναφέρεστε στις παλιές παρέες χωρίς καν να τολμάτε να τις ονομάσετε. Αυτοί όμως κατόρθωσαν και έκαναν συνδυασμό και κατεβαίνουν να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών ενώ εσείς αυτό δεν το πετύχατε και όπως γράφετε ευγενικά σας αρνήθηκαν να συν-στρατευθούν μαζί σας.
Μόνη σας δέχεστε την άρνηση των όπως γράφετε στην ανακοίνωση σας
«Κάλεσα όσους εκτιμώ, παλιούς και νέους να συμπαραταχθούν μαζί μου, για να δουλέψουμε με αυταπάρνηση για τον τόπο μας. Ορισμένοι ανταποκρίθηκαν θετικά και τους ευχαριστώ, άλλοι αποστασιοποιήθηκαν και άλλοι  αρνήθηκαν ευγενικά. Εκείνο που είναι απογοητευτικό είναι η άρνηση συμμετοχής με το αιτιολογικό των προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.
Είναι νομίζω φυσιολογική η απορία μου. Όλοι κατακρίνουν τους πολιτικούς για τα πεπραγμένα τους. Όταν όμως καλούνται οι ίδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκλεγούν για να παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις, αρνούνται.


Γράφει η κ. Καλλιμάνη –Κοτσώνη

Δυστυχώς σήμερα κάνουμε γενικώς αγανακτισμένη κριτική, αλλά δεν τολμούμε να κάνουμε θυσίες για το κοινό συμφέρον.
Είναι αυτονόητο ότι αν δεν έχει ωριμάσει ένα κίνημα ανανέωσης που θα μας οδηγήσει στην άλλη μέρα, κανείς δεν έχει τη διάθεση να παριστάνει τον Δον Κιχώτη.
Αν η κοινωνία δεν βλέπει τους κινδύνους του τέλματος και την ανάγκη να βγούμε από αυτό, εγώ δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω.
Ας δοκιμάσει για άλλη μία φορά τους δοκιμασμένους.
«Αν η πατρίδα σου δε θέλεις να σπαράζει
(..................)Κάμε σ' αυτήν να βγει κάποιος που να σου μοιάζει.»
ΔΙΟΝ. ΣΟΛΩΜΟΣ

Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Δεν γνωρίζω αν εσείς γράψατε  την ανακοίνωση αυτή ή σας βοήθησαν τρίτοι . Και αυτό είναι κάτι που όμως και δεν με ενδιαφέρει. Αλλά όμως ήταν άστοχος η χρησιμοποίησης του ονόματος του Δον Κιχώτη που είναι  μυθιστορηματικός ήρωας του Θερβάντες που κυκλοφόρησε το 1605 και παγκόσμιο σύμβολο της τρέλας και του ασυμβίβαστου ρομαντισμού. Εκφράσεις όπως «δονκιχωτισμός» ή «το κυνήγι των ανεμόμυλων» αποδεικνύουν ότι ο Δον Κιχώτης ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του λογοτεχνικού ήρωα κι έγινε κομμάτι της ίδιας της γλώσσας. Έγινε δηλαδή έννοια που οφείλει να εκφραστεί και κατά συνέπεια ενσωματώθηκε στην καθημερινότητα διευρύνοντας το γλωσσικό πεδίο. Ο Δον Κιχώτης είναι ο ιδαλγός που επηρεασμένος από ευτελή ιπποτικά βιβλία αναζητά παθιασμένα ιπποτικές περιπέτειες που φυσικά δεν υπάρχουν και τις επινοεί. Έτσι μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις κωμικές και τραγικές, τις περισσότερες φορές εξευτελιστικές, και διασύρεται προκαλώντας αρχικά την έκπληξη και στη συνέχεια το χλευασμό των άλλων.
Αφού λοιπόν διαπιστώσατε διάλυση του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούσατε ούτε το όνομα του Δον Κιχώτη και μάλιστα να γράφετε ότι κανένας δεν έχει την διάθεση να παριστάνει τον Δον Κιχώτη. Επομένως εσείς τι διαφέρετε από τις παρέες που κατηγορείτε;
Επίσης χρησιμοποιείτε τα λόγια του εθνικού μας ποιητή που σε συνδυασμό με τον Δον Κιχώτη γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον σας
Γράφει ο Σολωμός
«Αν η πατρίδα σου δε θέλεις να σπαράζει
(..................)Κάμε σ' αυτήν να βγει κάποιος που να σου μοιάζει.»
Και εγώ λοιπόν που  θέλω να βγουν κάποιοι που να με μοιάζουν και στο πρόσωπο σας βρήκα εμένα πως θα μπορέσω να κάνω τον δήμο μου να μη σπαράζει πως θα μπορέσω να το πετύχω αφού εσείς γίνατε ρίψασπις;
  Επίλογος

