Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Βαγγέλη Βενιζέλο: τις σημαίες δεν τις ακουμπάμε αλλά μόνο μπορούμε να τις βλέπουμε με τα μάτια χαμηλωμένα


Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από της ίδρυσης του  επομένως αρχαιότερος σας. Βέβαια αυτό το προνόμιο   το έχω αποκτήσει λόγω  ηλικίας αφού είμαι  μεγαλύτερος σας. 
Βρέθηκα  με τον Απόστολο τον Κακλαμάνη σε πολλούς αγώνες φοιτητικούς. Και όταν τον δίκαζαν ως πρόεδρο των φοιτητών με μάρτυρα υπεράσπισης τον Γεώργιο Παπανδρέου το γέρο της δημοκρατίας και εκεί ήμουνα δίπλα. .
Σπούδασε και ως μαθητής και ως φοιτητής  δουλεύοντας σκληρά.
Βρεθήκαμε μαζί στη σχολή πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο  και οι τότε κρατούντες τον έκοψαν από  αξιωματικό επειδή πήγε στο Ελσίνκι  σε ένα συνέδριο Φοιτητών επειδή θεωρήθηκε ότι το είχαν οργανώσει κομουνιστές Και αρχηγός της αποστολής ήταν ο Μανόλης ο Κοθρής βουλευτής Λασηθίου που όμως μετά από μερικά χρόνια έγινε υπουργός των αποστατών
Ο Α. Κακλαμάνης διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε "παρών" στη σχετική με τις τράπεζες διάταξη του πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να τον έβρισε χυδαία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στο βίντεο είναι ξεκάθαρος ο εκνευρισμός του.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ότι στόχος του δεν είναι η διάλυση του Κινήματος, αλλά και ότι ο ίδιος, με τη στάση του στη Βουλή, άσκησε ένα συνταγματικό του δικαίωμα.
Η ανακοίνωση του Απόστολου Κακλαμάνη
Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Κακλαμάνης
Μόνιμος στόχος η διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό, φροντίζουν να ξεχάσει ο λαός ποιοι κυβερνούσαν 5,5 χρόνια τον τόπο ως το 2009, αφήνοντας έλλειμμα 25 δις ευρώ που μηδενίστηκε με τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις αιματηρές θυσίες του λαού, για να φτάσουμε έστω και με καθυστέρηση ενός έτους σε πρωτογενές πλεόνασμα.
Απέκρυψαν από το χειραγωγούμενο κοινό τους ότι το Ευρωκοινοβούλιο με την προ δεκαημέρου απόφασή του -μειοψηφούντων των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών- έκρινε ότι ήταν αναπόφευκτη η προσφυγή στο σχήμα τις περίφημης τρόικας γιατί, λόγω των πλαστών στατιστικών στοιχείων  της προηγούμενης κυβέρνησης, η Ελλάδα είχε αποκλειστεί από τις αγορές.      
Από τα παραπάνω είναι σαφές, νομίζω, ότι δεν με απασχολούν, δεν θα απαντήσω, ούτε θα σχολιάσω καν, όσα γράφονται, αναρτώνται ή λέγονται, σε όποιους κι αν αποδίδονται από τα ΔΟΛια ή άλλα ΜΜΕ, όποιοι κι αν τους τα σερβίρουν. Ας το πράξουν εκείνοι.
Η δική μου έγνοια και αγωνία είναι, ο επικείμενος σκληρός αγώνας στον οποίο έχουμε καθήκον να πάρουμε μέρος, υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, ώστε να βγει όρθιο και δυνατό το ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες του Μαΐου και να μη δικαιωθούν όσοι απεργάζονται σενάρια μετεκλογικής διάλυσής του".
Συνεχίζεται η συστηματική αντιΠΑΣΟΚική εκστρατεία με τη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της λαϊκής μας βάσης. Διάφορα πολιτικά ή δημοσιογραφικά «σαπρόφυτα» των ΜΜΕ, που ελέγχει το σύμπλεγμα γνωστών εκδοτών και τραπεζιτών παραφράζοντάς τον Γκαίμπελς λένε: ”ψευδολογείτε, ψευδολογείτε, κάτι θα μείνει!

