Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τα ματς Ολυμπιακού-ΑΕΚ που έχει σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος




ντιοπ
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε για να διευθύνει ένα ακόμη ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και αυτομάτως έγινε το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, δύο ημέρες, μάλιστα, πριν σφυρίξει στο "Καραϊσκάκης" την μάχη Κυπέλλου των δύο αντιπάλων.
Πρώτος, ο Ολυμπιακός, διέρρευσε ότι ο Σιδηρόπουλος είναι "μη αποδεκτός" και ο ορισμός του αποτελεί πρόκληση!
Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ απάντησε κατηγορώντας τους "ερυθρόλευκους" για τακτική... κλάψας που "προκάλεσε" το πέναλτι του Καραντώνη στον αγώνα με την Ξάνθη.
Ακολούθησε άλλη μία τοποθέτηση μέσω του Κώστα Καραπαπά που θυμήθηκε τη Μάρθα Βούρτση, αναφορικά με την "κλάψα" που επικαλέστηκε ο δικέφαλος στη δική του διαρροή.
Και τελευταίος, μέχρι τώρα, πήρε τη σκυτάλη ο Σάββας Θεοδωρίδης, που χαρακτήρισε αντι-Ολυμπιακό τον διεθνή διαιτητή!
Το Filathlos.gr σας θυμίζει τα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού με την παρουσία του Σιδηρόπουλου:
Στο ντεμπούτο του διεθνή ρέφερι στα ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ έγινε τον Νοέμβριο του 2010 και η γηπεδούχος Ένωση επικράτησε των "ερυθρόλευκων" με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπλάνκο στο 90'.
Οι πρωταθλητές είχαν φωνάξει θεωρώντας ότι ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να διακόψει την αναμέτρηση επειδή είχε πέσει μία φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο στην περιοχή του Πάρντο και δίπλα στην οποία... πήρε την μπάλα ο Ντιοπ πριν δώσει την ασίστ στον Αργεντινό. 
Δύο χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου του 2012, ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε ξανά σε ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ένωση, που ηττήθηκε με 4-0 και στο τέλος της χρονιάς υποβιβάστηκε, ο διεθνής ρέφερισυγκέντρωσε τα πυρά της.
Έχοντας καταλογίσει πέναλτι υπέρ των "ερυθρόλευκων" και αποβάλει τον Γιάγκο, δεν είδε λίγο αργότερα το χέρι του Χολέμπας μέσα στην περιοχή και έδωσε κόρνερ, με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να είναι ήδη κιτρινισμένος.
Τέσσερα χρόνια μετά ήρθε η σειρά του Σιδηρόπουλου να σφυρίξει το πρώτο του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (2 Οκτωβρίου 2016).
Οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 3-0, ωστόσο τα παράπονα για τη διαιτησία δεν έλειψαν, κυρίως, εξαιτίας του κτυπήματος εκτός φάσης του Πατίτο στον Φιγκέιρας που πέρασε απαρατήρητο. Ο Αργεντινός, πάντως, τιμωρήθηκε αργότερα από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών με βάση το βίντεο.
Ο κορυφαίος κατά τεκμήριο Ελληνας ρέφερι, έχει σφυρίξει άλλα τρία ντέρμπι με τους συγκεκριμένους δύο αντίπαλους.
Στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ νικήτρια στο άδειο ΟΑΚΑ τον Μάιο του '16, ο Σιδηρόπουλος είχε περάσει απαρατήρητος. Το ίδιο συνέβη και στον ημιτελικό του Απριλίου του 2017 στο Ολυμπιακό Στάδιο (νικητής ο Ολυμπιακός 0-1), όπως και στο τελευταίο ντέρμπι της ανατροπής των "κιτρινόμαυρων" με 3-2.
Από τον Ολυμπιακό, ωστόσο, έπνεαν μένεα εναντίον του, θεωρώντας ότι έσπρωχνε την ΑΕΚ και στα δύο ματς, σφυρίζοντας πολύ περισσότερα φάουλ υπέρ των γηπεδούχων και ανεχόμενος το σκληρό παιχνίδι τους.