Ίσως τα παραπάνω που σας γράφω να είναι  λόγια ενός Δον Κιχώτη που προσφέρει  από το 2001 τις υπηρεσίες του στα μέσα ενημέρωσης που αρχή έκανα από το δικό σας συγκρότημα χωρίς να έχει βάλει μονόλεπτο στην τσέπη του. . Και αν κάποιοι τότε δικοί σας άνθρωποι με την θέληση του συζύγου σας δεν μου έδειχναν την πόρτα της εξόδου δεν θα είχε σταματήσει η πορεία η πολιτική του συζύγου σας. Γιατί εγώ έβγαλα προς τα έξω αυτό που δεν γνώριζαν οι Κορίνθιοι για τον Θόδωρο Κοτσώνη. Ότι είναι ένας πολιτικός με πλούσια κουλτούρα που ακόμα και εμένα με εντυπωσίασε που νομίζω ότι κινούμαι μέσα σε κύκλο ανθρώπων των γραμμάτων και έχω συνηθίσει να μιλάω με μορφωμένους ανθρώπους.
Αλλά όμως εσείς ξεγελιέστε από κάτι που ικανοποιεί τον εγωισμό σας και δεν είναι άλλο  από την κολακεία που κατά τον Αντισθένη « …αιρετώτερον εις κόρακας εμπεσείν ή εις κόλακας» { που σημαίνει καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες).
Γιατί ποτέ δεν μπορέσατε εσείς που ασκείτε εξουσία ( ακόμα και στο ραδιοτηλεοπτικό σας συγκρότημα ) να καταλάβετε ότι αυτός που δεν σας έχει ανάγκη δεν σας κολακεύει γιατί δεν επιθυμεί να σας εξαπατήσει.
Ενώ ο άλλος που αντλεί από εσάς δύναμη ( και αυτή ερμηνεύεται ποικίλα) θα κάνει τα πάντα για να φαίνεται αρεστός.   Και ποτέ δεν θα σας επισυνάψει τα λάθη σας που στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα ήταν και πολλά αλλά και τραγικά.
Μπορεί να είσαστε γέννημα  Λουτρακιότικο αλλά όμως έχετε φύγει από την γειτονιά που μεγαλώσατε και πήγατε σε μια άλλη της Αθήνας.
Αυτά τα δυο δεν δένονται.
Και ξέρετε που έχασε την βουλευτική του έδρα ο σύζυγός σας; Μα την ημέρα των Αγίων Θεοδώρων  που έκανε τα κτήματα τα κατέστρεφε ο πάγος και εσείς κάνατε την γιορτή στο Παλλάς του Λουτρακίου.
Και μέχρι εδώ δεν ήταν τραγική η θέσης του υπουργού – Βουλευτή.
Κάποιοι είχαν την έμπνευση να την δείξουν στην τηλεόραση και εκεί το γλυκό ήρθε και έδεσε. Με τα γνωστά αποτελέσματα .
Αν ήμουνα στο κανάλι σας δεν θα άφηνα να γίνει η γιορτή στο Ξενοδοχείο και επομένως και ούτε και στην τηλεόραση
Πιστεύω στην κρίση του Γιώργου Κοντού και επομένως ένας άνθρωπος ευγενής δεν πρέπει να χαθεί  γιατί η σημερινή κοινωνία ζούγκλα τον έχει απόλυτη ανάγκη.
Αλλά για να πετύχει κάποιος τον στόχο του πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος. Και αυτό έχετε όλη την δυνατότητα να το πετύχετε αλλά αρχίζοντας από  τους πρόποδες για την κατάκτηση την κορυφή του βουνού. 




κρίνων κρίνεται.