Κύριε Βενιζέλο
Για μας που είμαστε απλοί στρατιώτες που δεν γίναμε ούτε υποδεκανείς μέσα στο κίνημα έχουμε απαίτηση τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ να τις σέβεστε Και μια από αυτή έχει τη επωνυμία; Απόστολος Κακλαμάνης.
Δεν αναφέρομαι στον Γεώργιο Παπανδρέου γιατί τόσο εσείς όσο και ο κ. Σιμήτης επειδή ο Ανδρέας σας πήρε από την αφάνεια και σας έκανε διάσημους αυτή την υποχρέωση μη μπορώντας να την ξεπεράσετε προσπαθείτε να ξεσπάσετε στο παιδί του.
Και είναι γνωστό ακόμα και στον τσοπάνη της ορεινής Κορινθίας ποιος τον έριξε τον Γιώργο από πρωθυπουργό.
Μα ο λαός έχει κρίση και να τα αποτελέσματα να συμπεθερέψετε με την Ελιά μήπως και σωθείτε από τον καταποντισμό.
Και δεν νομίζω ότι και εδώ σας φταίει ο Απόστολος  ή ο Γιώργος γιατί τότε άστα να πάνε. 
 Και έρχεται και ο κομουνιστοφάγος Μπαλτάκος  να δέσει η κομπόστα κ. πρόεδρε του υπόλοιπου του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς λοιπόν που έχουμε κάποια ηλικία το 1974  στις τοπικές είχαμε πολλούς συντρόφους  που είχαν βγει στον βουνό για να χτυπήσουν τον κατακτητή και όταν τον έδιωξαν οι συνεργάτες των Γερμανών πάλι τους υποχρέωσαν να ξαναπιάσουν τα βουνά μαζί με τις ηλιθιότητες της τότε κομουνιστικής ηγεσίας. Που έβλεπε τον Άρη ο Ζαχαριάδης όχι ως σύντροφο αλλά ως πολιτικό του αντίπαλο.
Αλλά ας πάμε στο βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου Ο ΑΡΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ που γράφει στο οπισθόφυλλο
«Αν όπως έχει ειπωθεί οι μύθοι σχηματίζονται σαν τους κρυστάλλους ένα από το πιο λαμπερό μόριο που θα συνθέσουν τον μύθο του Άρη Βελουχιώτη είναι η καθολική απόρριψη του από όλες τις εξουσίες
Για τους Ιταλούς και τους  Γερμανούς ήταν ένα επικηρυγμένος αρχηγός ανταρτών. Για τους Άγγλους εγκληματίας πολέμου.
 Για την ηγεσία της ελληνικής συντηρητικής παράταξης σφαγέας και ληστοσυμμορίτης. Για την ηγεσία του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αποκηρυγμένος προβοκάτορας και προδότης
Στην πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον μεγαλύτερο εθελοντικό στρατό της Ελληνικής ιστορίας και μια Ελεύθερη Ελλάδα  μέσα στην υποδουλωμένη Ευρώπη.
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι πύκνωσαν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που έφυγε κυνηγημένος από τους φασίστες του Μεταξά.
Λέγοντας λοιπόν ο γραμματέας του Υπουργικού συμβουλίου ότι εγώ είμαι αντικομουνιστής έπρεπε αμέσως να ζητήσετε την αντικατάσταση του Γιατί ήταν βέβαιο ότι θα φτάναμε εδώ να συνομιλεί  με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Κύριε Βενιζέλο

Μένω στο Λουτράκι και ασχολούμαι με την δημοσιογραφία ερασιτεχνικά. Και κάνω και τηλεοπτικές εκπομπές και πριν από οκτώ χρόνια πήρα συνέντευξη από έναν αντάρτη που η δουλειά του ήταν αχθοφόρος στο Λιμάνι. Στα νιάτα του όπως τον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες του ένας Άδωνης.
Του έκανα την ερώτηση στο βουνό γιατί πήγατε αφού και μετά την απελευθέρωση πάλι αχθοφόρος θα είσαστε.
Και πήρα την απάντηση Δεν μπορούσα να βλέπω την χώρα μου σκλαβωμένη. Αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο τον Τόλη τον Μουζάκη 
αντιπαθούσε ο κ. Μπαλτάκος  γιατί έπρεπε να υπάρχει το αντίπαλο δέος για να είναι γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.
Είπατε ότι έχει εκκρεμότητες ο Γεώργιος Παπανδρέου με το κόμμα . Να βγείτε και να τις πείτε γιατί τα μισόλογα κανέναν δεν εξυπηρετούν.
Και εσείς έχετε εκκρεμότητες με μας του φίλους του ΠΑΣΔΟΚ που αφήσατε τους διαφόρους Μπαλτάκους  να κάνουν   ένα τεράστιο κόμμα τελεία και συγχρόνως και παύλα.
Και σας βεβαιώνω ότι ποτέ δεν υπήρξα κομουνιστής αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω την προσφορά τους αλλά και τα λάθη τους