Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Κανονικό το γκολ του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον παρατηρητή διαιτησίας


κομινησ
Ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ, Μιχάλης Καλαθενός στην έκθεσή του στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔ αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες πως το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα ήταν κανονικό.
Χαρακτηρίζει υποδειγματική την διαιτησία του Μιχάλη Κομίνη μέχρι το 89 λεπτά, ενώ του χρεώνει ευθύνη για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια. Επίσης αναφέρει πως ακόμα κι όταν κατακύρωσε το τέρμα στα αποδυτήρια δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, ως όφειλε για να μετρήσει το γκολ μένοντας στα αποδυτήρια.
Όσον αφορά τον δεύτερο επόπτη του αγώνα Κωνσταντίνο Ποντίκη αναφέρει επίσης λάθος χειρισμό στη φάση του τέρματος του Φερνάντο Βαρέλα, καθώς αρχικά κατευθύνθηκε προς την σέντρα, δείχνοντας ότι το γκολ πρέπει να μετρήσει, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την απόφασή του.
Για τρεις λόγους ο Καλαθενός σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί το γκολ ήταν κανονικό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Καλαθενός γράφει στην έκθεσή του ότι ο Μαουρίσιο δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Μπάρκα, ο οποίος έκανε κίνηση να  αποκρούσει την μπάλα, ενώ ταυτόχρονα δεν του δημιούργησε πρόβλημα στην προσπάθειά του. Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Μαουρίσιο βρίσκονταν πίσω από τον τερματοφύλακα